Jegeren Catharina

-

Hilux, Land Cruiser eller RAV4 er kanskje mer typiske bilvalg for jegeren, men Catharina Fortun Fjeldstad ser litt annerledes på det.

Toyota er en gjenganger i familien, og da Catharina skulle bytte bil var det ikke tvil om verken merke eller modell.

– Jeg er så glad jeg bestilte den i blå! sier Catharina og ser smilende bort på Yarisen. I utgangspunktet hadde hun bestemt seg for en annen farge, men ombestemte seg.

Kommentaren imøteses av anerkjennende nikk blant tilhørerne. Yaris kler den spreke blåfargen, kanskje spesielt i kontrast til høstfargene som har begynt å sette sitt preg på Ekeberg over Oslo. Og i årene framover kommer denne bilen til å vise igjen i terrenget akkurat på høsten, Catharina er friluftsmenneske og jeger og høsten er jaktsesong.

Skiller seg litt ut


Tar man fantasien til hjelp kan man se det for seg: en kolonne med firehjulstrekkere på vei innover på fjellet, med en liten blå Yaris midt mellom dem.

– Det er unektelig litt morsomt å komme kjørende til jaktplassen i en liten Yaris når alle mannfolka kommer i verdens største biler, sier Catharina lattermildt.

Dette er riktignok hennes første Yaris, men moren har en som Catharina har lånt de gangene hun trenger mer plass enn det hun har i Aygoen hun har kjørt fram til nå, blant annet på jakt.

– De gangene jeg har hatt med mer enn jeg får pakket i Aygoen har jeg lånt Yarisen til mor. Vi har vært fire jenter på hyttetur, med bager, mat og fire par ski og staver – uten skistativ, og det har gått helt fint. Det synes jeg er ganske utrolig, at en sånn liten bil får plass til så mye.

/

Når man har for vane å legge ut på lengre bilturer er det selvsagt en fordel at bilen er god å kjøre.

– Etter at jeg fikk justert rattet på Yarisen har jeg likt bilen veldig godt. Den er god på langkjøring. Selv om jeg i utgangspunktet er glad i å kjøre med manuell girkasse så funker det godt med automat også.

God rekkevidde – heldigvis

Catharina har gjort som de fleste andre som kjøper seg Yaris og gått for hybridutgaven. At moren hadde gjort det samme var hun glad for en gang tanken holdt på å gå tom.

– Vi var på vei hjem fra Vinjerock da lyset til reservetanken begynte å lyse. Det var i og for seg ikke noe problem for det var en bensinstasjon på veien, men da vi kom dit var de tomme for bensin.

Dermed måtte de pent prøve å komme seg til neste stasjon, og det var et godt stykke lenger framme.

– Det gikk helt fint det. Vi kom oss fram. Takket være hybriddrivverket har disse bilene overraskende lavt forbruk.

Relatert innhold

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler