Finn din forhandler
Kontakt Toyota
Kontakt verksted
Online timebestilling

Reparasjon av steinsprut eller bytte av bilglass

 
Vi tilbyr å reparere ruteskader forårsaket av steinsprut, raskt, sikkert og uten kostnad.

Steinsprutplaster

Ved en steinsprutskade vil det i utgangspunktet være best å reparere skaden, men det vil alltid være en vurdering av skadeomfang og hvor på frontruten skaden er oppstått. I siktsonen vil det være begrensninger. Alternativ til reparasjon vil være å bytte frontrute. Toyota anbefaler på det sterkeste at du har Toyota steinsprutplaster tilgjengelig i bilen, dette for å unngå at støv og fuktighet trenger inn i skaden og forringer kvaliteten på reparasjonen. Om frontruten utsettes for en steinsprut, benytt steinsprutplasteret for å dekke skadeområde. Ta så kontakt med din Toyota forhandler for å avtale tid for reparasjon av frontruten.

Nyhet! Nå kan du bestille steinsprutplaster helt kostnadsfritt. Fyll ut skjemaet nedenfor så sender vi et til deg.
SteinsprutSteinsprut oppstår når stein løsner fra dekkene på bilen foran og treffer ruten. Det skjer fort, er irriterende, passer dårlig og er umulig å unngå. En liten stein kan gi små sprekker eller andre skader som riper i rute og billakk. Har du først fått en steinsprut er det viktig å få reparert den så fort som mulig. Det er ingen kostnader forbundet med reparasjon av steinsprutskader, men må frontruten byttes, betaler du kun egenandel.

service rudeskade
Reparasjon eller bytte av bilglassVåre Toyota forhandlere har lang erfaring med reparasjon og bytte av bilglass. I de fleste tilfeller kan en steinsprutskade utbedres på noen få minutter uten kostnad. Om skadeomfanget skulle være for stort til å kunne repareres, bytter vi frontruta i henhold til Toyota standard.

Kravene som stilles til våre forhandlere ved reparasjon og bytte av frontrute på din Toyota er høye;

• Alle våre teknikere må ha gjennomført kurs og opplæring i henhold til Toyotas reparasjonsmanualer
• Toyota har til enhver tid oppdatert utstyr og informasjon for kalibrering av sikkerhetssystemer og sensorer
• Miljø er et av Toyotas kjerneverdier. Du kan være trygg på at kjemikalier og utskiftede deler håndteres i henhold til krav om sikkerhet og miljø
• Vi benytter kun Toyota original frontrute og EuroNCAP godkjent frontrutelim
• Våre originale frontruter er støydempede som gir bedre førermiljø
• Toyotas originale frontruter fjerner skadelige UV-lys
Sikkerhet


Alle bilene som produseres av Toyota har 5 stjerner i euroNCAP sikkerhetstest. Når airbag på passasjerside utløses benytter den frontruten som støtte. Det er dermed viktig at frontruten er riktig montert med riktig lim slik at bilen har samme sikkerhet som da den ble produsert. Benyttes det et verksted som tilbyr alternative frontruter og og i tillegg mangler, eller ikke har oppdatert utstyr for kalibrering av sikkerhetssystemer risikerer du at systemene ikke fungerer som tiltenkt i en nød situasjon. Garanti forbundet med bruk av alternative frontruter vil heller ikke være dekningsmessig.

Bare Toyota kan garantere at bilen din og din nye frontrute tilfredsstiller de samme høye Toyota sikkerhetskrav som før frontruteskaden. Ved å benytte en Toyota forhandler samles all garanti på et sted, velger du som kunde et bekymringsløst bilhold.
Forsikring og økonomiAlle sier de benytter frontruter tilsvarende original kvalitet, men hvorfor skal du ta til takke med noe annet enn originale frontruter når prisen er den samme?

Toyota forsikring og mange andre forsikringsselskaper har avtaler med Toyota forhandlerne og anbefaler å benytte Toyota verkstedene ved reparasjon av steinsprutskader eller bytte av frontrute:
• Toyota-verkstedet utfører reparasjon av steinsprut kostnadsfritt for deg.
• Må frontruten byttes betaler du kun egenandel og egenandel hos de fleste forsikringsselskaper er kr. 2.000,- uten bonustap ved skifte av frontrute, 
   dersom bilforsikringen din har glassdekning.
• Benytter du Toyota forsikring slipper du egenandel ved bytte av frontrute (Gjelder kun en gang pr. forsikringsår).
• Toyota-verkstedet tar også hånd om alt papirarbeid mot forsikringsselskapet for deg.

Les mer

Bilferie med barn Bilferie med barn Skap en god bilferie for hele familien sammen med Toyota. 10 tips for en vellykket bilferie med hele familien Hva betyr kodene på dekket? Hva betyr kodene på dekket? Det står flere tall- og bokstavkoder på dekket - vet du hva de betyr? I denne artikkelen får du en rask, liten innføring i hva de forskjellige tallene og kodene står for, og hvorfor de er viktige for deg. Vinneren på Nordkapp Vinneren på Nordkapp Vinneren av 71° nord er kåret, og øverst på pallen står Henrik Elvestad. Les hva han har å si om den fantastiske turen han har vært med på, og hva han syns om sin helt nye RAV4 Plug-in Hybrid. Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for.