Hilux vant International Pickup Award 2022

Fire modeller konkurrerte om førsteplassen i den internasjonale kåringen, men det var kun én vinner: Med 65 poeng gikk arbeidshesten Toyota Hilux av med seieren som årets pickup.

Sterkest i klassen

Pickup Awards har blitt delt ut annenhvert år siden 2009, og dette er sjette gangen den europeiske juryen vurderer nykommere i 1-tonns-segmentet. De 25 jurymedlemmene har sett på blant annet sikkerhet, kjørekomfort og effektivitet hos de ulike modellene.

Trekkraft var en av egenskapene juryen la vekt på, og her hadde Hilux en særlig fordel. Årets modell kan skilte med dreiningsmoment på heel 500 Nm en ny og kraftigere dieselmotor, nærmere bestemt 2,8 liter og 204 hester.

Ingen av de andre modellene i kåringen kunne overgå styrken til Hilux. Den populære modellen hanket inn flest poeng i år, og stakk av med seieren foran Isizu D-Max på andreplass.

50 år med kvalitet

Didier Gambert, Visepresident for salg, markedsføring og kundeopplevelse hos Toyota Motor Europe, mottok prisen på vegne av Toyota. I takketalen trakk han fram egenskapene Hilux har vært synonymt med i over 50 år, nemlig enestående kvalitetet, holdbarhet og pålitelighet.

Han la også vekt på at de alltid etterstreber å møte kundens behov, både nå og i fremtiden, og Hilux får stadig flere bruksområder. Den nye 2020-modellen gjør nytten på jobb, samtidig er den like fullt et kjøretøy for hverdagslige gjøremål.

Verdens mest populære pickup

Hilux er også godt likt her hjemme. I år er modellen den tredje mest solgte i varebilsegmentet i Norge, og den fungerer som arbeidsverktøy over hele landet.

Siden lanseringen i Japan i 1968, har det blitt solgt 18 millioner Hilux rundt om i verden. Produksjonen foregår i seks forskjellige land, og bilen selges 180 land og regioner. Basert på tallene over er Hilux dermed verdens mest populære pickup i sin klasse.

Les mer

Toyota firehjulstrekk Toyota firehjulstrekk Toyota firehjulstrekk - gleder seg til vinteren. Denne artikkelen tar for seg alle Toyotas modeller med firehjulstrekk - hvem passer best til deg? Ny Hilux Ny Hilux Fra det tøffe eksteriøret og helt inn til den kraftfulle motoren, er nye Hilux kjørt gjennom ekstreme tester for å sikre at den er like uovervinnelig som sine tidligere navnebrødre. Seier for Toyota Gazoo Racing Seier for Toyota Gazoo Racing Etter et svært suksessfullt 2018, med seier både i WRC og 24-timersløpet i Le Mans, starter Toyota Gazoo Racing-teamet det nye året i samme stil med førsteplass i Dakar 2019. Toyota Gazoo Racing SA ledet løpet fra start til slutt og duoen Al Attiyah/Baumel sikret laget topplasseringen. Jo tøffere, jo bedre: Toyota i Rally Dakar Jo tøffere, jo bedre: Toyota i Rally Dakar De ekstreme forholdene i motorsport gir oss mulighet til å utvikle nye teknologier, finne nye løsninger og nye forbedringsområder.