Verdens grønneste bilprodusent

Toyota topper Newsweeks Greens Ranking

Toyota inne blant de fem prosent grønneste bedriftene globalt og topper kategorien for bilbransjen.

Introduksjonen av første generasjon Prius hybrid i 1997 markerte starten på et hybrideventyr. 20 år senere har vi åtte forskjellige hybridmodeller for salg i Norge, vi har solgt mer enn 10 millioner hybrider globalt, introdusert hydrogen brenselscellebilen Mirai og uante mengder tonn CO2 har ikke funnet veien ut i atmosfæren takket være fokuset på bærekraftig mobilitet.

Grønneste bilselskap

At vi topper Newsweeks Green Ranking for bilbransjen er en anerkjennelse av fokuset på miljø. Blant de 500 største selskapene i verden rangerer Toyota på 16. plass og blant bilprodusentene tar vi en krystallklar førsteplass. Å velge en Toyota hybrid er synonymt med å velge god drivstofføkonomi og lavt forbruk – rett og slett å velge grønt.

– I Toyota har vi jobbet i mer enn 20 år med å utvikle hybrider som gjennom livssyklusen har en så lav påvirkning på miljøet som mulig, og som samtidig er priset slik at de er tilgjengelige for det brede lag av befolkningen. Kåringen til Newsweek beviser at den bærekraftige strategien vi følger i Toyota kaster av seg, sier Per Christian Huse, markedssjef i Toyota Norge.

Hybrider leder an i Norge

I Norge er 9 av 10 Toyotaer som selges hybrider og salget er økende. I år er salget opp 7,2% fra fjoråret.

– Det er flere grunner til at hybridene er de mest populære bilene våre. Det aller viktigste er nok miljøaspektet, men hybridene er også svært behagelige å kjøre med trinnløs automatkasse, intelligent sikkerhetsutstyr og kraftige motorer. Utvalget av hybrider har blitt veldig bra, med hele åtte hybrider å velge mellom. Hybridene er dessuten de mest pålitelige bilene fra Toyota. 20 år med utvikling og perfeksjonering har gitt produkter med eksepsjonelt få feil, sier Huse.

Toyota jobber utrettelig videre med å jobbe for bærekraftig mobilitet og vi kan love at det er mye spennende i vente fra Toyota i årene som kommer.

Relatert innhold

Verdens mest verdifulle bilmerke - 2020 — Toyota Norge Verdens mest verdifulle bilmerke - 2020 — Toyota Norge Kjøper du en Toyota, vet du at dette er en av verdens største merkevarer. Forbes liste bekrefter igjen den sterke posisjonen vi har hatt i mange år. Toyota på innovasjonstoppen Toyota på innovasjonstoppen Kundene har talt og resultatene for Sosial innovasjonsindeks (SII) 2019 er klare. Med en score på 66 av 100 mulige kjører Toyota inn til en 3. plass og topper listen sammen med IKEA og Stormberg. Jaxa Lunar Rover Prosjektet Jaxa Lunar Rover Prosjektet Toyota og den japanske romforskningsorganisasjonen, JAXA, samarbeider for å utvikle et hydrogendrevet kjøretøy som skal brukes til å utforske Månen og – en gang i fremtiden – også Mars. Slik virker fremtidens superbatteri Slik virker fremtidens superbatteri Fremtidens el- og hybridbiler vil få lengre rekkevidde, de vil lade raskere og koste mindre – samtidig som de vil kreve færre ressurser fra naturen.