Yaris: Den mest pålitelige småbilen

De siste 20 årene

Et av de kanskje viktigste kriteriene for kjøp av ny bil, er at den er sikker i drift. Ifølge en ny undersøkelse gjennomført av ADAC (Tysklands Automobil-forbund) kan du stole på at Yaris tar deg trygt fram til reisemålet – og hjem igjen. Resultatet for 2020 viser nemlig at Toyota-modellen er bilen med færrest stopp langs veien siden 2000.

«Absolutt på topp er Toyota Yaris, som uten unntak får karakteren svært god eller god driftssikkerhet i alle årganger» (dinside.no, 2020).

Best på nødstopp-statistikken

«Er du redd for å få stopp langs veien, er dette bilen du bør velge: Toyota Yaris er den mest driftssikre bilen – også som gammel» (dinside.no, 2020). Slik innleder Dinside.no saken om Bilene som bare går og går. Undersøkelsen er basert på statistikk for alle de 3,8 millioner bilene ADAC måtte bistå langs veien i 2019. Blant 113 modeller fra 25 bilmerker, er det Norges mest populære småbil som blir vurdert som den mest driftssikre – både i dag og de siste 20 årene.

Teknisk ansvarlig i Toyota Norge, Jan Ove Kaarbø, gleder seg over resultatene fra undersøkelsen:

Dette er hyggelige nyheter, og resultatene står i stil med forventningene om at Yaris er en trygg og driftssikker bil. På generelt grunnlag er det svært få feil på hybridsystemene til Toyota. Sammenliknet med en konvensjonell bensin- eller dieselmotor er hybridsystemet vårt mye mer stabilt, forteller han.

Henning Stærnes, Produktsjef hos Toyota Norge, er også fornøyd med plasseringen: – Vi mener Yaris er en modell av svært høy kvalitet gjennom mange år, og det er veldig stas at ADAC også bekrefter dette i sin nødstopp-statistikk.

Produksjef Henning Stærnes avbildet
Produktsjef Henning Stærnes
Helt ny innefra og ut

Nye Yaris Hybrid får et helt nytt design, samt et sterkt og dynamisk uttrykk. Og ikke bare blir den morsommere å kjøre, den blir også enda tryggere. Med utvidet Safety Sense-pakke blir modellen den sikreste Yarisen Toyota noen gang har produsert. Tyngdepunket i den nye modellen er 15 mm lavere enn forgjengeren, og forbedret vektbalanse i chassiset bidrar til mer stabilitet under bremsing og mindre krenging. Den helt nye Yaris leveres blant annet med eget system for kollisjonsvern, skiltlesing, fartsholder og filsentreringsassistanse.Nye Yaris er utviklet for beskyttelse av passasjerer i henhold til de strengere standardene som introduseres i 2020. For eksempel for å beskytte passasjerene bedre ved en kollisjon fra siden, er nye Yaris den første bilen i kompaktsegmentet som kommer med en midtkollisjonspute.

I tillegg får modellen et nyutviklet litium-ionbatteri, som bidrar til 19 % forbedring av drivstofføkonomien og reduserer CO2-utslippet til 86 g/km. Toyota har jobbet med kontinuerlig forbedring av sin hybridteknologi i over 20 år, og nye Yaris får et helt nytt og mer effektivt hybridsystem med en TNGA 3-sylinders motor.

/
/
/
Dinside.no: Yaris mest sikker i drift Tysklands Automobil-forbund (ADAC) har laget statistikk på alle de 3,8 millioner bilene de hjalp med problemer langs veien i 2019. Best ut kommer Toyota Yaris.


Les mer
Aygo best blant de minste

ADAC har gitt betegnelsen «Topp» til totalt 37 modeller, og i år som i i fjor er Toyota Aygo det mest stabile merket i sitt segment. Sammen med VW Fox er Aygo alene om å få denne scoren blant de aller minste bilene. Undersøkelsen viser med andre ord at Yaris og Aygo er driftssikre og pålitelige biler, som bare går og går.

Nye Yaris Hybrid er i salg allerede 10. september, så det er bare å glede seg!

Les mer

Hvor elektrisk kjører nye Yaris Hybrid? Hvor elektrisk kjører nye Yaris Hybrid? Vi har testet hvor elektrisk nye Yaris Hybrid kjører i byen, på landeveien og på motorveien. Norsk bilpresse har testet nye Yaris Hybrid Norsk bilpresse har testet nye Yaris Hybrid Den nye Yaris Hybrid er endelig på plass i Norge, og bilpressen har latt seg imponere over fjerde generasjon av den legendariske småbilen. Hybrid vs Plug-in Hybrid Hybrid vs Plug-in Hybrid I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge? Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Fjelleventyret er over for denne gang, men vinneren av årets 71 grader nord – Norge tøffeste Kjendis hviler ikke på laurbærene av den grunn. Likevel innrømmer Jon Almaas at overgangen til hverdagen var tøffere enn han hadde forestilt seg.