1. Nyheter
 2. Lanseringer
 3. Se hva pressen skriver
Jeg ønsker å...

Se hva pressen skriver

Her har vi samlet en oversikt over hva pressen skriver om aktuelle Toyota modeller

Nye Land Cruiser

 • Bil & Motor Bloggen

  “Her er det virkelig fulltreff på både linjer og proporsjoner.”

  “Over til inntrykkene, er selvsagt utvendig design helt sentralt. Og heldigvis kan du glede deg til å se denne bilen på veien, for den er enda tøffere i virkeligheten enn på bilder.

  Det ene er den firkantede, retro-inspirerte stilen. Selv om de fleste formene er avrundet i ytterste ledd, er alt kantete, til og med hjulbuene. Det er tøft, røfft, og får bilen til å se både moderne og klassisk ut samtidig.”

  Familiedrøm

  Starter vi med innsiden nettopp bakerst, er selve bakruteglasset åpningsbart separat (som på en BMW stasjonsvogn). Kjekt om du skal hive inn en handlepose eller to. Plassforholdene er suverene, og det samme er sittekomforten. Setets plassering er høy, sånn at knevinkelen blir komfortabel. Glimrende sikt ut av sidevinduene er en hyggelig sideeffekt. Du kan justere ryggstødene på det 60/40-delte setet, og legge deg godt tilbake om du ønsker. Flere strømuttak og egen klimasone med justeringspanel, er på plass.

  Premium interiør – og utsikt

  På plass i førersetet, er det tydelig at Land Cruiser, som til nå har vært en slags mellomting mellom Toyota og Lexus hva premium-følelse gjelder, har tatt et steg videre.

  Det er vanskelig å finne detaljer her som ikke føles korrekt plassert i en premiumbil. Ikke bare er alt du ser og tar på solid og godt sammenskrudd, det er benyttet skinn eller myke materialer i mer eller mindre samtlige overflater.

  Toyota har til og med kostet på hvileputer i mykt skinn for knærne på hver side, på begge plasser foran. Sånne detaljer liker vi – her er alt påtenkt.

 • Motor.no

  “Endelig ser den like tøff ut som den er”

  “Land Cruiser likner en arbeidshest igjen. Men på innsiden lurer et luksusdyr.

  Intet «såpestykke»

  Bilen er tegnet med flere markerte kanter, vinkler og rene, rette flater enn samtlige nyere medlemmer av slekten.

  De klassiske, runde frontlysene du ser på bildene, er i så måte en fin kontrast, men disse blir aldri et vanlig syn langs veiene. De skal nemlig pensjoneres etter at totalt rundt 3000 eksemplarer av denne «first edition»-utgaven er solgt unna, og øvrige biler blir utstyrt med smale, rektangulære spalter. Vi må nesten tilføye: dessverre. 

  Diesel!

  Og har du lest helt hit med en bitteliten frykt for at også Land Cruiser er blitt elektrisk – pust ut. Toyota planlegger riktignok å lansere en hybridvariant i 2025, men versjonen som nå kommer til Norge, får en 2,8-liters turbodiesel med 204 hk og dreiemoment på 500 Nm.

  Vi nevnte luksus innledningsvis, og kanskje yter ikke bildene innsiden av bilen rettferdighet på dette punktet. I en ny bilverden, med skjermer her og massasje der, handler det i denne bilen om noe annet. Det dreier seg om opplevelsen – kvalitets­følelsen når man setter seg inn. Og i nye Toyota Land Cruiser er akkurat den følelsen god.