Seier for Toyota Gazoo Racing

Dakar 2019

Etter et svært suksessfullt 2018, med seier både i WRC og 24-timersløpet i Le Mans, starter Toyota Gazoo Racing-teamet det nye året i samme stil med førsteplass i Dakar 2019. Toyota Gazoo Racing SA ledet løpet fra start til slutt og duoen Al Attiyah/Baumel sikret laget topplasseringen.

Den qatarske sjåføren fikset tidenes bursdagspresang til sin franske kartleser, som fylte 43 år tirsdag 17. januar, da duoen passerte den siste tidskontrollen i Dakar 2019 med lagkameratene Giniel de Villiers og Dirk von Zitzewitz i tett formasjon. De to mannskapene fullførte hele etappen sammen i hver sin Toyota Hilux, etter at De Villiers og Dirk von Zitzewitz hadde ventet i nesten 55 minutter på at lederne skulle starte etappen sin, slik at de kunne skygge dem inn til målgangen.

/

Teamleder Glyn Hall har tidligere uttalt: “Det er aldri enkelt å vinne Dakar – det er veldig mange som prøver seg. Årets løp var intet unntak, det har vært en berg- og dalbane av følelser og resultater for hele laget.”

Det første store nederlaget kom da De Villiers/Von Zitzewitz raste nedover listene og ut av vinnerposisjon på tredje etappe, etter å ha truffet en stein i det tette støvet. Vinnerne fra 2009 rykket med dette ned til en støtterolle. Allerede dagen etter møtte den nederlandske sjåføren Bernhard ten Brinke og hans franske kartleser Xavier Panseri en liknende skjebne.

“Det var på en måte betryggende å ha to vannbærere i støtte for Nasser,” sa teamleder Hall etter løpet. “Men, jeg ville likevel foretrukket å ha dem med i kampen om sammenlagtseier i stedet for etappeseire.”

Ten Brinke og Panseri fikk dessverre en brå slutt på mesterskapet i åttende etappe, da de ble rammet av en feil i girsystemet i en av de største sanddynene i årets rally. Dermed ble De Villiers / Von Zitzewitz eneste støttelag for Al Attiyah / Baumel.

/

“Vi kom hit selvsagt for å prøve å vinne løpet,” sa De Villiers, som til slutt endte på en niende plass. “Men da den drømmen brast var vi glade for å kunne støtte Nasser og Mathieu. Hvis vi ikke kunne vinne selv var det nest beste at en lagkamerat tok seieren, og jeg er veldig fornøyd med det endelige resultatet.”

For Toyota Gazoo Racing SA er seieren i Peru den siste i rekken av strålende prestasjoner i Dakar. “Dette er plasseringen vi trengte,” sa en opprømt Glyn Hall etter at støvet hadde lagt seg etter den 41. utgaven av Dakar. “Det føles fantastisk å endelig ha vunnet.”

Akio Toyoda, President i Toyota Motor Corporation, kommenterer følgende om lagets seier: “Hvert år velger mange deltakere biler fra Toyota til denne tøffe utfordringen. Dette året var intet unntak; en rekke Hilux og Land Cruiser-biler ga alt i den 5,000 km og 2 uker lange konkurransen. Jeg vil rette en stor takk til alle lag som valgte Toyota i årets Dakar Rally. Tusen takk for stor innsats!”

Herr Toyoda konkluderer: “Jeg mener alle lagene presterte utover det forventede i de ekstreme forholdene i Rally Dakar, og at de gir Toyota-gruppens filosofi om å lage “ever-better cars” betydelig fremdrift. Toyota-gruppen vil fortsette sin streben etter å lage stadig bedre biler ved å traversere et mangfold av veier og terreng over hele verden.”

More about TOYOTA GAZOO Racing

Jo tøffere, jo bedre: Toyota i Rally Dakar Jo tøffere, jo bedre: Toyota i Rally Dakar De ekstreme forholdene i motorsport gir oss mulighet til å utvikle nye teknologier, finne nye løsninger og nye forbedringsområder. - Har du en drøm – hopp i det - Har du en drøm – hopp i det Toyota på veien med naturfotografen @lebackpacker 5 artige Toyota-reklamer 5 artige Toyota-reklamer Se noen av de beste reklamefilmene fra Toyota rundt om i verden.