ÅRETS VINTERBIL 2020

COROLLA TS HYBRID
Dagbladet testet 13 nye biler

Etter omfattende testing av nye bilmodeller er dommen klar: Toyota Corolla TS Hybrid er årets vinterbil i 2020.

Hvilken bil hamler egentlig best opp med vinteren? I februar reiste Dagbladet nord for Polarsirkelen til Ivalo i Finland for å teste 13 av de nyeste bilene på markedet i ordentlig røffe, nordiske vinterforhold.

De nye modellene ble testet grundig på alt en bil må mestre for å frakte deg trygt og komfortabelt gjennom den lange, norske vinteren:

● Kjørekomfort og stabilitet på glatte vinterveier
● Bremser på snø og is
● Evnen til å ta seg opp bratte bakker
● Hvor godt varmeapparatet og de elektriske varmerene i bilen er
● Hvordan bilene klarer kritiske manøvrer på glatt føre
● Hvor godt lys bilene har

Bilene ble tildelt poeng på en skala fra 1-10 per test-kategori. Etter at alle tester var gjennomført stod Toyota Corolla TS Hybrid igjen som testvinner med en totalscore på 9 av 10 mulige poeng.

/
/
Corollas karakterkort
Test Vekting Score
Kjøring på vintervei 15% 9
Kritiske manøvrer 15% 10
Veigrep/fremkommelighet 15% 9
Bremser 15% 8
Varme 20% 10
Elektriske varmere 5% 7
Lys og sikt 15% 8
Total karakter 100% 9,0
/
Ikke overraskende

Produktsjef for Corolla i Toyota Norge, Allan Wågsæther, forteller at han ikke ble veldig overrasket da testresultatet var klart.

- At Corolla vinner vinterbil-testen er så klart stas og moro, samtidig føles det rett og rimelig, sier Wågsæther. Han mener Corolla har gode forutsetninger for en topplassering blant de 13 nyere bilmodellene i Dagbladets vintertest.

- Den nye TNGA-plattformen, som Corolla og de andre nye hybridene er bygget på, skaper et solid grunnlag for gode kjøreegenskaper uansett forhold. Bilen har også ny, kjøreglad 2.0l motor som gir den mer kraft enn før. Legger du til fire generasjoners hybridkunnskap og toppmoderne teknologi, så får du et produkt som presterer helt i toppen, sier Wågsæther.

Hybrid + vinter = sant

Toyota Corolla er verdens mest kjøpte bilmodell, og i 2019 fikk den et etterlengtet comeback i Norge med sin tolvte generasjon. Selv om bilen lages for et bredt publikum verden over, der kjøreforholdene er annerledes enn her oppe i nord, viser det seg altså at den nye hybriden er svært godt rustet også for den norske vinteren. Hybridene har mange egenskaper som gjør dem til gode vinterbiler: de starter lett i kulda, har godt veigrep og upåvirket rekkevidde i kaldt klima.

/

Relatert innhold

Hva skjer med hybriden min hvis jeg ikke kjører på lang tid? Hva skjer med hybriden min hvis jeg ikke kjører på lang tid? Det beroligende svaret er at det ikke vil bli behov for komplisert vedlikehold. Samtidig er det noen enkle tips du kan følge for å være sikker på at hybriden din holder seg i topp stand mens den er permittert. Velkommen Til Premieredager Hos Toyota Velkommen Til Premieredager Hos Toyota 21.-30. mars 2019 Bli kjent med den helt nye Toyota Corolla hybrid Bli kjent med den helt nye Toyota Corolla hybrid Vi ser med spenning frem til at den nye Corolla Hybrid er på plass hos forhandlerne. Den er bygd på den revolusjonerende TNGA-plattformen (Toyota New Global Architecture) og for første gang kan vi tilby valg mellom to forskjellige hybridmotorer. Toyota på Paris Motor Show 2018 Toyota på Paris Motor Show 2018 Bilindustrien er inne i en fase med store forandringer, og Toyota har startet overgangen fra å være en produsent av biler til å bli en leverandør av mobilitet - bedre mobilitet for alle.