1. Nyheter
 2. Generelt
 3. Taxisjaforer velger hybridbiler fra Toyota
Jeg ønsker å...

TOYOTA STØRST I TAXIBRANSJEN

Driftssikkerhet, fremkommelighet og god plass til passasjerer er blant grunnene til at taxisjåfører foretrekker Toyota. Målrettet arbeid har gitt Toyota posisjonen som taximerke nummer én i Norge.

Det er ikke tilfeldig at de fleste taxiene som sees på gata er en Toyota. Siden 2018 har Toyota vært det mest solgte bilmerke i taxinæringen her i landet. Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken var hele 42 prosent av alle førstegangsregistrerte taxier i 2019 en Toyota.

Bak tallene ligger en sterk satsning og målrettet arbeid fra Toyotas side for å kunne innfri taxinæringens ønsker og krav.


KVALITET OG DRIFTSSIKKERHET FOR TAXIBRANSJEN


Bilen er selve næringsgrunnlaget for taxisjåføren. Derfor er bilen nødt til å være mest mulig på veien. Her har Toyota en fordel, forteller Raheil Mohammad, salgskonsulent i Toyota Oslo, med hovedområde i taxinæringen.

– Bilene fra Toyota er kjente for svært høy kvalitet. Erfaringene fra taxisjåfører jeg har snakket med, er at bilene går og går, og er nærmest feilfrie. Det samsvarer med Toyotas anerkjennelse for å lage noen av de mest pålitelige og sikreste bilene i verden, sier han.

Gjennom Toyota Express Service er det lagt til rette for at bilene skal bruke minst mulig tid på å stå stille på verksted. Da utføres service/vedlikehold mens kunden venter, og bilen er tilbake på veien etter bare 60 minutter.

– Vi har stor forståelse for at en taxi ikke kan stå. Vi må få den raskt ut på veien igjen. Og så lenge man følger bilens serviceintervaller ser vi at det er sjeldent behov for ekstra verkstedtjenester, sier Raheil.


TRYGT FREM I TOYOTA

Toyota vet at sikkerhet er viktig både for sjåfører og passasjerer. Derfor kommer alle bilmodellene med Toyota Safety Sense, en serie av nye, aktive sikkerhetssystemer utviklet for å unngå uhell. Hensikten er å redusere trafikkulykker så langt det lar seg gjøre.

– Sjåførene forteller oss at taxikundene føler seg trygge i våre biler. De sier også at de har lettere for å komme frem med en Toyota. For eksempel RAV4, som er en svært populær bil i taxibransjen, kommer seg opp bratte bakker i alle slags forhold. Som passasjer skal du være sikker på at du kommer deg trygt helt hjem når du setter deg inn i en Toyota, sier Raheil.

I tillegg til RAV4, er Prius, Camry og Corolla de mest populære modellene i taxinæringen.

– Disse har god bagasjeplass og er enkle å komme seg inn og ut av. Alle våre modeller har også ISOFIX til feste av barneseter, som gjør at både og store og små kan sitte trygt og godt.

HYBRIDTEKNOLOGI TIL FORDEL FOR BRANSJEN

Med over 20 års erfaring med hybridbiler har Toyota jobbet frem en avansert og suksessfull hybridteknologi. Denne teknologien kommer taxinæringen til gode, mener Raheil.

– Hybrid er en fordel for miljøet da våre hybridmodeller er svært drivstoffeffektive, noe som også er en stor fordel når du kjører mye, sier han.

I fullhybridene jobber bensin- og den elektriske motoren sømløst sammen, og veksler automatisk. Typisk drivstoffbesparelse er cirka 30 prosent.

– Med en hybrid fra Toyota forteller mange i taxibransjen at de får en bil som er billig i drift og bruker mindre drivstoff, men også at de slipper mange store kostnader som reparasjoner, sier Raheil.

 • RAV4

  RAV4 er en av de aller største favorittene innen taxinæringen. Den kraftfulle SUVen er allsidig, og tar deg frem både i bygater og på mer kuperte veier. Interiøret er både komfortabelt og romslig, slik at passasjerene sitter godt. Det store bagasjerommet med to nivåer har plass til all bagasjen kundene har behov for.

 • PRIUS

  Gjennom et intelligent design og smart teknologi er Prius utviklet for å gi dynamiske ytelser og utmerkede kjøreegenskaper. Det fører til at modellen er morsom å kjøre, men også svært drivstoffeffektiv. Som første bil i denne klassen kan du nå få Prius med et intelligent AWD-system. Det sørger for å gi sjåføren ekstra kontroll når veiene er sleipe og glatte. Systemet er kompakt, slik at det ikke går ut over fleksibiliteten eller bagasjeromplassen. Her har passasjerene god plass til sin bagasje.

 • CAMRY

  Nye Toyota Camry er en elegant kvalitetssedan med alle Toyotas hybridfordeler. Kombinasjonen gir en uvanlig behagelig kjøreopplevelse for sjåføren, samtidig som den har enestående ytelser. Et stivt karosseri, lavt tyngdepunkt og avanserte hjuloppheng med doble fjærben, sikrer et utmerket veigrep og komfort. Kupeen kombinerer førsteklasses håndverk med all den plassen og praktiske løsningene sjåføren og passasjerene trenger.

 • COROLLA TOURING SPORTS

  H2: COROLLA TOURING SPORTS Det stilige interiøret og stabiliteten i Corolla Touring Sports sørger for en enda bedre kjøreopplevelse. Et stivere karosseri og lavt tyngdepunkt bidrar til å redusere krenging i svinger, mens fjæringen med doble fjærben demper mer effektivt slik at kjøreturen blir mer komfortabel for både sjåfør og taxipassasjerer. Med et stort bagasjerom er det ingen problem å få med seg bagasje.

 • PROACE VERSO

  Når det er behov for ekstra stor plass til taxipassasjerer er Proace Verso den perfekte bilen. Her er det plass til opp til åtte passasjerer. Modellen er rommelig kan tilpasses en rekke forskjellige behov. Sammenleggbare seter montert på skinner og som kan flyttes frem og tilbake eller tas ut, vindu i bakdøren som kan tas ut separat og fotaktivert åpning av sidedørene, gir fleksibilitet og enkel bruk.

Artikkel sist oppdatert desember 2020 og informasjon korrekt ved tidspunkt for publisering.