- Det er helt vilt!

Årets vinner av 71° nord valgte RAV4 Hybrid

Årets vinner av 71° nord er kåret: Stian Drotningsvik (23) fra Bergen stakk av med seieren - og en splitter ny RAV4 Hybrid.

Stian kom seg helt til Nordkapp, og beskriver det hele som et fantastisk eventyr.

Knappe sekunder etter Stian skjønner at han har vunnet 71° nord, spør programleder Tom Stiansen hvilken bil han vil ha i den spennende finalens siste minutter. Denne sesongens vinner fikk valget mellom en Toyota RAV4 eller både Toyota Yaris og Auris. Og Stian innrømmer at han ga bilvalget noen tanker underveis. Valget falt på RAV4, da han hevder å ha fått med seg en del om en av Toyotas toppmodeller, i tillegg til at den ble brukt under hele innspillingen av programmet.

– Det er helt vilt! Det å få oppleve 71° nord har vært et stort eventyr for min del. Jeg ville ha gjort det igjen, sier den lattermilde bergenseren.

Toyota 71 grader Nord
Stian Drotningsvik. Foto: TVNorge
Velger hybrid



– Jeg har sett den under innspillingen og syns den ser knallbra ut. Også har jeg hørt mye bra om modellen, så valget ble ikke så veldig vanskelig, forteller han.

Selv om samboeren eier en Toyota Yaris, har Stian aldri eid en egen bil. Han benytter derimot motorsykkel, sykkel eller kollektiv transport.

På nyåret lanserer Toyota RAV4 med hybrid drivlinje, og Stian fikk derfor tilbudet om å avvente slik at han kunne få den nyeste modellen. Dette takket han klart ja til: – Jeg har hatt lappen i fem år, men aldri eid en bil. Jeg klarer vel noen måneder til, ler den nybakte vinneren.

Hengekøye
Deltakerne sov 700 meter over bakken. Foto: Matti Bernitz

– Hybrid er jo det nye, da. Og så er det selvsagt et kjempepluss at jeg får muligheten til å spare miljøet og drivstoffkostnadene, begrunner 23-åringen.

Toyota Padler
Foto: Kristin Folsland Olsen



– Jeg er en friluftsmann. Det gir meg mye å være ute i naturen.

Ville gjort det igjen



71° nord har blitt sendt på TVNorge hvert år siden 1999. Stian Drotningsvik forteller at han har sett på serien siden han omtrent gikk i bleie, og at det lenge har vært et mål om å selv delta i programmet. Han er klar i talen, han ville ha gjort igjen. Flere ganger. Uten tilgang på telefon, klokke eller neste dags oppdrag var deltakerne helt uvitende om hva som kom. Stian forteller at det var fantastisk gøy, og at han ser frem til nye opplevelser med sin RAV4 Hybrid i årene fremover.

Mer om RAV4

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler