1. Nyheter
  2. Generelt
  3. 71gn kjendis vinner
Jeg ønsker å...

VINNEREN PÅ NORDKAPP

Etter flere uker i Norges fantastiske natur, er 71 grader nord - Norges tøffeste kjendis over for denne gang. Helt til slutt sto Henrik Elvestad igjen som vinner.

Det han selv husker best fra turen er semifinalen eller finalen. – Da var det så tungt og så mye som sto på spill. Og vissheten om at alt snart er over uansett, det gjorde at jeg satte pris på dem på en helt egen måte. Selvom det var de tyngste etappene, uten tvil.

Veldig, veldig lett å si ja

Selv om 71 grader nord er veldig krevende, så gikk Henrik og håpet på å få bli med. – Jeg er generelt glad i fjellturer, klatring og å presse meg selv så det var egentlig veldig, veldig lett å si ja. Rart å gå og håpe på en tlf med forespørsel om å være med på en realityserie.

I 71 grader nord får man muligheten til å oppleve indrefileten av norsk natur, tilrettelagt av de beste i klassen. Jeg føler meg skikkelig heldig som har fått være med på en tur som ble over all forventning, selv om jeg forventet mye.

Etter en så fantastisk reise og opplevelse kan det være vanskelig å trekke frem bare ett favorittminne, Henrik trekker likevel frem at å sove på toppen av Blåskredtind var helt vanvittig. – Så må jeg også si å gå alene ut på nordkapp-platået. Vite at jeg hadde klart hele turen, selv om jeg ikke visste om jeg var først eller sist på det tidspunktet. Det var helt magisk. Jeg var så sykt sliten og glad.

  • Knallharde turer

    Selv om han har mye erfaring fra å være ute i naturen fra før, er det likevel ikke alt man kan være forberedt på. – Jeg synes det var mer krevende mentalt enn fysisk. Man er forberedt på at turene er knallharde, men jeg var ikke like forberedt på å skulle fungere i en gruppe over tid. Det blir mange kompromisser og man må føle seg litt frem på hverandre. Jeg var ikke klar over hvor mye det krevde. Og for en kontrollfreak så var det å aldri vite hva man skal, eller hvor mye klokka var, en solid utfordring.

    Det var heller ikke alt som gikk helt for planlagt bestandig. Blant annet da Henrik og Victor skulle seile. – Victor og jeg seilte 8 nautiske mil med et ror som jeg aldri hadde satt skikkelig ned i vannet. Så det var mye jeg ikke behersket så bra, forteller Henrik. På den andre siden var det også mye han fikk til. – Alt av klatring gikk veldig greit, og der har jeg en del erfaring fra før. Også ble jeg overrasket over at jeg taklet utslagskonkurransene uten å bli mer stressa.

Helt ny RAV4 Plug-in Hybrid

Henrik stikker ikke bare av med tittelen “Norges tøffeste kjendis”, men han får også en RAV4 Plug-in Hybrid. Selv om Henrik er usikker på hvordan det vil gå med en helt ny bil i en hverdag som består av hund, to barn og en haug av sports- og turutstyr, så er han fornøyd med premien. – Det er jo en veldig fin premie!

Jeg har ikke noe voldsomt forhold til selve bilen. Har bare sittet i den i 3 minutter da jeg vant, men da hadde jeg tatt et glass champis så jeg fikk ikke kjøre. Det virker som en flott bil, altså.