Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk

Hvor elektrisk er en hybrid?

Helt siden Prius kom på markedet i 1997 har Toyota vært en pionér innen utviklingen av mer miljøvennlige biler. I dag er ikke Prius lenger alene om å være hybrid, for nå er brorparten av bilparken til Toyota tilgjengelig som selvladende- eller Plug-In hybrider.

/

Eier man en hybrid er man høyst sannsynlig kjent med at bilen på egenhånd bytter mellom elektrisk motor og forbrenningsmotor under kjøring, og at det er penger å spare på dette. Men når skjer dette, og hvor lenge? Akkurat hvor elektrisk kjører egentlig hybridene?

Se våre hybrider her

/
Hjelp fra finske eksperter

For å finne ut av dette tok Toyota kontakt med finske Driveco, et privateid selskap som ønsker å forbedre måten man kjører og transporterer ting på og jobber for å skape tryggere, mer fleksibel og miljøvennlig kjøring. Driveco har blant annet utviklet teknologi som samler inn data om posisjon, drivstofforbruk og hvor stor andel av tiden det kjøres med el-motor – altså akkurat det mange Toyota-entusiaster har vært nysgjerrige på.

Hvor mye kan du om Hybrid? Ta hybrid-testen og finn det ut

”For å få logget nok turer til å ta ut et gjennomsnittstall var vi nødt til å kjøre mye bil. Derfor bestemte vi oss for å involvere Toyota-forhandlerne rundt om i landet”, sier Informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen.

”Forhandlerne gjør mange prøvekjøringer med kunder, og hadde dermed en gyllen anledning til å benytte Driveco-utstyret og logge kjøreturer i ulike modeller og ulike deler av landet”, forteller Olsen videre. Sanntidsmålingene har også gjort det enklere for kundene å forstå hvordan hybridene jobber underveis.

Hvordan fungerer det?

Driveco-utstyret kobles enkelt og greit til bilens OBD-port (On-board Diagnostics), og kan på denne måten logge dataene for kjøreturen. Heretter er det ikke avstanden man kjører, men topografi, føre, fart og kjørestil som påvirker hvilken motor bilen bruker. Denne fordelingen avgjør det endelige resultatet for andel elektrisk kjøring i løpet av turen.

/

”I etterkant av prøvekjøringene har forhandlerene sett over Driveco-resultatene sammen med kundene, slik at de har fått en detaljert oversikt over kjøreturen og forbruket. På denne måten har mange fått en forsmak på livet med en hybrid fra Toyota”, avslutter han.

Derfor elsker nordmenn hybrid

/
Kjører elektrisk halvparten av tiden

Etter å ha gjennomført 423 kjøreturer med Driveco- utstyret fra 1.4.17 – 8.8.18, er nå tallenes tale klar. Disse kjøreturene har gitt en gjennomsnittstid for elektrisk kjøring på 53 % og en avstand på vel 43 %. Turene er gjennomført med samtlige hybridmodeller og varte i snitt en halvtime, med en snittfart på 46 km/t og et snittforbruk på 0,44 liter per mil.

Andelen elektrisk kjøring varierer i tråd med hvor og hvordan du kjører, og mens noen turer vil gi et lavere resultat har test-turene også gitt oss resultater på opptil 83 % elektrisk kjøring.

Turer målt med Drivceco

Tabellen under viser de europeiske resultatene for innsamlede turer per hybridmodell. Dataene her er samlet i perioden september 2014 – februar 2018. For øyeblikket er det ca. 8000 Driveco-enheter som samler informasjon fra demobiler, og all data som presenteres her er samlet under prøvekjøring med kunder.

Den 19. februar i år var det gjennomført 429 742 turer med Driveco, med et sammenlangt gjennomsnitt på 53,6 % andel elektrisk kjøring.

Slik kjører du mer elektrisk

/

Hvordan fungerer hybridene? Rune Brath er leder av produktseksjonen hos Toyota Norge, utdannet sivilingeniør og ekspert på hybrid. I filmen under forklarer han deg hvordan en hybridbil fungerer. 

Se Rune forklarer i denne hybridfilmen

Nå er det Hybriddager hos Toyota

Ta turen til en av våre forhandlere for en nærmere titt på våre hybrider og selv kunne oppleve hvor effektive de er!  Les mer om våre hybriddager her

Relatert innhold

Mindre vedlikehold med hybrid Mindre vedlikehold med hybrid Med færre dyre slitedeler og Toyotas mest driftssikre teknologi byr hybridene på redusert bruk av tid og penger til vedlikehold. Toyotas nyeste ambassadør går egne veier Toyotas nyeste ambassadør går egne veier Da Toyota og Johannes Høsflot Klæbo møttes for første gang for å diskutere et samarbeid var det full klaff fra første stund. HYBRID SALGSSUKSESS Q2 HYBRID SALGSSUKSESS Q2 Salgstallene for mai viser at de selvladende hybridene fra Toyota blir stadig mer populære. Med nylanseringene av Corolla og RAV4 går Toyota til topps på salgsstatistikken. Lavest CO2-utslipp i Europa Lavest CO2-utslipp i Europa Utslippsøkningen fra 2016 var på 0,3 g/km, til et snitt på 118,1 g/km. Blant de mest solgte bilmerkene i Europa var det kun to som hadde en utslippsnedgang, mens resten økte sine utslipp.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler