Får hjelpen fram

Leger Uten Grenser

Langt utenfor allfarvei – eller der ingen veier finnes – tar Leger Uten Grensers ikoniske hvite Land Cruisere seg fram for å hjelpe mennesker i nød.

Leger Uten Grenser bidrar med helsehjelp i noen av verdens mest ekstreme og fjerntliggende områder. For å komme seg fram bruker de Land Cruisere. Bilene er ombygget til fullutstyrte ambulanser med alt som trengs for å behandle en skadd person eller en kvinne med fødselskomplikasjoner, og de er avgjørende for å kunne redde liv mange steder hvor Leger Uten Grenser jobber.

/
Den sentralafrikanske republikk: Ujevn vei på Kouango road i Grimari. Foto: Jana Brandt

– Toyota Land Cruiser er en utrolig bil – den er så å si uknuselig. Den er ribbet for elektronikk, alt er tilgjengelig, og den har knapt forandret seg siden da den ble lansert. Ingenting klarer å ta knekken på den, som Jeremy Clarkson beviste på Top Gear da han prøvde å smadre pickup-utgaven – uten suksess, sier Robin Vincent-Smith, logistiker i Leger Uten Grenser.

Absolutt nødvendige

70-serien av Land Cruiser, som er de som benyttes av Leger Uten Grenser, har vært i produksjon siden tidlig på 80-tallet og er kjent som en av de tøffeste firehjulstrekkerne noensinne. Leger Uten Grenser har i dag et sted mellom 700 og 800 av dem i tjeneste.

/
Land Cruiser: 70-serie bygget om til ambulanse.

– For meg, som logistiker, er de som en livline. Man kan ikke bevege seg rundt i prosjektene vi jobber i uten Land Cruisere. Etter hvert blir man veldig glad i dem. Jeg gir dem navn og gjenkjenner hvilken som kommer kjørende ut fra lyden den lager. Så viktige er de for meg, sier Vincent-Smith.

Les mer om hvordan Leger uten Grenser bruker bilene i det humanitære arbeidet og hvor avgjørende bilene er for å få jobben gjort.

Du kan bidra til arbeidet

Leger Uten Grensers klinikker og sykehus holder juleåpent, og de trenger hjelp for å holde hjulene i gang og gi livreddende helsehjelp til mennesker i nød.

Vil du bidra kan du sende en SMS med kodeord AMBULANSE til 2177 for å støtte Leger Uten Grensers livreddende arbeid med 150 kroner. Eventuelt kan du overføre et valgfritt beløp til kontonummer 5010 06 00444 og merke gaven «jul».

/
Flommen i Malawi 2015: En sykepleier betjener i feltapoteket inni en av Leger Uten Grensers Land Cruisere. Foto: Luca Sola

Relatert innhold

Dine innstillinger for informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å kunne gi deg en bedre opplevelse. Dersom du er fornøyd med dette, huk av den grønne boksen og fortsett å bruke nettstedet som før. Mer informasjon om hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler finner du her: Endre mine cookie-innstillinger. 

Bekreft de innstillingene du fortrekker ved å klikke i en av boksene om du er enig eller velge bort om du er uenig.

Forbedrer sikkerheten på Toyotas nettsted og er avgjørende for at nettsiden virker.

Disse benyttes til analyser, statistikk og eventuelle undersøkelser for å gi deg best mulig brukeropplevelse.

Husker påloggingsinformasjonen din, og husker valg du gjør mellom sider for å eksempelvis kunne gi deg en oppsummeringsside.

Gir best mulig opplevelse. Disse husker hvilke Toyota-sider du har besøkt. De gir deg enkelt tilgang til tjenester i nærheten, eksempelvis «finn din nærmeste forhandler». 

Sørger for at de tilbudene og kommunikasjonen du mottar på internett er relevante for deg.