.

Alt du trenger å vite om vår nye hydrogenbil

Mirai – som betyr “fremtid” på japansk – markerer starten på en ny tidsalder for bilindustrien.
 
Mirai bruker hydrogen til å produsere elektrisk kraft og det eneste utslippet fra bilen er vann. Dermed får ikke bare Mirai overlegne miljøytelser, den har alt som forventes fra en bil av neste generasjon: Et design som gjenkjennes umiddelbart, den har gode kjøreegenskaper, et svært lavt tyngdepunkt og stille, kraftfull akselerasjon levert av den elektriske motoren.

En teknologisk revolusjon

Mirai er utstyrt med Toyotas brenselcellesystem (TFCS) som består av både brenselcelle- og hybridteknologi. Det bruker dessuten Toyotas nye, egenutviklede brenselcellestakk og høytrykkstanker for hydrogen.

Hvordan den virker

Toyotas brenselcellesystem (TFCS) er mer effektivt enn forbrenningsmotorer og har ingen utslipp av CO2 eller andre forurensende substanser under kjøring. Føreren kan forvente at en Mirai er like lettkjørt og komfortabel som konvensjonelle biler med bensinmotor, den har stor rekkevidde og det går like raskt å fylle tanken som på “vanlige” biler – ca 3 minutter.
 
Toyota har utviklet alle de nødvendige komponentene, inkludert brenselcellestakken, -effektomformeren og høytrykkstankene for hydrogen.

/
Hva den presterer

Toyotas brenselcellestakk har en maksimal effekt på 114 kW (155 HK (DIN)) og en verdensledende effekttetthet på 3,1 kW/l (2,2 ganger høyere enn foregående modell)
 
En ny, kompakt og høyeffektiv effektomformer med høy kapasitet er utviklet for å transformere spenningen fra brenselcellestakken til 650 volt. Ved å øke spenningen, har det vært mulig å redusere størrelsen på den elektriske motoren og antall celler i stakken, slik at Toyotas brenselcellesystem (TFCS) som helhet blir mindre, får høyere ytelser og koster mindre.

Førsteklasses kjøreegenskaper og svært stillegående

Den høyeffektive brenselcellestakken og optimaliserte batterikontrollen mater den elektriske motoren og sikrer kraftfull respons i alle hastigheter. Allerede ved første trykk på gasspedalen har motoren fullt dreiemoment og sikrer myk og kraftfull akselerasjon.

Bilens stabilitet og kjørekomfort er utmerket, takket være at viktige deler som brenselcellestakken og hydrogentankene er plassert sentralt under gulvet slik at bilen får et lavt tyngdepunkt og best mulig vektfordeling foran og bak. Karosseriet har høy stivhet med spesiell styrke rundt bakhjulsopphengene.
Undersiden har et heldekkende panel og lykten en aerodynamisk utforming som reduserer luftmotstand og bidrar til drivstoffeffektivitet og stabilitet. Små finner på baklysgruppene forbedrer stabiliteten ved kjøring rett frem.

Takket være den elektriske motoren er Mirai utrolig stillegående. Vindstøy er dempet ved at alle deler av karosseriet er forseglet, og det er brukt lydabsorberende og lydisolerende materialer rundt kupeen. I frontruten og sidevinduene er det brukt en lyddempende glasskvalitet.

Når føreren legger inn “BS”-modus (brake support), effektiviseres den regenerative bremsingen samtidig som bremseytelsene blir enda bedre. Denne funksjonen er verdifull ved kjøring i lange nedoverbakker og over lengre strekninger hvor det er gjennomgående fall på veien.

En fremtid med hydrogen

Behovet for et alternativ til fossilt drivstoff er tydelig og reelt – og Toyota mener at hydrogen representerer veien fremover. Hydrogen er det mest utbredte grunnstoffet i universet. Det finnes i nær sagt alt, fra vann til planter. Det er kraftfullt nok til å gi energi til hus, hjem og arbeidsplasser. Og nå er det klart til å drive bilindustrien fremover.

En kjemisk reaksjon

Når du fyller hydrogen på Mirai, lagres gassen under trykk i de to tankene. Når bilen kjøres, strømmer det luft inn gjennom inntakene foran som blander seg med hydrogen i brenselcellestakken. Der skjer en kjemisk reaksjon som danner elektrisk kraft som kan drive bilen. Når føreren trykker på gasspedalen, sendes strøm fra stakken til den elektriske motoren. Det eneste ”restproduktet” fra denne prosessen er rent vann, som kan slippes ut gjennom ”eksosrøret”.
 
Man kan si at nye Mirai gjør inntrykk, uten å gjøre inntrykk på miljøet.

/

Mirai introduseres i Storbritannia, Tyskland og Danmark fra september 2015. Tidspunkt for lansering i Norge er ikke fastsatt.
 
Fremtiden er her og den kalles Mirai…

Galleri

Mer om innovasjon

Hydrogen for alle Hydrogen for alle Oppdag drivstoffet som gir mobilitet i fremtiden. Vi introduserer hydrogen. Et drivstoff for fremtiden. Nordmenn elsker hybrid Nordmenn elsker hybrid Også fjoråret var et bra år for Toyota. Aldri har de solgt flere hybrider. Suksessen er ingen tilfeldighet, men et tegn i tiden. Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold.  Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold. Vi tok med oss en liten gjeng for å teste vår nye Land Cruiser. Her kan du se hvordan selgerne våre reagerte på de nye finessene og hvordan bilen selv tok utfordringene i det krevende terrenget. Toyota best i bransjen på Norsk Innovasjonsindeks Toyota best i bransjen på Norsk Innovasjonsindeks Innovasjonsevne er viktig for å være attraktiv på sikt, sier en av forskerne bak undersøkelsen. Toyota kåret til verdens grønneste bilprodusent Toyota kåret til verdens grønneste bilprodusent Toyota inne blant de fem prosent grønneste bedriftene globalt og topper kategorien for bilbransjen. Toyota Norges mest anbefalte varemerke Toyota Norges mest anbefalte varemerke Hvert år gjennomfører selskapet YouGov undersøkelsen BrandIndex. Der spør de blant annet om Brand advocacy, hvilke av mer enn 250 merkevarer respondentene ville anbefale til en venn eller kollega. Toyota topper listen og er med det Norges mest anbefalte merkevare. Bilen uten utslipp Bilen uten utslipp Toyota Mirai i Norge: En ny tidsalder for persontransport er her, og den har fordeler for både klima, miljø og lommebok. Prius Plug-in Hybrid setter en ny standard Prius Plug-in Hybrid setter en ny standard Nye Prius Plug-in Hybrid kombinerer fordelene fra den nye fjerdegenerasjons Prius med en klasseledende elektrisk rekkevidde og en rekke innovative teknologier. Nå har forhåndssalget startet i Norge med attraktive priser. Toyota endrer verden Toyota endrer verden Fortune har kåret de 50 selskapene i verden som har størst innflytelse med tanke på å endre verden over tid. Toyotas brenselcellekonsepter Toyotas brenselcellekonsepter Konseptmodellene som åpnet veien for Toyotas brenselcelle-bil Toyota Mirai Toyota Mirai Viser veien til fremtiden 2015 Prius+ Seven 2015 Prius+ Seven Stor oppgradering av markedets eneste 7-seters fullhybrid Toyotas designprosess Toyotas designprosess Seks steg fra drøm til virkelighet TOYOTA FT-1: En bil for superhelter TOYOTA FT-1: En bil for superhelter Toyota avslører sin nyeste versjon av FT-1 sportsbilkonsept FT-1 med i Gran Turismo FT-1 med i Gran Turismo Designteamet hos CALTY design har skapt den ultimate racingbilen, FT-1 Vision Gran Turismo på PlayStation®. Se eksteriørdesignet på vår brenselcellebil Se eksteriørdesignet på vår brenselcellebil For første gang viser Toyota frem designet på produksjonsmodellen av sin kommende brenselcellebil.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler

OK