Toyota C-HR

Konseptbilen som ble virkelighet

Da konseptbilen Toyota C-HR ble avduket på bilutstillingen i Paris vekket den sterke følelser blant de tilreisende bilentusiastene. Mange forelsket seg i den futuristiske doningens særegne design og forlot kjærlighetens by med en bittersøt ettersmak av en flørt som ikke kunne vare. Trodde de. Få år senere har satt C-HR sitt unike preg på bybildet og etablert seg i bilhverdagen til mange lykkelige eiere.

Ikke som de andre

Å skille seg ut kan som kjent slå begge veier, og for Toyotas del slo det riktig vei: designen er en innertier og C-HR en suksess. I 2017, dens første år på markedet, var den blant de ti mest kjøpte bilmodellene i Norge. Men et godt utseende er som kjent ikke alt, og det beste med C-HR er faktisk det du ikke ser.

Det beste ligger under overflaten

C-HR er siste generasjon hybrid. Drivverket er mer kompakt og lettere enn i forrige generasjon, elmotorene er mer effektive, batteriet lader fortere og den kan kjøre rent elektrisk i 60 prosent høyere hastigheter enn tidligere. Og som om ikke det var nok har C-HR en verdensrekord.

Verdensmester i effektivitet

Den har verdens mest effektive bensinmotor. Den tekniske termen er «Termisk virkningsgrad», og det er den som avgjør hvor mye av energien i bensinen som går til å drive motoren og ikke bare forsvinner som varme. Bensinmotoren under panseret i C-HR har den høyeste virkningsgraden i noen masseprodusert enhet. Det er noe å tenke på ved pumpene. 
C-HR ble imidlertid ikke bare designet for lange blikk og effektivitet, men også for kjøreglede.

Fintunet av entusiaster

Sjefdesigner Hiroyuki Koba er en ivrig racingsjåfør, og mannen med ansvar for kjøreegenskapene. Koba har gjort en eksemplarisk jobb med C-HR. Den kombinerer fordelene til en SUV, høy bakkeklaring og god oversikt over veien, med kjøreegenskaper man ville forvente av en kompaktbil. Sistnevnte i stor grad takket være det lave tyngdepunktet. C-HR har det laveste tyngdepunktet i klassen som gjør at den sitter eksepsjonelt godt på veien og rett og slett er en fryd å ratte rundt i både på landeveien og i byen.

Toyota c-hr rød fra bilde bakside
Toyota c-hr bilde halv bakside
Best på sikkerhet og komfort

Hybrider fra Toyota har flere fordeler enn lavt forbruk: de er også stillegående, har trinnløst automatgir og kjører elektrisk halvparten av tiden. Dessuten kommer C-HR med det avanserte sikkerhetssystemet Toyota Safety Sense. Toyota Safety Sense er en samlebetegnelse på en rekke aktive sikkerhetsteknologier: Kollisjonsvern med automatisk nedbremsing, adaptiv radar cruisekontroll som holder avstand til forankjørende trafikk, filskiftvarsling, automatisk fjernlyskontroll og skiltgjenkjennelse. I tillegg har man selvsagt antispinn og antisladd.

Opplev C-HR selv

Designen sørger for at C-HR gjør inntrykk fra alle vinkler, men den vinkelen den gjør seg aller best i er sett fra førersetet, ute på veien. Først da skjønner man hvordan design, ingeniørkunst og Toyotas mer enn 20 års erfaring med hybridteknologi kommer sammen og danner en kjøreopplevelse helt utenom det vanlige. 
Vil du oppleve C-HR selv er du hjertelig velkommen til å kontakte en av Toyotas mange forhandlere eller bestille prøvekjøring på Toyota.no. Vi lover at du kommer til å bli overrasket.

Relatert innhold

Gikk seirende ut av nervepirrende finale Gikk seirende ut av nervepirrende finale Håndballspilleren fra Trondheim har spilt på landslaget, har vunnet det som vinnes kan i eliteserien i håndball i Norge og har også vært proffspiller i Romania. Nå kan han legge vinner av 71° Nord til merittlista. Samarbeid mellom bakker og berg Samarbeid mellom bakker og berg 71° Nord, verdens lengstlevende realityserie er tilbake på skjermen for nittende år på rad. Toyota er med på ferden. TOYOTA TRACKDAY TOYOTA TRACKDAY Sola står stadig lavere på himmelen, men på Vålerbanen en sommerlig septemberdag er stemningen høy. To be continued – en Toyota-historie To be continued – en Toyota-historie Tom Arne Igelstad har hatt Toyota sammenhengende siden 1994 med et avbrekk – det angret han på. Toyotas nyeste ambassadør går egne veier Toyotas nyeste ambassadør går egne veier Da Toyota og Johannes Høsflot Klæbo møttes for første gang for å diskutere et samarbeid var det full klaff fra første stund. På fjelltur med Fredric På fjelltur med Fredric Som vi har sett så langt i årets sesong av 71° Nord, har det ikke manglet på flott natur og strabasiøse fjellturer for deltagerne. I gårsdagens episode stod det imidlertid en litt annen fjelltur på programmet. Rett inn i flytsonen Rett inn i flytsonen Med sin nye livsstilmodell Toyota C-HR sikter Toyota seg rett inn i hjertet på unge, urbane mennesker. Med seg på laget har de fått den kuleste dama i Hollywood. #UrbanReflectionsMadrid #UrbanReflectionsMadrid For å feire lanseringen av nye Toyota C-HR, utfordret Toyota noen av Europas beste visuelle historiefortellere til å fange urbane øyeblikk gjennom refleksjonen av den nye crossoveren. Norsk presse har testet Toyota C-HR Norsk presse har testet Toyota C-HR Målet med Toyota C-HR var å skape en coupé som definerer en ny type crossover som tilbyr en fullkommen dynamikk og et iøynefallende design. Konseptbiler på Tokyo Motor Show Konseptbiler på Tokyo Motor Show Tre fascinerende konseptbiler fra Toyota gjorde sin debut på årets Tokyo Motor Show, der de fristet med et glimt inn i bilbransjens spennende fremtid. Toyotas brenselcellekonsepter Toyotas brenselcellekonsepter Konseptmodellene som åpnet veien for Toyotas brenselcelle-bil Paris Motor Show: C-HR konsept Paris Motor Show: C-HR konsept Design, innovasjon og kjøreglede Nytt TOYOTA C-HR konsept Nytt TOYOTA C-HR konsept Toyotas visjon for crossover i kompaktsegmentet Toyotas designprosess Toyotas designprosess Seks steg fra drøm til virkelighet Viser nytt crossover-konsept på Paris Motor Show Viser nytt crossover-konsept på Paris Motor Show En dristig og nyskapende crossover er Toyotas største nyhet på den kommende bilmessen i Paris i oktober.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler

OK