Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

Bildeling

med elektriske kjøretøyer fra Toyota lanseres i Grenoble

En ny type urban mobilitet basert på ultra-kompakte elektriske kjøretøyer koblet sammen med offentlig transportmidler lanseres i Grenoble, Frankrike i dag. Bildelingsprosjektet kalles “Cité lib by Ha:mo”.

Treårig testprosjekt

Morgendagens rene byer vil få elektriske kjøretøy som er harmonisk koblet sammen med offentlige transportsystemer. Ved å dele denne visjonen har fem partnere i dag lansert en ny tjeneste kalt “Cité lib by Ha:mo”. Partnerne er Grenoble by og metroområde, EDF og datterselskapet Sodetrel, Toyota Motor Corporation og bildelingsaktøren Cité lib. Det treårige testprosjektet benytter kompetanse fra alle de fem partnerne.


35 Toyota i-ROAD og 35 Toyota Auto Body COMS vil være tilgjengelig for korte turer i byen, støttet av 27 ladestasjoner som er installert og betjent av Sodetrel.


Totalt er det 120 ladepunkter for prosjektet og 41 for andre plug-in biler som vil bli en del av byens transport-infrastruktur. En enkel prisingsmodell kalt “3, 2, 1 euros” for respektive den første, andre og tredje 15-minuttersperioden vil tilbys innbyggerne i Grenoble. For holdere av årskort vil prisene reduseres til henholdsvis 2+ 1 euro for første og påfølgende 15-minuttersperiode


Tjenesten Cité lib by Ha:mo starter opp 1. oktober 2014.

Den nye tjenesten er innovativ på flere måter:
  • Ved å tilby en ny type mobilitet basert på ultra-kompakte elektriske kjøretøyer vil tjenesten komplementere Grenoble bys offentlige transportsystem med en løsning for korte turer— inkludert enveis turer — som kan planlegges som en del av turer i og rundt byen.
  • Bilene og ladestasjonene er sømløst koblet opp mot IT-infrastrukturen til Grenobles transportnettverk, og tilby ruteplanlegging og reservasjoner fra nett eller mobil-applikasjoner.
  • Brukere kan plukke opp en av de 70 kjøretøyene og sette de fra seg på en av stasjonene når sitt endelige reisemål uten å trenge å levere den på det opprinnelige hentestedet. De vil kun ble belastet for kjøringen basert på tidsbruk.
  • Prosjektet benytter 35 Toyota i-ROAD, det største antallet i drift noe sted i verden. Toyota i-ROAD er en innovativ og morsomt kjøretøy med revolusjonerende " Active Lean" teknologi, og lener seg over i svingene. Den er like smidig som en scooter, men har komfort som en bil siden den har en lukket kabin. 35 enheter av Toyota Auto Bodys COMS vil også være en del av prosjektet.
  • Tjenesten gjør det unødvendig å lete etter parkeringsplasser. I tillegg gjør de kompakte dimensjonene det enklere å planlegge og bygge parkerings- og ladeinfrastruktur.

Bildeling i Grenoble

Se film

Mer om innovasjon

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler