HISTORIER OM DET UMULIGE

Andrea Eskau - paralangrennsløper

Andrea Eskau i sin røde konkurransedrakt, holder skistavene sine og ser stolt inn i kamera.
FØDT

21. mars 1971

HJEMBY

Apolda, Tyskland

SPORTSGRENER

Sykling, paralangrenn

PARALYMPISKE LEKER

2008, 2012, 2016
PARALYMPISKE VINTERLEKER
2010, 2014

Å OPPNÅ DET UMULIGE

Å drive med paraidrett kan ha vært en nødvendighet for Andrea, men ganske snart ble den tyske energibunten en dominerende kraft i de paralympiske lekene, både sommer og vinter. Først prøvde hun rullestolbasket, men etter hvert utviklet hun seg til å bli en dyktig utøver i paralangrenn, -skiskyting, rullestolracing og håndsykling.

Til i dag har Andrea vunnet 37 medaljer i verdensmesterskap og er blitt verdensmester i sykling, paraskiskyting og paralangrenn 27 ganger.

"De ofre og den innsatsen som skal til [for å vinne en paralympisk gullmedalje] er virkelig utrolig, og vi er så stolte over å være en liten del av Andreas støtteapparat."
– Toyota TMG-ingeniør

/

Jeg har vunnet mange, mange medaljer, men det største jeg har oppnådd som utøver er å være rettskaffen og konkurransedyktig. Det er det jeg tror er det aller, aller viktigste.

Inspirert av Andreas nådeløse besluttsomhet til å utfordre hva som er mulig, tok Toyota kontakt med henne i 2012 med tanke på å få til et samarbeid. Med fokus på komfort og fart, har vi samarbeidet tett med Andrea for å lage skreddertilpassede lettvektsløsninger i karbonfibre for sykkelen og sleden hennes for å gi henne enda større konkurransefortrinn i de paralympiske leker.

Brad Snyder - parasvømmer

Selv om han mistet synet i kamp, går Brad Snyders øyne bort og oppover som om han ser mot en seierspall med svømmebrillene sine på pannen.
FØDT

29. februar 1984

HJEMBY

Reno, Nevada, USA

SPORTSGREN

Parasvømming

PARALYMPISKE LEKER

2012, 2016

Å OPPNÅ DET UMULIGE

I vannet føler Brad Snyder seg helt fri. Han lærte å svømme i Florida mens han fremdeles var en liten pjokk og begynte å konkurrere da han var 11. Senere blr Brad kaptein for svømmerne på United States Naval Academy.

"Jeg tror at å leve livet uten å kunne se, leve blindt, leve i mørket, er noe som syntes umulig for oss i ukene etter at jeg fikk skaden - det jeg fant i Paralympics er at selv om jeg ikke kan se, finnes det fortsatt uendelig mange ting jeg i i stand til å gjøre."

Da en Brad kom hjem skadet fra Afghanistan måtte han lær hvordan han skulle finne frem gjennom mørket. Familien støttet ham og hjalp den tidligere selvgående soldaten med å gjennomføre enkle oppgaver som å spise, kle seg og finne toalettet.

Jeg vil at [min historie] skal nå ut i atmosfæren og inspirere den neste generasjonen av utøvere til å drømme om å står på den paralympiske seierspallen.

Etter bare noen måneders rekonvalesens, bestemte Brad seg for å gå tilbake til vannet som har var så dus med. På dagen ett år etter at han mistet synet i tjeneste, stod han stolt på den paralympiske seierspallen for å motta gullmedaljene sammen med resten av laget fra USA. Brad har for tiden verdensrekorden for blinde på 100 m fri.

Brad har en ny ambisjon: Å begynne med enda en sport og konkurrere i paratriathlon i Tokyo i 2020.

Toyotas forpliktelse

Toyota er mobilitetspartner for de olympiske og paralympiske leker fordi vi søker å drive folk lenger - forbi mållinjen, forbi det umulige.

Samarbeidet med de internasjonale olympiske og paralympiske komitéene for å hjelpe utøvere til å få drømmene sine oppfylt, er bare en del av vår helhjertede forpliktelse til å utløse menneskelig potensial gjennom kraften i bevegelse.

Med åpne armer holder Akio Toyoda en tale fyllt av følelser.
quotation mark begin
La oss enda en gang bekrefte, under det olympiske og paralympiske flagg, den kraften sport har til å bringe folk sammen.
quotation mark end
AKIO TOYODA
President, Toyota Motor Corporation
Toyotas verdenslag
Bli kjent med utøverne på Toyotas verdenslag
Vi er stolte av å være den første offisielle mobilitetspartner tor den internasjonale olympiske kommité og den internasjonale paralympiske komité og stiftelsesmedlem for den olympiske kanal. Se mer av vår \"Er det mulig?\"-serie for å finne ut hva som er mulig i dine favorittgrener.
Se nå