Den helt nye Toyota RAV4

Helt SUV. Helt Hybrid.

Den er designet for å skille seg ut og bygd for å tåle mye. Den nye RAV4 er har et robust utseende mens kupeen er preget av presist monteringsarbeid. Den høye sitteposisjonen gir føreren full oversikt og god kontroll. Kupeen er svært rommelig, komfortabel og er utformet med omtanke. Takket være den nye 2,5 liters Hybrid Dynamic Force-motoren, har RAV4 høye ytelser under alle slags forhold.

Nå er nye RAV4 2019 her

Nå er det åpnet for salg av vår nye RAV4. I Norge vil den komme i 2WD og AWD, men først ute er 2WD. Denne er leveringsklar i løpet av februar og vil ha en startpris på kr 397 800. I løpet av April vil AWD-i være leveringsklar, denne har en startpris på kr 438 400.
Ønsker du et biltilbud på RAV4 fra din lokale forhandler, ta kontakt her: 

Gi meg et biltilbud

 Ønsker du flere detaljer om den kommende RAV4? Klikk deg inn og les pressemeldingen her:

Pressemelding RAV4


Her kan du laste ned forbrosjyren til nye RAV4

Vi velger hybrid

Vår hybridhistorie starter i 1997 med den banebrytende Toyota Prius. Den ble berømt for sine miljøvennlige egenskaper og inspirerte innovative bilkjøpere som så potensialet i teknologien. I dag er vi stolte over å være ledende innen hybridteknologi med mer enn 20 års erfaring. Ikke bare har vi et av de reneste og mest effektive modellutvalgene som finnes, våre biler er dessuten stilige, smidige og fleksible.

Toyotas hybrider er stillegående - med god grunn. Hvor lite motorstøy det er må oppleves. Det bidrar til høy komfort i kupeen - når du ønsker det. Men den nye RAV4 har også store krefter i reserve slik at du kan kjøre aktivt og sportslig og utnytte bilens egenskaper på veien. Med alle forbedringene og videreutviklingen som nå er inkludert i RAV4 vil du få en helt ny opplevelse av hybridteknologien.

/
En hybrid-SUV uten kompromisser

Miljø får stadig sterkere fokus over hele Europa, og spesielt i byer. Toyotas tilbud av selvladende hybrider er et miljøvennlig transportalternativ. Vår spesielle hybridløsninger kombinerer lave utslipp med mulighet for å kjøre opp til 50% av den daglige pendlingen til og fra jobben på elektrisk energi alene - og uten at du stadig vekk må koble bilen til strømnettet.

Den nye hybridløsningen i RAV4, Hybrid Dynamic Force, har en 2,5 liters bensinmotor med 4 sylindre i kombinasjon med elektrisk(e) motor(er). Kombinasjonen sørger for solid trekkraft i alle hastigheter. Maksimalt dreiemoment til bakhjulene er økt fra 953 til 1.300 Nm. Det merker du når du har behov for å akselerere og ved kjøring på løst og glatt underlag.

Momentet til bakhjulene er økt betydelig og fordelingen mellom for- og bakhjul kan justeres opp til 20:80, avhengig av veiforholdene. Det gir svært gode ytelser uten kompromisser og gir deg en følelse av å beherske alle slags forhold samtidig som det bidrar til masse kjøreglede.

Og som om det ikke var nok, introduserer den nye RAV4 Trail Mode og AWD-i som sørger for enda bedre veigrep og kontroll. Ingeniørene har utviklet synergien mellom hybridmotoren og det innovative AWD-i-systemet. Du får alle fordelene med hybridteknologien i kombinasjon med kapasiteten til en fullblods SUV.

Sammen med alle disse forbedringene er også maksimaleffektet økt til 222 HK (DIN) i Hybrid AWD-i modellen, mens versjonen med tohjulstrekk er økt til 218 HK. Dermed senkes akselerasjonstiden fra 0 til 100 km/t til 8,1 sekunder. For føreren betyr det en mykere og mer linær akselerasjon fra stillestående og forbedret effektivitet i høyere hastigheter. Du har den kraften du trenger når du har behov for det.

Den nye RAV4 kan ta seg frem overalt. Med sine lave utslipp er den velegnet i bytrafikk og den har fartsressurser som passer motorveier, og kraft nok til å dra langt ut på landet der veiforholdene er krevende. Takket være filosofien med "ingen kompromisser" og omfattende teknologiutvikling stiller den med imponerende ytelser, effektivitet og kjøreglede.

/
TNGA (Toyota New Global Architecture): Nytt grunnlag for stadig bedre biler

TNGA er den nye plattformen for all fremtidig utvikling av drivverk og bilmodeller. Bruken av TNGA representerer en revolusjon for måten selskapet designer, konstruerer og produserer biler. Den er en integrert del av Toyotas misjon for å bygge stadig bedre biler som er stiligere, gir mer kjøreglede og er enda sikrere.

Den nye TNGA-plattformen er kjernen i de viktige elementene som tilsammen utgjør den nye RAV4 og som hever opplevelsen av bilen. TNGA-plattformen forsterker de kvalitetene Toyota har søkt etter for denne modellen. Den er trygg fordi den reagerer positivt på forstyrrelser, samtidig som den gir en følelse av stabilitet og oppleves naturlig fordi den reagerer intuitivt på input fra føreren.

Plasseringen og designet av drivstofftanken er ett eksempel på de utallige forbedringene. Den er konstruert helt og fullt på nytt for å bidra til bedre vektfordeling og bedre kjøreegenskaper. Samtidig som bilens totalvekt er redusert, er tyngdepunktet senket og chassiset stivere og sterkere. I sum gjør dette RAV4 bedre og morsommere å kjøre.

TNGA-plattformen har gitt Toyotas designere større frihet til å nå sine mål: Å skape en ny RAV4 med en tydelig SUV-karakter og styling som skiller den klart fra andre modeller i dette segmentet. Derfor har den nye modellen fått linjer og former som skiller seg ut og har et kraftfullt og individuelt preg.

Interiøret er raffinert med luksuriøse materialer som er myke å berøre, setene er komfortable og kupeen er godt isolert mot støy. Det er god benplass og høyde under taket og baksetet er bredere. TNGA-chassiset gir føreren en mer engasjerende sitteposisjon sammen med bedre oversikt over veien, slik det skal være i en SUV.

Også bagasjerommet er gjort større og har helt flatt gulv. Lengden er økt med 6 cm og volumet er økt med 79 liter. Disse forbedringene gir enda større fleksibilitet og med baksetene nedfelt gir RAV4 nå plass til en 29" terrengsykkel uten at hjulene må tas av. Gulvplaten kan plasseres i to forskjellige høyder og er vendbar i tilfelle du må transportere noe som er blitt skittent.

Baksetene er delt 60:40 for å gi fleksibilitet og det er lastenett på begge sider av bagasjerommet som holder småting på plass. Håndtaket på bakdøren kan også fungere som knagg. Bakdøren åpnes og lukkes med en servomotor og har håndfri betjening.

"Den oppgraderte Toyota Safety Sense-pakken gir økt sikkerhet for deg, passasjerene dine og andre veifarende. Du får en bil med høyt sikkerhetsnivå, moderne og særpreget utseende og et raffinert interiør som setter et eksempel for hele denne klassen.

Takket være den nye TNGA-plattformen, er en enda bedre bil her. "

/
Eksteriørdesign
/
Interiørdesign
/

Med rene og dynamiske linjer, kombinerer den nye RAV4 det robuste med raffinerte detaljer som skiller den fra andre.

Materialer av høy kvalitet og segmentledende standardteknologi i en kupé som er omhyggelig designet for å gi plass og komfort.

rav4 tss

Mer om RAV4

Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for. Vi Testet RAV4 Plug-In Hybrid:  Klarer den én uke på én lading? Vi Testet RAV4 Plug-In Hybrid: Klarer den én uke på én lading? RAV4 Plug-in Hybrid er suverent best i klassen med en oppgitt rekkevidde på solide 75 km (WLTP). Men kan den klare mer? Klarer den en hel uke på én lading? Og hva i alle dager er WLTP? Birgit Skarstein: – Jeg finner mye glede i å bruke kroppen min på en ny måte Birgit Skarstein: – Jeg finner mye glede i å bruke kroppen min på en ny måte Den 16. sesongen av "Skal vi danse" er godt i gang og 12 deltakere stilte til start på premieren 5. september. En av dem er vår egen Team Toyota-ambassadør, Birgit Skarstein.  Hybrid vs Plug-in Hybrid Hybrid vs Plug-in Hybrid I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge?