Toyota-ambassadør Klæbo

Om pangstarten, sesongen og RAV4

Johannes Høsflot Klæbo viste konkurrentene ryggen og satt en real støkk i resten av verdenseliten. Vi tok en prat med ham om sesongen videre – og litt om bilen hans.

Gratulerer med trippel i Ruka, mildt sagt en pangstart på sesongen. Er du overrasket?

– Ja jeg er overrasket. Etter Beito var jeg klar over at jeg var i støtet også på distanse, men hadde ikke regnet med å ta hjem tre seiere på touren i Ruka.

Fjorårets store snakkis var ”Klæbo-rykket”, som du vel demonstrerte også i helga, men ”Klæbo-svinger” har også blitt et begrep. Kan du forklare hva det egentlig er du gjør og hvordan det skiller seg fra hva resten gjør?

– Hehe ... Nei, det kan jeg ikke svare på. Vi har vel alle vår måte å forsere svinger på.

Og noen gjør det helt klart bedre enn andre. Hetland anbefaler visst at du dropper Tour de Ski, har du bestemt deg for hva du kommer til å gjøre?
– Nei. Det har jeg ikke. Den beslutningen skal morfar, Arild og jeg ta i fellesskap når tiden er inne.

Nå foregriper vi kanskje begivenhetene litt, men man snakker gjerne om å prikke inn toppformen til et mesterskap. Føler du at du er i rute til Pyeongchang?

– Jeg har lagt en plan for sesongen og er godt i rute med den. Uttaket til OL skjer etter jul.

Godt å høre og sant nok, men du går på Lillehammer neste helg. Hvordan forbereder du deg til det gjennom uka?

– Jeg er på Skeikampen denne uka og forbereder meg slik jeg gjør til alle WC-renn. Akkurat hvordan kan jeg ikke fortelle - noen hemmeligheter må man ha.

/
Foto: Norges Skiforbund

Du har hatt RAV4’en din en liten stund nå. Hva sier kilometertelleren, og er du fornøyd med bilen så langt?

– Kilometerstanden viser vel snart 4000 kilometer etter å ha vært noen turer på Skeikampen, Beitostølen og Lillehammer. Jeg er veldig fornøyd med bilen som er god å kjøre på vinterføre. Jeg får god plass til bagasje, ski og staver, og er vel glad jeg ikke valgte GT86.

Morsom bil, GT86, men RAV4 var nok et godt valg. Du tar det litt roligere i bil enn i skisporet håper vi?

Hehe ...

Johannes tok det i alle fall ikke spesielt rolig på Rudskogen da han møtte en annen Toyota-ambassadør, Fredric Aasbø. Se her.

Relatert innhold

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler