Bestandig hybridteknologi

20 år hybriderfaring og 10 millioner solgte hybridbiler

Da vår første hybrid var på veien, var det mange som trodde det tilhørte fremtiden. Men Prius var forut sin tid. I dag, to tiår senere, har vi ti millioner hybrideiere rundt om i verden. Toyota hybrid kombinerer sømløst flere energikilder: En effektiv bensinmotor og en elektrisk motor med generator og batteripakke.

Opplev fordelene med hybridteknologi

Toyotas hybridbiler er bra for miljøet, lommeboka og kjøreopplevelsen. Dette er med på å gjøre de som kjører hybrid til våre mest fornøyde kunder.

Med lavt drivstofforbruk, små vedlikeholdskostnader og god annenhåndsverdi vil det å velge en hybrid fra Toyota lønne seg på flere måter. Nå er det Hybriddager hos din nærmeste Toyota-forhandler, der du kan oppleve alle fordelene ved å eie en Toyota Hybrid. Kom og prøv selv!

Rav4 kjørende i naturlandskap
50 prosent elektrisk

Hybrid er både tid og penger spart — Toyotas hybrider har to motorer – en elektrisk, og en forbrenningsmotor. Det sømløse samarbeidet mellom disse to gir deg ikke bare svært behagelige kjøreopplevelser, det gjør også bilholdet mer behagelig for lommeboken din. Her kan du lese hvorfor. 


Les om Camilla og hennes Auris hybrid >

dronefoto av kjørende hybrid
Mindre vedlikehold

Færre bekymringer med Hybrid — Med færre dyre slitedeler og Toyotas mest driftssikre teknologi byr hybridene på redusert bruk av tid og penger til vedlikehold. Bekymringene er det også deilig å slippe. Her kan du lese mer hybridenes vedlikehold.


Les om Tom Arne og hans C-HR hybrid >

Hvit RAV4 med ikon lavt verditap
Lavt verditap

Få mer tilbake for hybrid  Høy kvalitet og liten slitasje gjør at de populære hybridene fra Toyota har et lavt verditap over tid sammenliknet med andre typer biler. For hybrideierne betyr den gode annenhåndsverdien at man får mer tilbake ved et salg eller innbytte. Du kan lese mer om toyotas lave verditap her.


Les om Lars og hans Rav4 hybrid >

/
Selvladende og økonomisk

En hybrid ordner alt selv. Du slipper å tenke på når det er mest fornuftig å bruke elmotoren eller bensinmotoren, teknologien gjør den jobben for deg. Du trenger ikke å tenke på å lade den engang, selv det ordner den på egenhånd.

Det lave drivstofforbruket gjør selvfølgelig en Toyota hybrid rimelig i drift, men det er ikke bare derfor. Hybridene har også den mest driftssikre teknologien Toyota lager, bilene har mindre feil og har ikke samme behovet for vedlikehold som følge av liten slitasje på bremser, starter, gir og andre systemer. Sammen med lave avgifter i forhold til tilsvarende bensin og dieselmotorer, gjør dette at Toyotas hybridbiler er de med lavest totale eiekostnader.

/
Stillegående

Med en hybrid kjører du elektrisk i snitt halvparten av tiden, som igjen betyr kjøring uten en lyd halvparten av tiden. Når bensinmotoren hjelper elmotoren med framdriften så hører du selvsagt det, men den er ganske så stillegående den også.

/
Automatgir gir jevn akselerasjon

Hybridens girkasse har vi kalt E-CVT, og den er helt trinnløs. For å forstå den bør du oppleve den. Vi liker å forestille oss at dersom en vanlig automatgirkasse er en trapp, og hvert av trinnene er et gir, så er E-CVT en heis. Så fort foten din treffer gasspedalen glir du sømløst av gårde uten opphold, og uten merkbare girskift. Girkassen ser til at motoren konstant holder riktig turtall, og dermed optimaliserer effekt og forbruk. Teknologien vår er kanskje komplisert, men for deg som kjører kunne det ikke vært enklere.

Toyotas mest fornøyde kunder

De som eier en Toyota hybrid, er Toyotas mest fornøyde kunder. Det er hybridenes mange fordeler som bidrar til dette. Enten du lever i bykjernen eller er en familie i vekst, har vi noe for alle og en hver. Fra Yaris til Prius+ Seven, og ikke minst, det nyeste tilskuddet til hybridfamilien, RAV4. Hybrid viser at du tar et bevisst valg i forhold til miljø og klima.

Fordeler
 • Våre hybridbileiere er våre mest fornøyde kunder.
 • Over 11 millioner solgte hybrider i verden siden 1997.
 • Vi har over 20 års erfaring med hybrid.
 • Automatgir er standard på alle hybridbiler. Det gir deg en svært lettkjørt bil.
 • Du får høy komfort og helt stille kjøring når den elektriske motoren brukes og når bilen står stille.
 • Du trenger ingen ekstern lading med lange ledninger ettersom bilen lader seg selv automatisk.
 • Lavt forbruk under alle typer kjøreforhold. By, land og kombinert kjøring gir samme lave forbruk.
 • Toyota Hybrid er kjent for sin driftssikkerhet og har minst like god kvalitet som en 'vanlig' Toyota.
 • Batteriet skal ikke byttes ut og er designet til å vare "bilens levetid", med opptil ti års fabrikkgarantiprogram.
 • Batteriet er overdimensjonert og det bruker kun en brøkdel av sin kapasitet til enhver tid. Dette bidrar til den lange batterilevetiden.
 • Lave vedlikeholdskostnader over tid som følge av liten slitasje på bremser, girsystem, starter og andre systemer, er lavere på hybrider.
 • Hybrid viser at du tar et bevisst valg i forhold til klima og miljø.
 • Lave CO2-utslipp - Bidrar til Norges klimamål i 2020.
 • Lave NOx-utslipp - Bidrar til mindre lokal forurensing/byluft. Hybrid har vesentlig lavere NOx-utslipp enn en dieselbil.
 • Lave avgifter i forhold til tilsvarende bensin/dieselmotorer. Hybrid har egne avgiftsfordeler i Norge.
Miljøet

Toyotas hybrider kombinerer sømløst en effektiv bensinmotor, en elektrisk motor, en generator og en batteripakke. Bensinmotoren kobler seg av ved stopp, i lave hastigheter og når bilen triller slik at ca. 20-50 prosent av kjøreturen foregår uten forbruk av bensin. Alle typer kjøreforhold – både by, land og kombinert kjøring – gir samme lave forbruk. Dette fører til lave CO2-utslipp som bidrar til å nå Norges klimamål i 2020, og lave NOx-utslipp som bidrar til mindre lokal forurensing og renere byluft. Les mer om Toyota og miljøet.

Mer om hybrid

2. generasjon Toyota Mirai. Fremdeles null utslipp. 2. generasjon Toyota Mirai. Fremdeles null utslipp. Etter å ha lansert vår første hydrogendrevne sedan i 2014, er Toyota nå klar for å ta brenselcelleteknologien med nullutslipp til nye høyder med andre generasjon Mirai. Nå kommer PROACE CITY Nå kommer PROACE CITY Bli kjent med Nye PROACE CITY. Alt du forventer i én varebil. Den Nye Toyota C-HR Hybrid Den Nye Toyota C-HR Hybrid Det ordinære har hatt sin tid Toyota støtter verdens første hydrogenskip Toyota støtter verdens første hydrogenskip Hydrogenskipet Energy Observer kan meget godt være første steg på veien mot skipsfart uten utslipp. Nå har det besøkt Norge.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler