Samarbeid

mellom bakker og berg

71° Nord, verdens lengstlevende realityserie er tilbake på skjermen for nittende år på rad. Toyota er med på ferden.

Nok en gang har nye deltagere lagt ut på ferden fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Med seg har de fire hybrider, tre RAV4 og en C-HR.

52 personer er involvert i produksjonen av programmet. I tillegg kommer deltagerne, så det totale antallet som forflytter seg nordover er mellom 60 og 70. Folk, mat og utstyr fraktes i buss, lastebil og minibuss, men også de fire Toyotaene gjør nytte for seg på vei gjennom kongeriket.

– På mange måter kan man si at de er spydspisser i produksjonen, fortroppen, sier produsent for 71° Nord, Alexander Berg-Hansen. Noen ganger sender vi biler i forkant for å begynne å rigge et større prosjekt, for eksempel sikkerhetstiltak med tau til klatring.

/
Foto: Matti Bernitz

Selv bruker han gjerne en av bilene til å ta neste post på programmet i nærmere øyensyn.

– Jeg disponerer ofte bil for å sjekke location, se at ting er som de framstår på bilder, at vi kan gjennomføre det vi har planlagt de påfølgende dagen.

God match for Toyota

Profilen til 71° Nord passer Toyota godt. Programmet handler i bunn og grunn om friluftsliv, noe som resonnerer godt med mange av Toyotas kunder.

– For oss i Toyota er 71° Nord et naturlig valg som samarbeidspartner innenfor reality-sjangeren. Friluftsliv er et interesseområde for mange Toyota-kunder og natur og miljø passer med Toyotas fokus på bærekraftig mobilitet, herunder hybridteknologien som vi har brukt to tiår på å utvikle og stadig videreutvikler, sier markedssjef i Toyota, Per Christian Huse.

Samsvaret hva gjelder profil går, ikke overraskende, begge veier.

– Vi er veldig glade for at vi har hybrider i årets program. Det passer mye bedre profilmessig at det ikke er noe dieselmonster på tur, sier Berg-Hansen.

Programleder Tom Stiansen, som i årenes løp har ledet et tjuetalls turer fra sør til nord, har etter hvert stiftet ganske nært bekjentskap med en rekke Toyota-modeller.

– Toyota er en veldig fin partner for oss. De har hele tiden hatt biler som har passet godt til det vi bruker dem til. Og så er det selvsagt veldig deilig å ha fine biler å kjøre.

I år kjørte han en C-HR for første gang.

– Det var veldig bra. Den er kvikk, med en fin størrelse og et sporty utseende, sier Stiansen.

/
Foto: Matti Bernitz
Gode å ha

Når man lager et program som 71° Nord i nærmere 20 år blir det noen uforutsette hendelser langs veien. En av disse skjedde da kokkene skulle ut etter litt kortreiste ingredienser.

– Kokkene skulle plukke Ramsløk, eller ramslauk som en av dem sier, og tok en av de større bilene, en varebil. Men så kom de aldri tilbake og vi trengte jo den bilen til andre ting. Omsider fikk vi tak i dem og det viste seg at de hadde kjørt seg fast og ikke kom seg av flekken. Da måtte vi rykke ut med RAVen for å få den opp, humrer Berg-Hansen.

/
Foto: Matti Bernitz

Det er gjerne når terrenget blir tøft og framkommeligheten dårlig at RAVene virkelig skinner.

– Med RAV4 kommer vi oss frem steder vi ikke klarer med de vanlige leiebilene vi har, det er en stor fordel med akkurat disse bilene.

Årets vinner av 71° Nord vinner også en Toyota C-HR. Hvem som stikker av med seieren og bilen får vi vite 5. desember.

Relatert innhold

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler