1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Debut for konseptmodellen Toyota bZ Compact SUV
Jeg ønsker å...

Debut for konseptmodellen Toyota bZ Compact SUV

Den nye konseptmodellen Toyota bZ Compact SUV er vist i Brüssel og gir et inntrykk av fremtiden med denne modellen som utvider selskapets visjon for modeller under bZ-paraplyen.
  • Elbilen Toyota bZ SUV i C-segmentet er vist som konseptmodell i Europa
  • Designet på ED², Toyotas senter for designutvikling i Sør-Frankrike
  • Moderne interiørdesign forsterket med personlig assistent i bilen
  • Nytt konsept som gir et inntrykk av fremtidige trinn av Toyotas bZ-modeller
  • Toyota planlegger å introdusere seks bZ-modeller innen utgangen av 2026

Den nye konseptmodellen Toyota bZ Compact SUV er vist i Brüssel og gir et inntrykk av fremtiden med denne modellen som utvider selskapets visjon for modeller under bZ-paraplyen.

Konseptmodellen er posisjonert i C-SUV-segmentet, det største segmentet i Europa. Den batterielektriske konseptmodellen bZ Compact SUV illustrerer sammen med C-HR Prologue, Toyotas tilnærming med forskjellige teknologier som setter kundene i stand til å redusere sine karbonutslipp, imøtekommer forskjellige kundebehov og sikrer bærekraft med utvidede produkttilbud.

Toyota bZ Compact SUV Concept er en batterielektrisk bil designet på ED(Toyota European Design and Development) i Frankrike. Designen er dualistisk med minimalisme som forventes fra en elbil samtidig som den bærer fremtidens vitalitet. Nullutslipp er en selvfølge liksom bruken av bærekraftige materialer som også bidrar til dynamiske ytelser, avansert teknologi og et stilig utseende.

Konseptets aerodynamiske form forsterker det futuristiske utseendet med hjul plassert i hjørnene for en aggressiv veiholdning. De korte overhengene og skarpe vinklene får den til å fremstå som en bil med avansert teknologi mens et nedskalert kupédesign gir inntrykk av smidighet og lav luftmotstand.

Designgruppen har inkludert flere miljøvennlige løsninger som seter laget av plantebaserte og resirkulerte materialer for å følge opp Beyond Zero-temaet. En personlig assistent i bilen kobler føreren og passasjerene sammen med bilen ved hjelp av lyd- og lyssignaler som beveger seg rundt kupéen og responderer på spørsmål eller kommandoer fra passasjerer foran eller bak.

Gjennom sitt Beyond Zero-budskap, ser Toyota for seg en fremtid med karbonnøytralitet oppnådd med introduksjonen av et utvalg produkter med avanserte, alternative drivstoff og nullutslipps fremdrifts­teknologier. I Europa planlegger Toyota å introdusere seks modeller med bZ-merket innen utgangen av 2026. Et sammensatt utvalg av elektrifiserte produkter vil drive Toyota fremover mot det globale målet om karbonnøytralitet i 2050.

 • Spesifikasjoner (som vist på 2022 Kenshiki Forum)

  Lengde

  4.538 mm

  Høyde

  1.560 mm

  Bredde

  1.888 mm (uten speilhus)

  Hjul

  21 tommer

Trenger du vite mer om egenskapene til en SUV?