Født: 22. oktober 1996
Fra: Trondheim
Idrett: Langrenn
Bil: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i 

De kaller ham sprintkongen. Og rykk(t)ene vil ha det til at han på ingen måte er ferdig med Klæbo-klyvene med det første. Han avsluttet 20/21-sesongen på mesterlig vis, med seier i Verdenscup-rennet i Falun og tre VM-gull i Oberstdorf (sprint, lagsprint og stafett). Johannes Høsflot Klæbo fra Trondheim har for alvor satt sitt preg på langrennssporten og det norske folks vintersport-minnebok. Han anses å være et av de største, norske skitalentene gjennom tidene.

Klæbo fikk sitt senior-gjennombrudd på Beitostølen i 2016, der han regelrett parkerte resten av Norgeseliten. Under VM i Lahti 2017 vakte han stor oppsikt internasjonalt med sin spesielle, nærmest løpende teknikk i motbakkene – bedre kjent som “Klæbo-klyvet”.

Under OL i Pyeongchang 2018 ble Johannes Høsflot Klæbo tidenes yngste OL-vinner i langrenn. I 2019 fortsatte han i samme stil og ble tre ganger verdensmester under ski-VM i Seefeld.

I tillegg til de nevnte bragdene har Klæbo tatt sammenlagtseieren i verdenscupen to sesonger på rad (17/18 og 18/19). Sesongen 19/20 startet han med overbevisende prestasjoner, blant annet i Ruka der han vant klassisk sprint og minitouren. Han vant også klassisk sprint under prøve-VM i Oberstdorf, samt sprintseire i Åre og Trondeim, før resten av sesongen ble avbrutt grunnet koronaviruset.

Den raske trønderen har mål om å bli en bedre distanseløper, uten at det går på akkord med sprintegenskapene. Nå sikter han seg inn mot den allsidige langrennsformen, og skal jakte nye seire i 21/22-sesongen. Vi gleder oss til å følge ham på veien mot nye prestasjoner.

MERITTER:

Senior-nivå:
3 OL-gull (tidenes yngste mannlige utøver (21 år og 114 dager) til å vinne et individuelt olympisk gull i langrenn)
6 VM-gull
1 VM-bronse
4 NM-gull
1 NM Sølv
40 seire i verdenscupen (per 23. mars 2021)
Vinner av sprintcupen og U23-cupen 16/17 (tidenes yngste vinner)
Vinner av sprintcupen, verdenscupen og U23-cupen i langrenn 17/18
Vinner av sprintcupen, verdenscupen og U23-cupen i langrenn 18/19Junior-nivå:
3 VM-gull
2 VM-bronse
5 NM-gull
1 NM-sølv

Annet:
Kongepokalen 2018
Årets gjennombrudd, Idrettsgallaen 2018
Olavstatuetten 2018

Les mer

Tok treningen i egne hender Tok treningen i egne hender Hvordan blir man egentlig best i sin egen idrett? For Magnus Midtbø handlet det om én ting: å ikke gi seg. Jeg bruker bilen ekstremt mye Jeg bruker bilen ekstremt mye For en som reiser mye, er en bil med stort bagasjerom helt avgjørende. Magnus Midtbø beskriver RAV4 Hybrid som den beste bilen han noen gang har hatt. Norges beste klatrer Norges beste klatrer Klatreren fra Bergen har besteget bratte fjell både i inn- og utland. Nå sikter han mot nye høyder på digitale arenaer. Sarah Louise Rung - Utøveren Sarah Louise Rung - Utøveren Hun visste at det ville bli ekstremt tøft, og at sjansen for å bli en av verdens beste para-svømmere var liten. Viljesterk som få valgte hun å hoppe i det og jakte drømmen.