Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

5 stjerner til nye Avensis i Euro NCAP

Forbedret resultat takket være Toyota Safety Sense

Programmet består av fire områder – beskyttelse av voksne, barn og fotgjengere, samt sikkerhetssystemer (siden 2009). Sistnevnte inkluderer systemer som bidrar til å unngå ulykker og som begrenser skadene, slik som automatisk nedbremsing, elektronisk stabilitetskontroll og fartsbegrenser.

Den nye Avensis scoret jevnt høyt med 93% for beskyttelse av voksne, 85% for beskyttelse av barn, 78% for fotgjengere og 81% for sikkerhetssystemer.

Avensis oppnådde også en maksimal poengsum for sidekollisjon med en barriere, med god beskyttelse for alle kritiske områder på kroppen. I den enda mer krevende stolpetesten var også beskyttelsen god.

Euro NCAP kommenterte spesielt de gode resultatene for Avensis' autobrems i nødsituasjoner, som inngår i sikkerhetspakken Toyota Safety Sense, og som er standard på Avensis.

Karl Schlicht, Toyota Motor Europas EVP sa: "Vi er veldig fornøyd med dette resultatet, som belønner vår innsats for å forbedre sikkerheten på veiene, gjennom en bred utrulling av vår nyeste teknologi som bidrar til dette."

De gode resultatene gir Avensis omtale på Euro NCAPs nettsted i rangeringen av de sikreste familiebilene og de sikreste firmabilene.

/
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler