Toyota RAV4 Klæbo-edition

-

Johannes Høsflot Klæbo har fått seg en spesiell RAV4, med noen helt spesielle detaljer.

Etter en sommer med prøvekjøringer landet Johannes Høsflot Klæbo på at den riktige bilen for ham er en RAV4 hybrid.

– Jeg kjører en del bil til trening om vår, sommer og høst, og jeg er avhengig av å kunne kjøre relativt lange distanser til noen skirenn om vinteren. Det er derfor viktig for meg at bilen er god å kjøre, samt at det er nok plass i bilen slik at jeg kan få med meg det jeg trenger.

En del av treningen går også ut på å forberede seg mentalt på hva som skal skje. Jeg bruker mye musikk i min mentale trening, og derfor er musikkanlegg i bilen viktig. Samtidig så er jeg over gjennomsnittet opptatt av bil, slik at jeg vil ha en bil som ikke er som alle andre biler, sier Høsflot Klæbo.

Se avsløringen av den nye bilen:
/
“Klæbo-Edition”

En bil som skiller seg ut er akkurat det Johannes fått. I samarbeid med Toyota-forhandleren har han satt sitt særpreg på den.

– Selger Rune Wold har sammen med Johannes satt opp en RAV4 ingen andre har eller har sett tidligere. Rune er over snittet interessert i bil og utstyr, og fikk virkelig utfolde seg med Johannes. Med mattlakkerte takrails, matt Arctic Trucks bøyle foran med ekstra lys, mattlakkerte speilhus og matt lakkerte underrun foran og bak, skiller den seg ut. Ingen har sett en tøffere RAV4 tidligere. Heretter kaller vi den Klæbo-Edition, sier salgsdirektør for Trøndelag i Toyota Bilia AS, Stian Berg Torgersen litt spøkefullt.

Klæbo-edition er ikke en offisiell Toyota-modell, men gitt hvor bra bilen ser ut vil det vel ikke forundre noen om andre velger å ta etter Johannes hva angår valg av utstyr.

Ekstra stas

Bilen var kamuflert under teppe i bilhallen og ble avduket til OL fanfaren foran ansatte og noen gode kunder.

– Smilet til Klæbo var ikke til å ta feil av, det er det samme smilet vi så ved hans 3 verdenscup seire i fjor, sier Berg Torgersen.

/
/

Markedssjef i Toyota Norge Per Kristian Huse hadde tatt turen fra Drammen og kunne fortelle om Toyota sin satsning på OL fremover og at det er flere utøvere på vei inn i Toyota stallen..

– Vi valgte å inngå dette samarbeidet med Johannes Høsflot Klæbo fordi verdiene hans sammenfaller godt med verdiene Toyota står for. Vi er opptatt av kontinuerlig forbedring eller kaizen som det heter på Toyota-språket. Vi vet Johannes jobber svært aktivt med å forbedre detaljer i sin teknikk. Vi er også svært opptatt av innovasjon. Det er få idrettsutøvere som har en mer innovativ tilnærming til sporten sin enn Johannes, eksempelvis med måten han tar bakkene på, sier Huse.

– Johannes er en usedvanlig trivelig og jordnær gutt som har meget sunne verdier, vi er veldig stolt av å ha ham som Toyota ambassadør, legger Berg Torgersen til.

Rett på trening

Den første lengre kjøreturen i ny bil gikk i helgen til Skeikampen sammen med morfar, som også trener Johannes. Turen, som går over Dovrefjell, er ganske representativ for mye av den kjøringen som Johannes normalt gjør gjennom en sesong, kjøring over fjellet når snøen er på vei til å legge seg eller i en periode det er glatt.

– Gjennom året har Johannes flere slike turer, og dette har vært avgjørende for hans valg av bil, sier far til Johannes, Haakon Klæbo.

Når det er sagt, så er han også avhengig av plass. Til Skeikampen har de med seg 15 par ski som skal testet før de legges inn i traileren, klare for ny sesong og ikke minst OL.

Mer om RAV4

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler