Nyt bekymringsfriheten med Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense er standardutstyr for all Priusmodellene. Det er fordi din sikkerhet er essensiell - ikke noe som er tilvalg.

/
/
/
Kollisjonsvern med fotgjengergjenkjennelse

Toyota Safety Sense har også kollisjonsvern med fotgjengergjenkjennelse som benytter en kombinasjon av millimeterbølgeradar og kamera for å gjenkjenne andre kjøretøy på veien foran bilen. Dersom det oppdages mulighet for kollisjon, varsles føreren med lyd- og lyssignal og bremsehjelp blir aktivert. Dersom føreren ikke bremser i tide, aktiveres bremsene automatisk for å forhindre eller minske skader i en kollisjon. I tillegg til å oppdage kjøretøy, har systemet også mulighet for å gjenkjenne fotgjengere i dagslys.

Filskiftvarsling med rattkontroll

Ved hjelp av et kamera for Toyota Safety Sense registreres linjene langs veien og systemet varsler føreren med lys- og lydsignal om bilen begynner å svinge ut av kjørefeltet uten at regningslyset er aktivert. I tilegg sørger styreservoen for hjelp til å korrigere kursen dersom bilen utilsiktet begynner å endre kurs mot veikanten eller motgående kjørefelt.

Automatisk fjernlyskontroll

Automatisk fjernlyskontroll er en av teknologiene i Toyota Safety Sense. Den er utviklet for å gi optimal sikt under mørkekjøring for alle veifarende. Et kamera "ser" motgående trafikk og overvåker dessuten intensiteten i veibelysningen. Den veksler automatisk mellom nær- og fjernlys for å gjøre det tryggere å kjøre i mørket.

/
/
Skiltgjenkjennelse

Som del av Toyota Safety Sense leser et kamera viktige trafikkskilt langs veien slik av føreren har informasjon om gjeldende fartsgrenser eller forbikjøringsforbud tilgjengelig på TFT-skjermen i instrumentpanelet. Skiltgjenkjennelse gir også lyd- og lyssignal dersom du ikke etterlever skiltingen.

Adaptiv fartsholder

Teknologien sørger for å holde en fast, forhåndsinnstilt avstand til forankjørende. Om avstanden blir mindre, sørger systemet for å redusere hastigheten og aktivere bremsene. Om avstanden øker igjen, vil bilen akselerere automatisk til trafikkflyten gjør at bilen på nytt kommer opp i valgt hastighet.

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler