Fremtidens visjoner

Toyota motorsportshistorie (del 8)

Den fantastiske Toyota FT-1 er en konseptmodell som ble vist første gang på bilutstillingen i Detroit i 2014. Den er det siste uttrykket for Toyotas design bygd på den lange sportsbiltradisjonen og er en visjon av det fremtiden kan bringe.

Fremtidens Toyota nummer 1

FT-1 har frontmotor og bakhjulsdrift og dermed er kupeen plassert relativt langt bakover for at vektfordelingen skal bli bedre. Det fører også til at modellen får klassiske sportsbilproporsjoner. Den buede frontruten og sidevinduene er tydelige referanser til 2000 GT fra 1967.

FT-1s tøffe og rene design er et resultat av en omfattende prosess i hele selskapet for å tilføre Toyota mer energi og lidenskap. FT-1 har virkelig fått utbytte av den vellykkede utviklingen og ikke helt tilfeldig ble modellen presentert samtidig med at Toyota Calty Design Research-studio i USA kunne feire sitt 40-årsjubileum.

/
/
 
/
Bil og fører blir ett

Konseptmodellen S-FR ble presentert i 2015 og bygger på tradisjonen med lette sportsbiler som er morsomme å kjøre. Også i denne modellen er føreropplevelsen bak rattet det primære. Målet er å få en helt ny generasjon til å bli virkelig glad i å kjøre bil.

Designet er influert av de typiske proporsjonene i sportsbiler med langt panser, stor sporvidde og korte overheng. S-FRs kompakte og lette karosseri har motoren foran, bakhjulsdrift og uavhengig hjuloppheng.

Modeller byr på smidighet og kvikk respons og gir føreren en følelse av samhørighet med bilen.

/
/
 
/

Toyotas sportsbiltradisjoner kan gjøre bilprodusenter flest misunnelige og nå har hele virksomheten et fornyet og gjennomgående fokus på å bygge stadig-bedre biler som er morsomme å kjøre.

Bakgrunnsbilder

Last ned et utvalg bakgrunnsbilder til din PC.

Mer fra Toyotas arv

Jaxa Lunar Rover Prosjektet Jaxa Lunar Rover Prosjektet Toyota og den japanske romforskningsorganisasjonen, JAXA, samarbeider for å utvikle et hydrogendrevet kjøretøy som skal brukes til å utforske Månen og – en gang i fremtiden – også Mars. PROACE-familien får et elektrisk medlem PROACE-familien får et elektrisk medlem Nåværende PROACE er en populær varebil. Snart blir den også elektrisk. HYBRID SALGSSUKSESS Q2 HYBRID SALGSSUKSESS Q2 Salgstallene for mai viser at de selvladende hybridene fra Toyota blir stadig mer populære. Med nylanseringene av Corolla og RAV4 går Toyota til topps på salgsstatistikken. Fyllestasjoner for hydrogen er midlertidig stengt Fyllestasjoner for hydrogen er midlertidig stengt Det var en alvorlig hendelse på en hydrogenstasjon på Kjørbo i Sandvika mandag 10. juni.

Toyotas sportsbilhistorie

Stamtavlen gjennom 50 år

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler