Toyota - Norges mest kjøpte bilmerke i første kvartal

Med over 6000 nyregistrerte biler så langt i år, topper Toyota listen over landets mest populære bilmerker ved å være størst både på person- og varebil.

/

Ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at Toyota har levert 6137 nyregistrerte personbiler og varebiler i årets første kvartal, noe som tilsvarer 13,8 prosent av de totalt 44.437 nye bilene på norske veier.

Det gir en vekst for Toyota på 66 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, mot en økning på ti prosent for totalmarkedet. Nummer to på listen over bilmerker har registrert 4049 biler, tilsvarende en markedsandel på 9,1 prosent.

- Vi hadde høye forventninger for salget av våre volummodeller som RAV4, Corolla og C-HR ved inngangen til året, og det er fantastisk å se at disse innfris. Dette er en stor tillitserklæring fra våre kunder til medarbeidere over hele Norge som har levert et stort volum biler under krevende omstendigheter, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

RAV4 Plug-in Hybrid på topp

Blant personbilene er den mest populære Toyota-modellen Toyota RAV4 Plug-in hybrid med 2469 nyregistreringer så langt i år og nummer to totalt, foran Toyota Corolla og Toyota C-HR med henholdsvis 645 og 459 nyregistrerte biler. På listen over de 20 mest solgte personbilmodeller uansett merke, har Toyota fire av plassene, noe som ikke er tilfeldig.

- Vi har hatt stor suksess med våre plug-in hybridbiler, som nå står for nesten halvparten av antallet solgte Toyota-biler. I tillegg til ulike drivlinjer har vi modeller som møter bredden i behovene til norske bilkjøpere. Toyota har i mange år vært opptatt av å ha en bred portefølje av driftssikre hybridbiler med lavt utslipp, sier Olsen.

/
Suksess med elektriske varebiler

Det er innenfor salg av varebiler i Norge at Toyota øker mest, med en vekst på hele 132 prosent fra samme periode i fjor. Med en markedsandel på 23,6 prosent i første kvartal og nesten 2000 nyregistrerte biler, ligger bilmerket på toppen av listen over de mest solgte. Særlig slår Toyota Proace godt an og utgjør halvparten av Toyota-varebilene med 988 nyregistrerte biler.

/

Elektrisk drivlinje er i ferd med å etablere seg også blant varebiler, og utgjør 1461 biler, tilsvarende 18 prosent av de totalt 8128 nyregistrerte varebilene så langt i år. - Proace Electric dominerer markedet for elektriske varebiler og bidrar til at vi er Norges største varebilmerke i første kvartal. Vi har levert 682 Proace Electric hittil i år, noe som utgjør nær 50 prosent av markedet. Dette vitner om en formidabel jobb som er gjort hos Toyota-forhandlerne i perioden, sier Olsen.

- Vi har nå et produkttilbud i alle de viktige varebil-segmentene. Proace City har levert meget sterkt i klassen for små varebiler, der vi tidligere ikke har vært tilstede. Og en oppgradert Toyota Hilux med 2,8 liters motor gjør at vi igjen utfordrer for alvor i pickup-klassen, sier Olsen

Les mer

Elbil fra Toyota Elbil fra Toyota 19. april 2021 presenterte Toyota sin første elbil. Les mer om den helelektriske bilen som skal hete bZ4X. Her kan du også skrive deg opp på nyhetsbrev. Toyota bZ Toyota bZ Velkommen til Toyota bZ-serien, en ny modellserie fra Toyota og starten på en spennende ny tid. Dette er neste generasjons elbiler. Null utslipp er bare et skritt på veien. Bli med oss på reisen videre. Beyond Zero. Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for. Taxisjåfører velger hybridbiler fra Toyota Taxisjåfører velger hybridbiler fra Toyota Svært høy kvalitet, pålitelig og med Toyota Express Service tilrettelagt for minst mulig tid på verkstedet. Tilbake på veien etter bare 60 min.