Bli kjent med sikkerhetsteknologiene

Toyota Safety Sense er standardutstyr i alle utstyrsgradene i den nye Camry Hybrid. Sikkerhet har førsteprioritet - ikke noe som kommer i tillegg.
/
/
/
Automatisk fjernlyskontroll

Automatisk fjernlyskontroll er en av teknologiene i Toyota Safety Sense. Den er utviklet for å gi optimal sikt under mørkekjøring for alle veifarende. Et kamera "ser" motgående trafikk og overvåker dessuten intensiteten i veibelysningen. Den veksler automatisk mellom nær- og fjernlys for å gjøre det tryggere å kjøre i mørket.

Skiltgjenkjennelse

Som del av Toyota Safety Sense leser et kamera viktige trafikkskilt langs veien slik av føreren har informasjon om gjeldende fartsgrenser eller forbikjøringsforbud tilgjengelig på TFT-skjermen i instrumentpanelet. Skiltgjenkjennelse gir også lyd- og lyssignal dersom du ikke etterlever skiltingen.

Kollisjonsvern med fotgjengergjenkjennelse

Toyota Safety Sense har også kollisjonsvern med fotgjengergjenkjennelse som benytter en kombinasjon av millimeterbølgeradar og kamera for å gjenkjenne andre kjøretøy på veien foran bilen. Dersom det oppdages mulighet for kollisjon, varsles føreren med lyd- og lyssignal og bremsehjelp blir aktivert. Dersom føreren ikke bremser i tide, aktiveres bremsene automatisk for å forhindre eller minske skader i en kollisjon. I tillegg til å oppdage kjøretøy, har systemet også mulighet for å gjenkjenne fotgjengere.

/
/
/
Adaptiv fartsholder - alle hastigheter

Adaptiv fartsholder for alle hastigheter sørger for at bilen holder konstant hastighet uten av føreren må holde foten på gasspedalen, samtidig vil systemet holde en forhåndsinnstilt avstand til forankjørende. Om denne avstanden bli mindre, reduseres hastigheten, slik at avstanden opprettholdes. Om nødvendig aktiveres bremsene og stopper bilen helt. Om avstanden blir større, akselererer bilen automatisk opp til den hastigheten som er valgt.

Filskiftvarsling med rattkontroll

Ved hjelp av et kamera for Toyota Safety Sense registreres linjene langs veien og systemet varsler føreren med lys- og lydsignal om bilen begynner å svinge ut av kjørefeltet uten at retningslyset er aktivert. I tillegg sørger styreservoen for hjelp til å korrigere kursen dersom bilen utilsiktet begynner å endre kurs.

Finn ut mer om Toyota

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler