Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

Nye AYGO sprer smil og kjøreglede

Nye Toyota Aygo har et design som skiller seg ut og en rekke forbedringer som gjør bilen langt bedre å kjøre


Prisene er nå klare og forhåndssalget har startet. Foruten ny og frisk design, har Aygo blitt mer komfortabel, stillegående og - ikke minst - morsommere å kjøre. Sistnevnte skyldes først og fremst økt vridningsstivhet i konstruksjonen - blant annet på grunn av doblet tykkelse i bunnplaten - og en ytterligere fininnstilt fjæring/styring. Nye Aygo lanseres i Norge i september 2014.

Skal stå frem i mengden

Til tross for nette dimensjoner har nye Aygo en stolt tilstedeværelse, med en blanding av dramatiske og lekne linjer. Både interiør og eksteriør er konstruert slik at Aygo kan leveres i en rekke varianter. Dermed er ikke småbilen bare morsom å kjøre, den gir deg også muligheten til å skreddersy helt etter egen smak. Mer enn 10 forskjellige deler på bilen kan enkelt få nye farger eller utførelser.


Smart konstruksjon og nøye utvalgt installasjonsstrategi gjør at det er både rimelig og enkelt å gjøre bilen personlig. Samtidig er livet ombord bedre enn noen gang, takket være økt plass i kupéen og en mengde innovative utstyrsløsninger. Disse er særskilt designet for å passe livsstilen til den yngre kundebasen Aygo forventes å tiltrekke seg.

Liten bil - stor berøringsskjerm

Det kanskje mest iøynefallende utstyrseksempelet er x-touch-multimediasystemet. En sju tommer stor berøringskjerm brukes til å styre en rekke funksjoner, og MirrorLink-tilkoblingen for smarttelefon setter bilen i stand til å integreres sømløst i folks travle online-liv. Hovedelementet i interiørdesignen er den trapesformede midtkonsollen, som gjenspeiles i lufteventiler, i dørsider og rundt girspaken.


Det brede dashbordet har fått en matt, antireflekterende finish og rammes inn av slanke A-stolper som gir god utsikt for føreren. Det ble også lagt betydelig arbeid i ergonomi i nye Aygo. Ett av grepene ble å redusere rattvinkelen fra 28 til 26.6 grader, også for å skape en mer engasjerende førerposisjon. Samtidig ble setets hoftepunkt senket med 10 mm, og setet har fått høydejustering.

Nye Toyota Aygo har et design som skiller seg ut og en rekke forbedringer som gjør bilen langt bedre å kjøre for deg som liker små og praktiske biler.
En klar X-faktor

Ett av designgrepene som får nye Aygo til å stå frem, er det nevnte X-designtemaet. For at frontlyktene skulle passe inn, måtte det tas drastiske grep. Lyktene måtte få projektorteknologi. Dette er eksepsjonelt i A-segmentet, der de fleste modeller gjerne utstyres med billigere og større reflektorer.


X-designtemaet danner også rammen rundt den personlige tilpassingen av eksteriøret, som er essensielt for uttrykket til nye Aygo. Det var helt avgjørende at nye Aygo skulle være like kompakt som forgjengeren. Derfor er lengden kun økt med 25 mm til 3.455 mm. Til tross for at takhøyden er økt med 7 mm, er nye Aygo faktisk blitt 5 mm lavere for å gjøre aerodynamikken enda bedre.


Samtidig ble sporvidden økt med 8 mm både foran og bak for å gjøre bilen stødigere. Til tross for at akselavstanden er uendret, med 2.340 mm, er kupeen 9 mm lengre. Armlener med ytterligere 20 mm bredde bidrar til vesentlig økt komfort i forsetene.


Det ble ikke minst funnet rom for økt volum i bagasjerommet. De 168 literne er 29 flere enn i forgjengeren. Tilgangen er dessuten blitt enklere ved at avstanden mellom bakdør og seterygg er økt med 75 mm.

/
Vil bringe frem smil

Under panseret er nye Aygo utstyrt med en forbedret utgave av Toyotas prisvinnende, 1.0-liters tresylindrede motor (VVT-i). Den er fortsatt en av de letteste motorene i sin klasse, men leverer i tillegg enda bedre ytelser og klasseledende drivstoffeffektivitet. CO2-utslippene er dermed svært lave. Motorytelsen er økt til 51 kW (69 DIN hp) ved 6.000 rpm omdreininger. Dreiemomentet har samtidig lagt på seg til 95 Nm ved kun 2.000 omdreininger.


Ytelsene betyr at nye Aygo aksellererer fra 0-100 km/t på 14.2 sekunder og har en toppfart på 160 km/t. Nye Aygo nyter fordelen av lengre utveksling på fjerde og femte girtrinn, dekk med lav rullemotstand, Toyotas Stop & Start-system og aerodynamiske forbedringer. Aygo har fått senket sitt blandede forbruk fra 0.44 til 0.38 l/mil. Samtidig er CO2-utslippet på lave 88 g/km.

Utstyrsnivåer

Nye Aygo kommer i tre ulike utstyrsnivåer - og i tillegg tre ulike spesialmodeller. Alle utstyrsversjoner har FM/DAB+-radio med USB- og AUX-tilkobling, LED-kjørelys, klimaanlegg, stabilitetskontroll (VSC) og bakkestarthjelp som standardutstyr.


"x-play" får en pianosvart x-formet grill og 15 tommer store stålfelger. Innvendig er skinnratt med fjernstyring av stereoanlegget standard, akkurat som høydejusterbart sete, varmeseter og fartsbegrenser. Dette nivået danner basis for personlig tilpasning og pakker, og er også grunnlaget for spesialutgavene «x-cite», «x-clusiv» og «x-pure».


Førstnevnte kommer i oransje (Pop Orange) karosserifarge og glossy sorte aluminiumsfelger. «x-clusiv» skal fremstå mer sofistikert, mens «x-pure» har hvitlakkert karosseri og kromdetaljer for en mer minimalistisk fremtoning (lanseres i januar 2015).


Høyeste utstyrsnivå har fått navnet «x-wave». Den stilige fremtoningen preges av et stort foldetak« (i kanvas) og 15-tommer store aluminiumsfelger. Interiøret henter detaljer fra eksteriørfargen. Lydsystemet er samtidig oppgradert med x-touch-multimediasystem med berøringsskjerm og ryggekamera.

Mer om AYGO

Les alt om Aygo

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler