Toyota Norges mest anbefalte varemerke

BrandIndex 2017

Toyota til topps i anerkjent merkevareundersøkelse.

Hvert år gjennomfører selskapet YouGov undersøkelsen BrandIndex. Der spør de blant annet om Brand advocacy, hvilke av mer enn 250 merkevarer respondentene ville anbefale til en venn eller kollega. Toyota topper listen og er med det Norges mest anbefalte merkevare, uavhengig av bransje. Skandiabanken og Vipps havner på henholdsvis andre og tredjeplass og Mercedes Benz er eneste andre bilmerke inne blant topp ti.

– Vi er selvsagt svært fornøyde med resultatet og velger å se på dette som en tillitserklæring. Det er en anerkjennelse både av produktene og jobben som gjøres hver dag ute hos forhandlerne, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

/
Tabell hentet fra YouGov sine sider
Kaizen

At man ikke hviler på laurbærene og hele tiden jobber med å utvikle stadig bedre produkter er selve kjernen i Toyotas filosofi. På Toyota-språket kaller man det Kaizen og det er det som ligger til grunn for mantraet ’Always a better way’.

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre alle sider ved Toyota-opplevelsen. Det gjelder ikke bare bilene, men også kjøpsopplevelse og ettermarked. Gitt markedsandelen vår er det naturlig å anta at mange Toyota-eiere har svart på undersøkelsen. Vi vil tro det spiller inn på resultatet og at mange anbefaler Toyota basert på egne erfaringer, sier Olsen.

Økning fra fjoråret

Toyota forbedrer sin Brand advocacy-score med 5,8 poeng fra fjoråret. Aftenposten går frem 8,2 poeng og er dermed årets høydehopper. Volkswagen fikk massiv negativ mediedekning i forbindelse med dieselskandalen i 2015, men har i 2017 forbedret sin score med 6,2 poeng, og er den andre klatreren på årets ranking. Totalscoren er imidlertid beskjeden, med 37,0 poeng mot Toyotas 65,6.

– Når man allerede ligger så høyt på rankingen som vi gjør er det naturlig nok vanskeligere å gjøre store sprang, men det betyr ikke at vi ikke jobber videre for å gjøre Toyota til en enda mer attraktiv merkevare enn den allerede er, sier Olsen.

/
Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge
Om rankingen

BrandIndex er en daglig måling av nordmenns oppfatning av mer enn 250 merkevarer. Hver dag intervjuer YouGov BrandIndex 100 personer som er representative for den generelle befolkningen, og spør om deres holdninger til forskjellige merkevarer. Brand advocacy-scoren finnes ved å spørre befolkningen, hvilke av de følgende selskaper/merkevarer ville du ANBEFALE til en venn eller kollega og hvilke ville du be venner, familie eller kolleger om å UNNGÅ. NetScoren regnes ut fra positive svar minus negative svar.

Tabellen for Brand advocacy-forbedring rangerer merkevarene som har hatt størst økning i Brand advocacy-scoren fra 1. november 2016 til 31. oktober 2017 sammenlignet med samme periode 2015-2016. Data er et samlet gjennomsnitt for alle intervjuer med kunder av de enkelte selskaper/merkevarer i perioden 1. november 2016 til 31. oktober 2017. YouGov har kun tatt med selskaper/merkevarer med minimum 500 intervjuer i perioden.

Relatert innhold

Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold.  Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold. Vi tok med oss en liten gjeng for å teste vår nye Land Cruiser. Her kan du se hvordan selgerne våre reagerte på de nye finessene og hvordan bilen selv tok utfordringene i det krevende terrenget. Toyota best i bransjen på Norsk Innovasjonsindeks Toyota best i bransjen på Norsk Innovasjonsindeks Innovasjonsevne er viktig for å være attraktiv på sikt, sier en av forskerne bak undersøkelsen. Toyota kåret til verdens grønneste bilprodusent Toyota kåret til verdens grønneste bilprodusent Toyota inne blant de fem prosent grønneste bedriftene globalt og topper kategorien for bilbransjen. Prius Plug-in Hybrid setter en ny standard Prius Plug-in Hybrid setter en ny standard Nye Prius Plug-in Hybrid kombinerer fordelene fra den nye fjerdegenerasjons Prius med en klasseledende elektrisk rekkevidde og en rekke innovative teknologier. Nå har forhåndssalget startet i Norge med attraktive priser.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, for å levere tjenester fra tredjeparter, for å hjelpe oss med å forstå og forbedre hvordan nettstedet fungerer, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler