Toyota Yaris er kåret til Årets bil i Europa

En jury med 59 motorjournalister fra forskjellige europeiske land, har plassert nye Toyota Yaris på toppen av pallen som Årets bil i Europa. 29 nye bilmodeller stilte opprinnelig til start, 7 nådde finaleheatet, blant dem 3 elbiler, men i år var nye Toyota Yaris uslåelig.

Det er en rekke faktorer som har gjort nye Yaris til en vinner. Juryen trekker blant annet frem hybridteknologien, de lave utslippene, kjøreegenskapene og den gunstige prisingen. I tillegg nevnes også de avanserte sikkerhetsteknologiene (som er klasseledende) og et design som oppleves som attraktivt. At Toyota ved siden av den «vanlige» Yaris også har lansert grombilen GR Yaris, som allerede i januar kalt årets artigste bilopplevelse, har selvsagt ikke svekket bilens status.

For noen dager siden ble det også klart at den nye Yaris i januar for første gang inntok plassen som Europas bestselgende bilmodell. Riktignok produseres Yaris i Frankrike, men det er første gang i historien at et japansk bilmerke har nådd salgstoppen i vår verdensdel. For Europa som helhet er nå 80% av Yarissalget hybrider, i Norge 100%.

toyota yaris
Årets bil i Europa - Toyota Yaris

Årets seier er Toyotas 3. topplassering i denne kåringen. Den første versjonen av Yaris vant helt tilbake i 2000, mens Toyota Prius ble vinner i 2005. Yaris er nå i sin 4. generasjon, og alle har nådd finalen i Årets bil.

Årets bil i Europa anses som den mest prestisjefylte heder en bilmodell kan få, og en seier i denne årlige konkurransen har selvsagt stor betydning for bilen som vinner.

Ekstra spennende blir det å følge Yarissalget videre utover året når enda en modellvariant blir tilgjengelig: Til høsten kommer kompakt-SUVen Yaris Cross på markedet i Norge.

Les mer

Hva skjer med hybriden min hvis jeg ikke kjører på lang tid? Hva skjer med hybriden min hvis jeg ikke kjører på lang tid? Det beroligende svaret er at det ikke vil bli behov for komplisert vedlikehold. Samtidig er det noen enkle tips du kan følge for å være sikker på at hybriden din holder seg i topp stand mens den er permittert. Den helt nye Yaris Den helt nye Yaris Den helt nye Yaris åpner dørene sommeren 2020. Gå ikke glipp av begivenheten! Bestselgeren feirer 20 år med jubileumsmodellen Y20 Bestselgeren feirer 20 år med jubileumsmodellen Y20 Toyota feirer den originale Yaris med introduksjonen av en ny Y20 utstyrsgrad i 2019. Introduksjonen markerer 20-årsjubileet for merkets suksessrike B-segment-modell, som ble vist første gang på motormessen i Paris 1998. Toyota på Paris Motor Show 2018 Toyota på Paris Motor Show 2018 Bilindustrien er inne i en fase med store forandringer, og Toyota har startet overgangen fra å være en produsent av biler til å bli en leverandør av mobilitet - bedre mobilitet for alle.