Lom kommune i Oppland er et arnested for enhver tinderangler i Norge. Hjem til Galdhøpiggen og Glittertind og inngangsporten til noen av de mektigste naturopplevelsene Norge har å by på. Som vi har sett så langt i årets sesong av 71° Nord, har det ikke manglet på flott natur og strabasiøse fjellturer for deltagerne. I gårsdagens episode stod det imidlertid en litt annen fjelltur på programmet.

Bøverdalsekspressen

Veien er stengt for allmenheten, politi og kommune har godkjent fri fart på strekningen og en 1000-hesters Toyota GT86 står klar til å ta med deltagere og programleder Tom Stiansen på deres livs kjøretur opp Bøverdalen mot Raubergstulen. Bak rattet sitter ingen ringere enn Fredric Aasbø, verdensmester i drifting og mangeårig Toyota-ambassadør.

- Det var helt sykt imponerende. Han kjører på millimetermargin, men du føler deg helt trygg. Det var klart at han visste hva han drev med, sier programleder Tom Stiansen om opplevelsen fra passasjersetet.

Metermøte på Rudskogen: Fredric møter Johannes

/
Foto: Matti Bernitz

De to deltagerne som kjempet om å få bli med videre i konkurransen var også de som fikk bli med Fredric i bilen. På vei opp skulle de prøve å få med seg fargekombinasjoner langs veien, noe som er lettere sagt enn gjort når man ligger sidelengs gjennom svingene. En opplevelse som er få forunt, fikk de uansett med seg.

- De synes det var helt rått. Alle de andre som var der skulle nok gjerne også fått seg en tur, sier Stiansen.

/
Foto: Matti Bernitz

Spesiell opplevelse

Også for mannen bak rattet var det en opplevelse utenom det vanlige å ratte oppover i fjellheimen i stedet for rundt en bane.

- Jeg har kjørt på mange svært spesielle baner verden rundt de siste årene, men å få kjøre opp foten av Galdhøpiggen, sidelengs i vår Toyota med 1000 hestekrefter var noe helt spesielt. Det tror jeg også deltakerne i 71 grader nord syntes, sier Fredric Aasbø.

For en bil som normalt sett brukes på bane gikk imidlertid ikke overgangen til en norsk fjellvei helt knirkefritt.

/
Foto: Matti Bernitz

- Da jeg først fikk telefonen og ble spurt om oppdraget sa jeg selvfølgelig et uforbeholdent JA! Men selve gjennomføringen ble ikke helt problemfri ... Episoden ble skutt på våren, så det var fortsatt snø i terrenget og masse løsgrus langs veien. Bakhjulene på bilen spinner med opp mot 200 km/t og da sier de seg selv at grusen kan knuse både kameralinser og gjøre annen skade, så vi brukte endel tid på å koste traseen.

Deretter, på første gjennomkjøring, traff jeg en telehiv-dump såpass hardt at jeg bøyde et stag i understellet, som viste seg å være en av delene vi ikke hadde reserve av. Men takket være min mekaniker Erik Nilssen og verdens triveligste lokale bonde fikk vi rettet armen - og var back in business på null komma niks. Resultatet ble spektakulært - og en av de spenstigere turene opp til Raubergstulen, vil jeg si!

En stor takk til produksjonen bak 71 grader nord og Toyota Norge for å sette i stand denne episke fjellturen.

Fredric Aasbø

71°Nord og Toyota

Toyota er en mangeårig hovedsamarbeidspartner for 71° Nord. Foruten GT86-en til Fredric som var med i sjette episode av årets sesong er det også RAV4 og C-HR med på ferden fra sør til nord. Den som til slutt går seirende ut av konkurransen vinner dessuten en Toyota C-HR Hybrid.

Relatert innhold

Konseptbilen som ble virkelighet Konseptbilen som ble virkelighet Et godt utseende er ikke alt med Toyota C-HR, det beste med den er faktisk det du ikke ser. Mindre vedlikehold med hybrid Mindre vedlikehold med hybrid Med færre dyre slitedeler og Toyotas mest driftssikre teknologi byr hybridene på redusert bruk av tid og penger til vedlikehold. Gikk seirende ut av nervepirrende finale Gikk seirende ut av nervepirrende finale Håndballspilleren fra Trondheim har spilt på landslaget, har vunnet det som vinnes kan i eliteserien i håndball i Norge og har også vært proffspiller i Romania. Nå kan han legge vinner av 71° Nord til merittlista. Samarbeid mellom bakker og berg Samarbeid mellom bakker og berg 71° Nord, verdens lengstlevende realityserie er tilbake på skjermen for nittende år på rad. Toyota er med på ferden. To be continued – en Toyota-historie To be continued – en Toyota-historie Tom Arne Igelstad har hatt Toyota sammenhengende siden 1994 med et avbrekk – det angret han på. Toyotas nyeste ambassadør går egne veier Toyotas nyeste ambassadør går egne veier Da Toyota og Johannes Høsflot Klæbo møttes for første gang for å diskutere et samarbeid var det full klaff fra første stund. Mestermøte på Rudskogen Mestermøte på Rudskogen Hva har en langrennsess og en profesjonell drifter til felles? Mer enn man skulle tro viser det seg. Rett inn i flytsonen Rett inn i flytsonen Med sin nye livsstilmodell Toyota C-HR sikter Toyota seg rett inn i hjertet på unge, urbane mennesker. Med seg på laget har de fått den kuleste dama i Hollywood. #UrbanReflectionsMadrid #UrbanReflectionsMadrid For å feire lanseringen av nye Toyota C-HR, utfordret Toyota noen av Europas beste visuelle historiefortellere til å fange urbane øyeblikk gjennom refleksjonen av den nye crossoveren. Norsk presse har testet Toyota C-HR Norsk presse har testet Toyota C-HR Målet med Toyota C-HR var å skape en coupé som definerer en ny type crossover som tilbyr en fullkommen dynamikk og et iøynefallende design. Historien om Toyotas sportsbiler Historien om Toyotas sportsbiler Siden 1960-årene har Toyota overrasket og gledet folk med sine tolkninger av det som er en engasjerende, spennende og underholdende sportsbil. Paris Motor Show: C-HR konsept Paris Motor Show: C-HR konsept Design, innovasjon og kjøreglede Toyota Trackday Toyota Trackday Banekjøring for Toyota-eiere 2. september GT86 klar for WRC-debut i Tyskland GT86 klar for WRC-debut i Tyskland Etter nesten ett år med utvikling, er GT86 CS-R3 klar for sin første oppvisning foran publikum. GT86 med nøkkelrolle i «Børning» GT86 med nøkkelrolle i «Børning» Se tidenes billøp fra Oslo til Nordkapp på kino i høst. Børning er den første bilfilmen fra Norge, med et stjernelag av skuespillere og en Toyota GT86 i en nøkkelrolle.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler

OK