Gikk seirende ut av nervepirrende finale

71° Nord

Så var det avgjort – vinneren av årets 71° Nord heter Steffen Stegavik.

Håndballspilleren fra Trondheim har spilt på landslaget, har vunnet det som vinnes kan i eliteserien i håndball i Norge og har også vært proffspiller i Romania. Nå kan han legge vinner av 71° Nord til merittlista.

– Jeg har sett på programmet i mange år og har alltid hatt lyst til å melde meg på, men det har ikke passet på grunn av håndballen. Det gjorde det i år, forteller Steffen.

Og turen fra Lindesnes til Nordkapp stod til forventningen.

– Det har vært en stor opplevelse fra start til mål. Å få være ute og oppleve det vi har opplevd er det ikke mange som får være med på. Vi har sett det beste Norge har å by på.

/
Steffen Stegavik i Toyota C-HR. Foto: Matti Bernitz
Ikke hverdagskost

Selv for en toppidrettsutøver som bruker mesteparten av tiden på en håndballbane var det en annerledes opplevelse å måle krefter med 11 andre deltagere på turen fra Lindesnes til Nordkapp, men utfordringen passet.

– Konseptet er midt i blinken for meg. Konkurranse, strategi, det å være ute. Og å stå igjen på toppen, da, sier han kjekt.

Steffen er en kar som er glad i å være ute, men friluftsliv har måttet vike for håndballen. Selv om 71° Nord ikke er noen søndagstur har det gitt mersmak.

– Du får jo litt dosen på en slik tur, og bare tenk hvor mye organisering som må til om du skal gjøre denne type turer selv! Men, får jeg anledning til å gjøre noe lignende igjen så gjør jeg gjerne det.

Mange fine opplevelser

På spørsmål om hvilken av turene som gjorde mest inntrykk er det spesielt en han trekker fram - Ersfjordtraversen.

– Det var en tøff tur på 22 timer. Vi gikk med isøks opp en loddrett vegg. Jeg fikk testa meg litt der og det var gøy, det. Mye adrenalin.

Imidlertid er det andre ting enn tøffe tak som sitter igjen.

– Det var jo samholdet. Det var kult å bli kjent med de andre og å få være på tur sammen, sier Steffen.

/
Programleder Tom Stiansen og årets vinner Steffen Stegavik. Foto: Matti Bernitz
/
Toyotas markedssjef Per Christian Huse overrekker hovedpremien til Steffen Stegavik.
Verdig vinner

Det var spennende til siste øyeblikk da Steffen og Felix Lorentzen møttes i finalen og det hele skulle avgjøres.

– Det var en nervepirrende finale. Når du kommer i nettet er de 50/50-sjanse. Du er aldri sikker på å vinne før du har svart på spørsmålene. Jeg hadde ikke peiling på hvordan det gikk før jeg var i mål, du bruker ikke tid på å se på konkurrenten.

Programleder, Tom Stiansen har bare lovord å komme med når vi spør ham om årets vinner.

– Han har vært fysisk den sterkeste hele veien. Han er jo en idrettsmann som er opptatt av å vinne og som når de måla han setter seg, men han er også en lagspiller som har vært flink til å ta vare på laget sitt. Dessuten har han vært god på å sno seg rundt i det sosiale terrenget. Rett og slett en veldig verdig vinner.

Stakk av med C-HR

Vinnerbilen i årets 71° Nord er en Toyota C-HR. Steffen har ikke fått den ennå, men han har fått anledning til å prøvekjøre bilen.

– Det er en veldig behagelig bil. Den jeg prøvde hadde veldig mye utstyr og jeg synes det er veldig gøy med alskens duppeditter. Rett og slett en fin bil, avslutter Steffen.

Relatert innhold

Mindre vedlikehold med hybrid Mindre vedlikehold med hybrid Med færre dyre slitedeler og Toyotas mest driftssikre teknologi byr hybridene på redusert bruk av tid og penger til vedlikehold. Samarbeid mellom bakker og berg Samarbeid mellom bakker og berg 71° Nord, verdens lengstlevende realityserie er tilbake på skjermen for nittende år på rad. Toyota er med på ferden. TOYOTA TRACKDAY TOYOTA TRACKDAY Sola står stadig lavere på himmelen, men på Vålerbanen en sommerlig septemberdag er stemningen høy. To be continued – en Toyota-historie To be continued – en Toyota-historie Tom Arne Igelstad har hatt Toyota sammenhengende siden 1994 med et avbrekk – det angret han på. Toyotas nyeste ambassadør går egne veier Toyotas nyeste ambassadør går egne veier Da Toyota og Johannes Høsflot Klæbo møttes for første gang for å diskutere et samarbeid var det full klaff fra første stund. På fjelltur med Fredric På fjelltur med Fredric Som vi har sett så langt i årets sesong av 71° Nord, har det ikke manglet på flott natur og strabasiøse fjellturer for deltagerne. I gårsdagens episode stod det imidlertid en litt annen fjelltur på programmet. Rett inn i flytsonen Rett inn i flytsonen Med sin nye livsstilmodell Toyota C-HR sikter Toyota seg rett inn i hjertet på unge, urbane mennesker. Med seg på laget har de fått den kuleste dama i Hollywood. #UrbanReflectionsMadrid #UrbanReflectionsMadrid For å feire lanseringen av nye Toyota C-HR, utfordret Toyota noen av Europas beste visuelle historiefortellere til å fange urbane øyeblikk gjennom refleksjonen av den nye crossoveren. Norsk presse har testet Toyota C-HR Norsk presse har testet Toyota C-HR Målet med Toyota C-HR var å skape en coupé som definerer en ny type crossover som tilbyr en fullkommen dynamikk og et iøynefallende design. Paris Motor Show: C-HR konsept Paris Motor Show: C-HR konsept Design, innovasjon og kjøreglede
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler

OK