Ta Pulsen med Prius

-

Flere hundre mennesker meldte sin interesse da Toyota inviterte til å testkjøre nye Prius på Vålerbanen. Fem heldige ble trukket ut, og fikk måle pulsen mens de prøvde Toyotas nyeste hybridteknologi. Men turen ble kanskje ikke så rolig som de hadde trodd.

Prius er kjent for sitt lave utslipp, sin stillegående motor og behagelige kjøreopplevelse. I år introduserte Toyota fjerde generasjon av Prius, som bygger videre på egenskapene til forgjengerne. Kjøreopplevelsen er forbedret med raskere og mykere akselerasjon, i tillegg er bilen bygget på Toyotas nye plattform som gir bilen et lavere tyngdepunkt og bedre stabilitet.

/

Fredric Aasbø gir nye Prius tommel opp!

En tidlig morgen satte fem deltagere kursen mot Vålerbanen for å testkjøre nye Prius. For å teste bilens forbedrede egenskaper, utstyrte vi testkjørerne med pulsklokker. Etter første runde på banen viste klokkene at deltagerne hadde hatt en komfortabel og rolig kjøreopplevelse. Hvilepuls, med andre ord.

– Jeg er vant til biler som er hardere i svingene og mer bråkete. Det var overraskende behagelig å gli gjennom en sving og i en bil uten støy både fra bilen og utenfra, sier Andrea Gude, en av deltagerne.

En liten overraskelse

Etter første runde med hjertets slagtakt i hvile, overrasket vi deltagerne ved å vise dem Prius sin fjerde generasjons maksimale ytelse. Og hvem bedre til å få opp pulsen enn en profesjonell drifter?

Ikke hvem som helst heller, men årets sjåfør (FIA 2015) og verdensmester i drifting, Fredric Aasbø. Deltagernes neste runde på Vålerbanen var med Aasbø bak rattet, og denne runden var hjerterytmen en litt annen.

"Hadde du kjørt en runde til, så hadde jeg spydd. Helt seriøst!"

Stian Gregersen, deltager

Lurer du på hvor høy pulsen ble? Ta en titt under, da vel.

Mer om Prius

Velkommen Til Premieredager Hos Toyota Velkommen Til Premieredager Hos Toyota 21.-30. mars 2019 Prius skor seg for vinteren Prius skor seg for vinteren I 2019 kommer Prius med forbedret styling, teknologi og ytelser. I tillegg kan du få den populære hybriden som AWD-i med intelligent, elektrisk firehjulstrekk. Hybrid helt enkelt forklart Hybrid helt enkelt forklart Hvordan fungerer egentlig en hybrid, og hvorfor kjøpe det istedenfor en økonomisk bensinbil? Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk Med finsk måleutstyr montert i bilen har Toyota funnet ut at hybridene deres kjører elektrisk halvparten av tiden.