Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

Toyota Mirai i produksjon

Denne uken startet Motomachi-fabrikken i Toyota City masseproduksjonen av brenselcellebilen Toyota Mirai. Det var et historisk øyeblikk for Toyota, som også bekrefter ekspertisen og kunnskapen hos arbeidsstokken ved denne Toyota-fabrikken.

Motomachi-fabrikken er en av de eldste i Toyota-gruppen. Den er lokalisert nær hovedkontoret i Toyota City og startet opp produksjonen i 1959 med modellen Toyopet Crown.

I dag sysselsetter fabrikken rundt 7000 arbeidere, og de fleste av dem er involvert i produksjonen av modeller for det japanske markedet, som for eksempel Crown og Mark X.

Siden 2008 har en liten enhet av høyt kvalifiserte arbeidere jobbet med spesielle prosjekter som krever det lille ekstra, og de fremstår som pionérer innen Toyotas arbeidsstyrke. Dette er teamet som bygget den begrensede serien av Lexus LFA superbil, og nå har de snudd sin oppmerksomhet mot Toyota Mirai. Les mer om Mirai.

Mirai på vei

De har en viktig dobbeltrolle: Å levere den første masseproduserte brenselcellebilen, samt å samle erfaring for kommende generasjoner av Toyotas hydrogendrevne modeller. De første månedenes produksjon av Mirai er forbeholdt det japanske markedet, men fra sommeren 2015 vil Motomachi-fabrikken levere biler til Europa og USA.

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler