1. Nybil
  2. bZ4X
Kontakt oss
Kontakt oss

Bli kjent med Toyota

En helt ny elektrisk SUV med firehjulstrekk

Elbilen Toyota bZ4X er innovativ, effektiv og har et tydelig SUV-design. En komfortabel, rommelig og ekte SUV, tilgjengelig med et nytt system for firehjulsdrift (AWD) som gir egenskaper i toppklasse. Den tar deg hele veien dit du skal og gir deg en behagelig kjøreopplevelse på veien.

Utmerkede kjøreegenskaper

Toyota bZ4X er smidig og kvikk og gir deg kraft og effekt når du trenger det.

Den forhjulsdrevne bZ4X drives av en kraftfull, elektrisk motor på 150kW, utvikler 204 HK (DIN) og har et dreiemomentet på 265 Nm. Dette sørger for akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 8,4 sekunder og en topphastighet på 160 km/t.

Modellen med firehjulsdrift har en effekt på 217,5 HK (DIN) og et dreiemoment på 336 Nm. Akselerasjonstiden reduseres dermed til 7,7 sekunder.

Alle data for ytelser er foreløpige, før homologisering.

Utstyrt for all slags kjøring

Klasseledende SUV off-road egenskaper gir bZ4X ekstra sikkerhet ved kjøring under vanskelige forhold. AWD-modellen har separate 80kW motorer (108.8 HK) på for- og bakakselen.

XMODE forbedrer ytelsene, og med forskjellig modus kan den aktiveres for å tilpasses forholdene. Egne innstillinger for snø/søle, dyp snø/søle (under 20 km/t) og Grip Control for tøffere off-road kjøring (under 10 km/t), gir trygghet for at bZ4X takler alle utfordringer du møter.

Supre batteriytelser

Nesten 25 års erfaring med utvikling av høykapasitetsbatterier, gir Toyota bZ4X bekymringsfrihet med tanke på rekkevidde, men også batterikapasitet som varer år etter år. Etter 10 år (/240.000 km) vil batteriet fremdeles være i stand til å oppnå 90% av den opprinnelige ytelsen. I temperaturer under null vil det bare være moderat reduksjon i rekkevidde takket være et effektivt varmesystem, inkludert varmepumpe.

Litiumion-batteriet har høy tetthet og kapasiteten er 71,4 kWh som forventes å gi en rekkevidde på over 450 km* (etter WLTP-normen). bZ4X kommer også med avanserte teknologiske funksjoner, inkludert et tak med solcellepaneler (tilleggsutstyr) som lader batteriet under kjøring og når bilen er parkert.

Batteriet kan hurtiglades uten konsekvenser for sikkerhet eller driftslengde: lading til 80% kan gjøres på rundt 30 minutter med 150 kW hurtiglading (CCS2).

Sikkerhet du kan stole på

Toyota bZ4X kommer med omfattende tredje generasjon av Toyota Safety Sense (TSS) med nye, forberedende funksjoner. Disse gir beskyttelse mot et enda bredere spekter av vanlige ulykkeshendelser, og kan fungere som en partner for føreren for å nå det endelige målet for det mobile samfunnet: «Null dødsfall og skader i trafikkulykker».

Blant annet får du teknologiene i Toyota Safety Sense inkludert førernødstopphjelp (DESA) og trådløse oppdateringer.

Intelligent, tilkoblet cockpit

Med en ekstra stor 12” berøringsskjerm, avansert stemmestyring og sømløs telefonintegrasjon, gir Toyota Smart Connect en eksepsjonell hurtig og lettbetjent opplevelse - alltid oppdatert via den trådløse teknologien.

MyT-appen på telefonen hjelper deg med å sjekke batterinivået, planlegge lading, se data for kjøreturen. Med tilkoblede tjenester kan du fjernstyre alt fra klimaanlegget til låsing av bilen.

Unik stil og utseende

Toyota bZ4X har designet et karosseri som kombinerer det stilige og avanserte utseendet til en elbil med et tydelig SUV-design. Fronten er karakterisert av smale lykter og et design som skal bli et felles kjennemerke for modellene i bZ-serien.

Som en del av designet vil forskjellige aerodynamiske elementer bidra til økt rekkevidde. Blant annet åpninger i støtfangeren foran for mykere luftstrøm og underside med heldekkende deksel. Den tynne, nedre grillen har en lukkefunksjon som justerer seg for å styre kjøleluft til batteriet og bidrar til å redusere luftmotstand.

Rommelig og luftig kupé

Toyota bZ4X er designet for å forbedre kjøreopplevelsen for alle, med stilig interiør og klasseledende benplass.

Bagasjeromsgulvet er justerbart, og med baksetene på plass er det rom for opp til 452 liter bagasje. Instrumentpanelet er smalt og plassert lavt.

Et 7’’ TFT-instrument og informasjonsdisplay sitter midt i førerens siktlinje forover i overkant av rattet slik at føreren kan lese av instrumentene med minimal øyebevegelse.

GALLERI

Din rekkevidde på batteri

Med Toyota bZ4X slipper du å tenke på rekkevidde. Den har utmerkede batteriytelser og kan gi mer enn 450 km* bekymringsfri kjøring, uansett hvor du legger veien.

Ladetid

Lading er enkelt enten du lader hjemme, på jobben eller underveis. Siden bilen drives av energi fra batteriet alene, kjører du utslippsfritt og med lavere driftskostnader med Toyota bZ4X.

Dine lademuligheter

Offentlige ladestasjoner

Ved hjelp av MyT-appen finner du raskt og enkelt offentlige ladestasjoner hvor du kan hurtiglade. Lading til 80% kan gjøres på rundt 30 minutter med 150 kW hurtiglading (CCS2).

Veggboks hjemme

Disse dedikerte enhetene lader mye raskere enn fra vanlige hjemmekontakter. En bZ4X kan her fullades på fra 6,5* til 10 timer.
*Med 11kW veggboks tilgjengelig i oktober 2022

Ofte stilte spørsmål

Toyota bZ4X har en forventet rekkevidde på mer enn 450km (WLTP-norm)* uten bekymring for lading.
* Rekkevidden kan variere noe mellom de forskjellige utstyrsgrader.

Du kan lade elbilen din på flere ulike måter. Du kan lade fra en egen veggboks du monterer hjemme. De har høyere kapasitet enn vanlige stikkontakter, og kan ofte også kommuniserer med elbilene. De fullader en bil på 6-7 timer. 
Dette er er nok den enkleste måten å alltid ha tilgang til en ladet elbil.

Det kan også benyttes egnet hjemmekontakt sammen med nødladeren, vi anbefaler at kursen som skal brukes blir sjekket av en autorisert elektriker. Da er du sikker på at du bruker en sikring som er trygg. 

Eller du kan benytte en offentlig ladestasjon. Nå finnes det  mange ladestasjoner langs riks- og motorveier, på bensinstasjoner eller i på sentrale parkeringsplasser i byer og på handlesenter, som tilbyr hurtiglading. Da kan du i mange tilfeller lade opp bilen din på under en halvtime. 

I Toyotas mobil-app, MyT, kan du finne et kart over ladestasjoner, uansett hvor i Europa du befinner deg.

Lading gjør du med en ladekabel som følger med bilen din, enten via en kontakt hjemme, på jobb eller på en offentlig ladestasjon langs veien.  Det finnes ulike måter å lade på, noen går sakte og noen går veldig fort.
Det medfølger en lader som du kan benytte på hjemmeladere og veggbokser. Og en nødlader som kan brukes i en vanlig hjemmekontakt. 
På hurtigladerstasjoner benyttes stasjonens ladekabel. 
På offentlige ladestasjoner brukes det en variasjon av apper, internett, SMS, ID brikker eller ladekort for å kunne benytte deg av ladestasjonene.

Ladetidene varierer avhengig av strømforsyningen. På offentlige ladestasjoner kan du hurtiglade på rundt 30 minutter. Lading via veggboks hjemme eller via en hjemmekontakt tar mellom 6,5 og 30 timer., avhengig av strømuttak og type bil.

Med en elektrisk bil kan du spare både tid og penger, takket være lavere avgifter, billigere drivstoff og andre statlige fordeler som vedtas av statlige eller kommunale myndigheter. Elbiler har også behov for mindre service og vedlikehold. Du trenger ikke bytte olje eller filter, og med færre bevegelige deler blir det mindre slitasje. Siden generatoren sørger for å sende ladestrøm til batteriet når du ruller eller bremser, blir det også mindre slitaste på bremseklosser og skiver.

Prisen på strøm regnes per kWh (kilowatt-time) og prisen du må betale er avhengig av hvor du lader og den prisen som gjelder der. For å beregne hva det koster å fullade batteriet, kan du multiplisere prisen per kWh med batteriets kapasitet.

Hybridbiler og elbiler har en viktig forskjell.  En hybrid har både en bensinmotor og en mindre elektrisk motor, og den veksler sømløst mellom disse to. Bilen kan både lades og fylles med bensin. Denne bilen er ikke en nullutslippsbil, men har mindre utslipp enn en konvensjonell bil, og derfor også lavere bensinforbruk.  En elbil har kun en elektrisk motor og er en nullutslippsbil som drives ene og alene av strøm.

Nesten 25 års erfaring med utvikling av høykapasitetsbatterier, gir Toyota bZ4X bekymringsfrihet med tanke på rekkevidde, men også batterikapasitet som varer år etter år. Etter 10 år (/240.000 km) vil batteriet fremdeles være i stand til å oppnå 90% av den opprinnelige ytelsen. Våre batterielektriske biler har samme høye pålitelighet som enhver annen Toyota. Så lenge bilen får sin årlige service, dekkes batteriet i Toyota bZ4X av en 10-års garanti slik at du ikke har noen som helst grunn til bekymring.

Hvorfor velge en batterielektrisk Toyota?

Med over 25 års erfaring, viser Toyota veien til en helelektrisk fremtid. Med mer enn 18 millioner elektrifiserte biler allerede på veien og 17 elektrifiserte modeller å velge mellom fortsetter Toyota å levere eksepsjonelle innovasjoner som gjør kunder over hele verden tilfredse. Takket være omfattende erfaring fra utvikling av batteriteknologi og effektiv styring av energiflyt, gir Toyotas batterielektriske biler pålitelige og varige ytelser.

Omfattende servicetilbud

Toyotas servicetilbud er utviklet for at våre kunder skal unngå bekymringer. De inkluderer betalingsløsninger for lading, forsikring og et stort utvalg av tilkoblede tjenester som er tilgjengelige via MyT-appen.

START DIN REISE. BEYOND ZERO.

Den første bilen i Toyota bZ-serien blir tilgjengelig fra midten av 2022.

Ved å registrere deg for å få nyhetsbrev får du muligheten til å reservere bilen før alle andre, samt motta invitasjoner til konkurranser og arrangementer. Har du ikke allerede meldt deg på? Gjør det nå før reservasjonen starter i desember!

*Endelige data vil avhenge av modell og utstyrsgrad og er foreløpige nå før homologisering.