To be continued

En Toyota-historie

Tom Arne Igelstad har hatt Toyota sammenhengende siden 1994 med et avbrekk – det angret han på.

– Det begynte med en Toyota Starlet. En fantastisk liten bil! Du vet, jeg brukte den til og med som flyttebil, og Starlet er ikke en stor bil!

Tom Arne har mer Toyota-historie å mimre i enn de fleste. Han lyser opp når han forteller om den gangen de var tre stykker i bilen og en av dem satt med en papasan-stol på hodet fra Ski til Oslo. Starleten markerte starten på en lang rekke Toyotaer, i all hovedsak en imponerende rekke årganger av Avensis. Nå har han imidlertid gått et steg videre og blitt hybrid-eier.

Falt for designen

Familien på seks har to biler, en Toyota C-HR og en elbil. Tom Arne er godt fornøyd med valget av C-HR og er klar på hva som først overbeviste ham om at det var bilen for dem.

– Grunnen til at jeg valgte Toyota C-HR, jeg mener, det er jo bare å se på den. Det er linjene, den todelte fargen med det svarte taket. Enten så liker du den eller så liker du den ikke, jeg synes den ser sprek ut. Toyota har vært vågale, men truffet bra. Jeg er superfornøyd.

Nå har han kjørt den en stund og funnet ut at det er mer enn utseendet som er tiltalende.

– Den er veldig god å kjøre, behagelig og jeg sitter kjempekomfortabelt her framme. Hvordan er det der bak, har dere plass til beina? spør Tom Arne og henvender seg til barna på andre rad. – Jo, det er god plass, sier sønnen Mats.

/
Tatt av rekkeviddeangsten

Tom Arne og familien hadde egentlig tenkt seg i retning elektrisk, men fant fort ut at det ikke dekket familiens behov – selv med to elbiler.

– Det blir mye bykjøring, men det har også vært litt fjellturer. Vi er en familie på seks stykker som til stadighet har litt forskjellige ting vi skal og da er det fint å ha to ulike biler til ulike formål. Jeg har hatt Toyota i alle år, men så snakkes det så mye om elektriske biler så vi endte opp med to elbiler, sier Tom Arne.

Overgangen til elektrisk ble en litt selsom opplevelse for Tom Arne.

– Det er nok i retning elektrisk vi skal på sikt, men vi er ikke der helt ennå., Vi, eller rettere sagt jeg, ble tatt av rekkeviddeangsten. Det ble rett og slett for slitsomt. Hybrid er en veldig bra løsning, det får meg lenger enn om jeg kjører en ren bensinbil og jeg slipper rekkeviddeangsten.

Neste bil

Hvilket merke familien velger neste gang er han heller ikke i tvil om.

– Alle de Toyotaene jeg har hatt har jeg vært kjempefornøyd med. Jeg velger å kjøpe det sikre og kjøre det sikre. Jeg føler jeg blir ivaretatt hver gang jeg er innom Toyota, på verkstedet, selgerne er alrighte. Jeg er egentlig så fornøyd at jeg har ikke lyst til å vurdere noe annet merke, og jeg kommer nok ikke til å gjøre det heller, avslutter Tom Arne.

Relatert innhold

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler