TOYOTA PARATECH
Ingeniører fra Toyota og Andrea Eskau, som har vunnet en rekke paralympiske gullmedaljer, har inngått et partnerskap for å flytte grensene for hva som er mulig i sykkelsport.
VI INTRODUSERER
Andrea Eskau
Andrea Eskau har vunnet 4 gull- og 1 sølvmedalje som paralympisk konkurransesyklist. Hun har også fått 4 gull-, 4 sølv- og 2 bronsemedaljer i De paralympiske vinterlekene. Nå samarbeider hun med Toyota for å kunne prestere enda bedre.
Paratechkraft
Ingeniøren Roger Kirschner ble født lam i venstre halvdel av kroppen. Begge foreldrene hans var profesjonelle rallyførere og han ønsket å holde tritt med den raske livsstilen deres. Andrea Eskau fikk skader i ryggraden i en sykkelulykke. Hun ville heller ikke sakke på tempoet, og i stedet bestemte hun seg for å delta i paralympiske ritt.

Selv etter å ha vunnet 4 gullmedaljer i sommerparalympiske leker og 4 til i de vinterparalympiske, ønsket hun å bli enda raskere. Roger og Andrea samarbeidet med en gruppe ingeniører fra Toyota for å gjøre håndsykkelen hennes bedre. Den sykkelen hun har i dag er 30% lettere og optimalt tilpasset henne slik at hun skal kunne yte maksimalt.
Jeg kikket på sykkelen hun hadde, og følte det umiddelbart: Det er behov for et nytt konsept... enda stivere, men med lavere vekt. Det er spennende at jeg snakker med syklisten og kjøretøyet i en og samme person, for det er jo hun som er motoren.
Roger Kirschner
Ingeniør
/

Mobilitetsteknologi
Toyotas ingeniørgruppe brukte teknologi fra TOYOTA GAZOO Racing og tilpasset den for å hjelpe Andrea med en hånddrevet sykkel, en sykkel som er både lettere og stivere enn noen sykkel hun har brukt før.


Mobilitetsvisjon
Toyota tror på lik tilgang gjennom mobilitet. Å løfte utøvere som Andrea opp og frem er bare ett eksempel på hvordan Toyota hjelper personer med alle slags ferdigheter og forutsetninger til å nå sitt fulle potensial.

Engasjement for utøvere
Toyota og Andrea har samarbeidet på flere forskjellige prosjekter de siste 7 årene, inkludert hennes spesialtilpassede skislede. Vi er forpliktet til å gi våre utøvere de verktøyene de trenger for å føle kraften i bevegelse.


Olympiske & paralympiske leker
Som offisiell mobilitetspartner for Den internasjonale olympiske komité og Den internasjonale paralympiske komité er Toyota forpliktet til å utløse menneskers potensial gjennom kraften i bevegelse, og hjelpe håpefulle olympiere og paralympiere til å nå sine mål ved å forbedre tilgang, øke synlighet og forbedre teknologi. Gjennom partnerskapet søker Toyota å oppmuntre mennesker over hele verden til å ta de første skritt for å nå sine drømmer, uten hensyn til kjønn, alder, nasjonalitet eller funksjonshemming, for hos Toyota tror vi at når du er fri til å bevege deg, så er alt mulig.

/

TOYOTA GAZOO Racing
Toyotas deltagelse i motorsport har en spesiell misjon: Å fintrimme ikke bare bilene våre, men også ferdighetene til de som lager dem. Dette har vært Toyotas produksjonsfilosofi helt fra Kiichiro Toyoda grunnla selskapet. De ekstreme forholdene i motorsport avslører bilene fulle potensial. Potensial som vi ikke ser i hverdagskjøring. Motorsport gir oss mulighet til å teste bilenes ytterste grenser - og til å flytte dem videre slik at vi kan lage stadig bedre biler.