Flere sparefordeler med Toyota Hybrid

Nordmenn har tatt imot elektrifisering av bilparken med åpne armer. Argumentene som penger spart og miljø bevart får stadig flere til å velge biler med helt elektrisk eller delvis elektrisk fremdrift, såkalte hybrider.

Slik sparer hybridene for deg

Hybridbiler sparer eierne for høye kostnader gjennom lavt forbruk, billigere vedlikehold og svært god annenhåndsverdi. Samtidig er kjøpsprisen konkurransedyktig, på grunn av lave CO2- og Nox-utslipp som holder bilavgiftene nede.

Lavere forbruk

I Toyotas hybrider utspiller det seg et intelligent samarbeid mellom to motorer, en bensinmotor og en elektrisk motor. Siden hybrider lagrer gjenvunnet bremsekraft i hybridbatteriet kan bensinmotoren slås av store deler av kjøreturen og bilen drives helt elektrisk fra elmotoren.

Gjennom kjøretester med måleutstyr fra Driveco ser man at samspillet mellom disse gir et resultat på 50% elektrisk kjøretid når deler av turen kjøres i tettbygde strøk. Dette skjer uten at du må velge ulike moduser og kjøreinnstillinger, og helt uten behov for å lade batteriene, da hybridene lader seg selv mens du kjører.

toyota yaris
image one
Camilla sparer stort på Auris Hybrid

Da Camilla fikk sin nye Auris Hybrid lot hun seg begeistre over hvor sjeldent hun trengte å fylle drivstoff. Sammen med partneren bestemte hun seg for å finne ut hvor mye de faktisk sparte på hybrid i forhold til sin gamle bil. I videoen under får du vite svaret.

Film med amabassdør Tom ARne som forteller om midre vedlikehold av sin C-HR
Mindre vedlikehold

I tillegg har hybridene lave vedlikeholdskostnader takket være færre dyre deler som slites med tiden. Faktisk er det sånn at hybridteknologien fjerner behovet for blant annet clutch, startmotor og turbo helt, samtidig

som slitasjen på bremser og girsystem er mindre i en hybrid enn i andre typer biler. På denne måten reduseres mengden tid og penger du ikke ønsker å bruke på uforutsette feilskjær

Tom Arnes feilfrie reise fortsetter

Med en lang Toyotahistorikk var det aldri noen tvil da Tom Arne Igelstad skulle kjøpe seg ny bil. Med et ønske om å fortsette et så langt feilfritt bilhold ble valget nok en gang Toyota - denne gang i form av en C-HR Hybrid. Hør mer om hvorfor Tom Arne sverger til Toyota i videoen under.

Film med abassadør Lars Furu som foteller om det lave verditapet hos Toyotas hybrider
God annenhåndsverdi

Få feil gjør også at hybridene holder seg godt over tid. Toyota har etablert seg som en leverandør av topp kvalitet til en rimelig pris, noe som også viser seg gjennom stor popularitet på annenhåndsmarkedet. Driftssikre biler med lavt forbruk, færre utgifter og gode kjøreegenskaper viser ingen tegn til å gå av moten med det første, og ved et potensielt salg eller

innbytte vil du kunne se at verditapet er svært lavt for disse bilene.
Er du på utkikk etter en ny bil kan det altså være smart å vurdere en hybrid opp mot alternativene. Det kan spare deg for både frustrasjon, tid og penger, slik at du kan bruke mer tid på det som er viktig for deg.

Toyota for alle pengene

Siden 80-tallet har Lars H. Furu så og si ikke kjørt annet enn Toyota, og er nå på sin tredje RAV4 i rekken. Lars setter stor pris på kvalitet og har flere ganger opplevd den gode annenhåndsverdien ved videresalg og innbytte, både privat og i jobbsammenheng. I videoen under kan du høre mer om hva Lars sin utrettelige Toyota-fascinasjon kommer av.

Film med Camilla ambassadør som forteller om fordeler med hybrid og besparelse av drivstoff

Relatert innhold

Hvor elektrisk kjører nye Yaris Hybrid? Hvor elektrisk kjører nye Yaris Hybrid? Vi har testet hvor elektrisk nye Yaris Hybrid kjører i byen, på landeveien og på motorveien. Hybrid vs Plug-in Hybrid Hybrid vs Plug-in Hybrid I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge? Yaris: Den mest pålitelige småbilen Yaris: Den mest pålitelige småbilen En ny undersøkelse gjennomført av ADAC (Tysklands Autombil-forbund) viser at Yaris er bilen med færrest feil langs veien - hele 20 år på rad. Toyota har Norges mest fornøyde bileiere Toyota har Norges mest fornøyde bileiere Med en score på 82,6 poeng havner Toyota øverst av alle bilforhandlere og på fjerdeplass totalt på listen over de 153 selskapene som har fått sin kundetilfredshet målt av Norsk Kundebarometer.