Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

Bildeling

med elektriske kjøretøyer fra Toyota lanseres i Grenoble

En ny type urban mobilitet basert på ultra-kompakte elektriske kjøretøyer koblet sammen med offentlig transportmidler lanseres i Grenoble, Frankrike i dag. Bildelingsprosjektet kalles “Cité lib by Ha:mo”.

Treårig testprosjekt

Morgendagens rene byer vil få elektriske kjøretøy som er harmonisk koblet sammen med offentlige transportsystemer. Ved å dele denne visjonen har fem partnere i dag lansert en ny tjeneste kalt “Cité lib by Ha:mo”. Partnerne er Grenoble by og metroområde, EDF og datterselskapet Sodetrel, Toyota Motor Corporation og bildelingsaktøren Cité lib. Det treårige testprosjektet benytter kompetanse fra alle de fem partnerne.


35 Toyota i-ROAD og 35 Toyota Auto Body COMS vil være tilgjengelig for korte turer i byen, støttet av 27 ladestasjoner som er installert og betjent av Sodetrel.


Totalt er det 120 ladepunkter for prosjektet og 41 for andre plug-in biler som vil bli en del av byens transport-infrastruktur. En enkel prisingsmodell kalt “3, 2, 1 euros” for respektive den første, andre og tredje 15-minuttersperioden vil tilbys innbyggerne i Grenoble. For holdere av årskort vil prisene reduseres til henholdsvis 2+ 1 euro for første og påfølgende 15-minuttersperiode


Tjenesten Cité lib by Ha:mo starter opp 1. oktober 2014.

Den nye tjenesten er innovativ på flere måter:
  • Ved å tilby en ny type mobilitet basert på ultra-kompakte elektriske kjøretøyer vil tjenesten komplementere Grenoble bys offentlige transportsystem med en løsning for korte turer— inkludert enveis turer — som kan planlegges som en del av turer i og rundt byen.
  • Bilene og ladestasjonene er sømløst koblet opp mot IT-infrastrukturen til Grenobles transportnettverk, og tilby ruteplanlegging og reservasjoner fra nett eller mobil-applikasjoner.
  • Brukere kan plukke opp en av de 70 kjøretøyene og sette de fra seg på en av stasjonene når sitt endelige reisemål uten å trenge å levere den på det opprinnelige hentestedet. De vil kun ble belastet for kjøringen basert på tidsbruk.
  • Prosjektet benytter 35 Toyota i-ROAD, det største antallet i drift noe sted i verden. Toyota i-ROAD er en innovativ og morsomt kjøretøy med revolusjonerende " Active Lean" teknologi, og lener seg over i svingene. Den er like smidig som en scooter, men har komfort som en bil siden den har en lukket kabin. 35 enheter av Toyota Auto Bodys COMS vil også være en del av prosjektet.
  • Tjenesten gjør det unødvendig å lete etter parkeringsplasser. I tillegg gjør de kompakte dimensjonene det enklere å planlegge og bygge parkerings- og ladeinfrastruktur.

Bildeling i Grenoble

Se film

Mer om innovasjon

Nordmenn elsker hybrid Nordmenn elsker hybrid Også fjoråret var et bra år for Toyota. Aldri har de solgt flere hybrider. Suksessen er ingen tilfeldighet, men et tegn i tiden. Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold.  Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold. Vi tok med oss en liten gjeng for å teste vår nye Land Cruiser. Her kan du se hvordan selgerne våre reagerte på de nye finessene og hvordan bilen selv tok utfordringene i det krevende terrenget. Toyota best i bransjen på Norsk Innovasjonsindeks Toyota best i bransjen på Norsk Innovasjonsindeks Innovasjonsevne er viktig for å være attraktiv på sikt, sier en av forskerne bak undersøkelsen. Toyota kåret til verdens grønneste bilprodusent Toyota kåret til verdens grønneste bilprodusent Toyota inne blant de fem prosent grønneste bedriftene globalt og topper kategorien for bilbransjen. Toyota Norges mest anbefalte varemerke Toyota Norges mest anbefalte varemerke Hvert år gjennomfører selskapet YouGov undersøkelsen BrandIndex. Der spør de blant annet om Brand advocacy, hvilke av mer enn 250 merkevarer respondentene ville anbefale til en venn eller kollega. Toyota topper listen og er med det Norges mest anbefalte merkevare. Prius Plug-in Hybrid setter en ny standard Prius Plug-in Hybrid setter en ny standard Nye Prius Plug-in Hybrid kombinerer fordelene fra den nye fjerdegenerasjons Prius med en klasseledende elektrisk rekkevidde og en rekke innovative teknologier. Nå har forhåndssalget startet i Norge med attraktive priser. Toyota endrer verden Toyota endrer verden Fortune har kåret de 50 selskapene i verden som har størst innflytelse med tanke på å endre verden over tid. Toyotas brenselcellekonsepter Toyotas brenselcellekonsepter Konseptmodellene som åpnet veien for Toyotas brenselcelle-bil Toyota Mirai Toyota Mirai Viser veien til fremtiden 2015 Prius+ Seven 2015 Prius+ Seven Stor oppgradering av markedets eneste 7-seters fullhybrid Toyotas designprosess Toyotas designprosess Seks steg fra drøm til virkelighet TOYOTA FT-1: En bil for superhelter TOYOTA FT-1: En bil for superhelter Toyota avslører sin nyeste versjon av FT-1 sportsbilkonsept FT-1 med i Gran Turismo FT-1 med i Gran Turismo Designteamet hos CALTY design har skapt den ultimate racingbilen, FT-1 Vision Gran Turismo på PlayStation®. Se eksteriørdesignet på vår brenselcellebil Se eksteriørdesignet på vår brenselcellebil For første gang viser Toyota frem designet på produksjonsmodellen av sin kommende brenselcellebil.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler

OK