LEGENDEN ER OPPGRADERT

Land Cruiser blir enda råere – både å kjøre og å se på.

Den ikoniske offroaderen Land Cruiser gjorde sin debut for over 70 år siden, og er fremdeles unik i sitt segment den dag i dag. Dette er takket være modellens evne til å kombinere utmerket kvalitet, driftssikkerhet og pålitelighet med makeløse offroad-egenskaper og et stadig høyere nivå for luksus, komfort og prestisje opp gjennom årene. Nå løftes nivået nok et hakk med den oppgraderte Land Cruiser 2020.

Forsterker sitt gode rykte

Som Toyotas aller mest utbredte modell er Land Cruiser tilgjengelig i mer enn 190 land verden over. De uovertrufne offroad-egenskapene har gitt modellen et bunnsolid rykte som en av de tøffeste og mest pålitelige firehjulstrekkerne, og gjort den til bestselger i sitt segment i en rekke europeiske land.

Den oppdaterte 2020-versjonen vil forsterke Land Cruisers gode rykte ytterligere – med en 2,8 liters dieselmotor, Stopp & Start-teknologi, oppgradert multimediasystem og forbedrede aktive sikkerhetsteknologier i Toyota Safety Sense, samt nye stylingdetaljer som er laget spesielt for Black Pack-utgaven.

/
Mer kraft, mindre utslipp

Den oppgraderte Land Cruiseren har en velprøvd dieselmotor på 2,8 liter med 4 sylindre og 16 ventiler, samt overliggende kamaksel og common rail-teknologi (direkte, elektronisk innsprøytning av drivstoff). Dette resulterer i en økning i både kraft og dreiemoment.

Maksimal effekt har økt (med 27 DIN hk/20kW) til 204 DIN hk/150 kW ved 3000-3400 o/min, og maksimalt dreiemoment har økt (med 50 Nm) til 500 Nm ved 1600-2800 o/min.Paret med en 6-trinns automatisk girkasse gir dette Land Cruiser en ny topphastighet på 175 km/t, samtidig som akselerasjonstiden fra 0-100 km/t reduseres til 9,9 sekunder. Dette er en forbedring på 3,0 sekunder sammenlignet med forgjengeren.

Til tross for at bilen er blitt både kraftigere og raskere, er faktisk både gjennomsnittlig drivstofforbruk og CO2-utslipp blitt senket. Dette er takket være at Toyotas Stopp & Start-teknologi nå benyttes i bilen. Drivstofforbruket er senket med 0,7 l/100km til 7,0 l/km, og CO2-utslippet med 18 g/km til 192 g/km.

/
Oppdatert tech og media

Det er ikke bare motor og ytelser som har fått en overhaling i Land Cruiser. Utstyrsnivået i bilen har også blitt oppdatert, blant annet med et helt nytt multimediasystem og en multi touch-skjerm med raskere programvare. I tillegg har touchskjermen nå bedre respons, og hjem-menyen kan tilpasses etter eget ønske. En viktig detalj er at systemet er kompatibelt med både Apple CarPlay® og AndroidAuto™.

Mediesystemet inkluderer også en OneBox søkemotor fra Google, som samler søketreff oversiktlig i en egen infoboks, samt 3 års kartservice med oppdateringer over nett. Av andre tilkoblede tjenester har du direkte trafikkrapportering og informasjon om fartskameraer, parkering, bensinpriser og vær.

Tryggere for deg og omgivelse

I tillegg til å være stor og tøff er Land Cruiser 2020 også smart og sikker. Den kommer utstyrt med andre generasjon av Toyota Safety Sense sikkerhetsteknologier, som blant annet inkluderer Kollisjonsvern (PCS) med både fotgjengergjenkjennelse i mørket og syklistgjenkjennelse på dagtid, samt Adaptiv Radar Cruise Control (ACC) som holder gitt fart og avstand til kjøretøyet foran deg.


Stilfull stylingpakke

For den som setter pris på det lille ekstra, vil nok Land Cruiser Black Pack falle i smak. Dette er en unik stylingpakke med gjennomførte og stilfulle designdetaljer, spesielt utviklet for 2020-utgaven av den legendariske offroaderen. Utvendig inkluderer Black Pack helsvart, forkrommet grill og bakpynt – og for første gang i Land Cruiser-familien; svarte tåkelyshus, sidespeil og beltespenner samt baklys i klart glass. Interiøret løftes også med en skreddersydd, svart midtkonsoll.

/
Konge på alle underlag

Den oppdaterte 2020 Land Cruiser byr på en kombinasjon av offroad-egenskaper og on road-kjøredynamikk som ingen andre SUV-er kan tilby.

Med sin kraftfulle fremtoning, forbedrede ytelse og høye nivå av innebygd teknologi fremstår Land Cruiser mer enn noen gang som en førsteklasses 4x4, med den perfekte blandingen av eventyrlyst, komfort og raffinement. Uansett hvor du vil, vil Land Cruiser ta deg dit. Og tilbake.

/
/

Les mer

Med Toyota til Peaks of Europe Med Toyota til Peaks of Europe På veien med Toyotas 4x4-ambassadør, @lebackpacker Hils på Toyotas nye 4x4-Ambassadør Hils på Toyotas nye 4x4-Ambassadør Toyota på veien med naturfotografen @lebackpacker Land Cruiser-historien Land Cruiser-historien Hvordan beskriver du med ett ord en bil som har oppnådd legendarisk status over hele verden – er det riktige ordet slitesterk, røff, pålitelig eller ustoppelig? Land Cruiser er alt dette, og mere til.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler