Fremtidens visjoner

Toyota motorsportshistorie (del 8)

Den fantastiske Toyota FT-1 er en konseptmodell som ble vist første gang på bilutstillingen i Detroit i 2014. Den er det siste uttrykket for Toyotas design bygd på den lange sportsbiltradisjonen og er en visjon av det fremtiden kan bringe.

Fremtidens Toyota nummer 1

FT-1 har frontmotor og bakhjulsdrift og dermed er kupeen plassert relativt langt bakover for at vektfordelingen skal bli bedre. Det fører også til at modellen får klassiske sportsbilproporsjoner. Den buede frontruten og sidevinduene er tydelige referanser til 2000 GT fra 1967.

FT-1s tøffe og rene design er et resultat av en omfattende prosess i hele selskapet for å tilføre Toyota mer energi og lidenskap. FT-1 har virkelig fått utbytte av den vellykkede utviklingen og ikke helt tilfeldig ble modellen presentert samtidig med at Toyota Calty Design Research-studio i USA kunne feire sitt 40-årsjubileum.

/
/
 
/
Bil og fører blir ett

Konseptmodellen S-FR ble presentert i 2015 og bygger på tradisjonen med lette sportsbiler som er morsomme å kjøre. Også i denne modellen er føreropplevelsen bak rattet det primære. Målet er å få en helt ny generasjon til å bli virkelig glad i å kjøre bil.

Designet er influert av de typiske proporsjonene i sportsbiler med langt panser, stor sporvidde og korte overheng. S-FRs kompakte og lette karosseri har motoren foran, bakhjulsdrift og uavhengig hjuloppheng.

Modeller byr på smidighet og kvikk respons og gir føreren en følelse av samhørighet med bilen.

/
/
 
/

Toyotas sportsbiltradisjoner kan gjøre bilprodusenter flest misunnelige og nå har hele virksomheten et fornyet og gjennomgående fokus på å bygge stadig-bedre biler som er morsomme å kjøre.

Bakgrunnsbilder

Last ned et utvalg bakgrunnsbilder til din PC.

Mer fra Toyotas arv

Toyota Motor Europas svar på COVID-19-pandemien Toyota Motor Europas svar på COVID-19-pandemien Coronavirus har gitt en ny type utfordringer for samfunnet. Derfor har vi besluttet å stenge deler av virksomheten vår i lys av COVID-19-pandemien i Europa. For mer hjelp eller råd, kan kommunikasjonsteamene våre kontaktes via sosiale kanaler eller besøke de lokale forhandlerens nettsteder. Årets vinterbil 2020 - Corolla TS Hybrid Årets vinterbil 2020 - Corolla TS Hybrid Etter omfattende testing av nye bilmodeller er dommen klar: Toyota Corolla TS Hybrid er årets vinterbil i 2020. Birgit Skarstein fronter Toyotas internasjonale gründerkåring Birgit Skarstein fronter Toyotas internasjonale gründerkåring Den norske paralympicsutøveren Birgit Skarstein deltok som jurymedlem når Toyota Motor Europe plukket ut noen av de fremste oppstartsselskaper innenfor sosiale inkluderende mobilitet og fremtidens mobilitetsløsninger. Slik sikrer du din dyrebare last Slik sikrer du din dyrebare last Slik sikrer du bilen best. Her er våre tips når du skal sikre barn, hund, bagasje eller annen last i bilen.

Toyotas sportsbilhistorie

Stamtavlen gjennom 50 år

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler