JPN TAXI
Bekvemmelighet med røtter i tradisjonelt design
JPN Taxi er en ny flåte av taxier i Japan som er designet for mange slags passasjerer - fra barn til eldre og også de som sitter i rullestol. Designet søker å erstatte de taxiene som Japan er kjent for, med et oppdatert utseende og moderne egenskaper. Taxiene er lakkert i den tradisjonelle fargen koiai (indigo), og ser tradisjonelle ut, men har moderne fasiliteter.
Motor
Hybridelektrisk
Drivstofføkonomi
19,4 km/l
Bred skyvedør bak
Motorisert
FORSKNING OG UTVIKLING
Kodenavn: Team Rickshaw
Gruppen av ingeniører hos Toyota, med kodenavnet Team Rickshaw, benyttet seg av genchi genbutsu som kan oversettes med \"gå til kilden for å få fakta\". De studerte taxiselskaper, omsorgssentre og eksperter over hele Japan. De gjennomførte feltstudier om taxibruk i større byer ved severdigheter for turister, ulykkesbelastede steder og sykehus. Du satt også sammen med taxisjåfører for å få førstehåndskjenneksp til deres erfaringen, alt i et forsøk på å utvikle en bedre taxi.
Et universelt design for mange forskjellige mennesker
TILGJENGELIGHET
Et universlt design.
JPN Taxi ble designet med tanke på tilgjengelighet for mange slags passasjerer. Den har en egen rullestolrampe og rikelig med plass til passasjerene i kupéen. Denne formen for tilgjenglighet er viktig for fremtidig, utvidet og avansert mobilitet. Og den vil bli vist under de kommende olympiske og paralympiske leker i Tokyo i 2020.