Toyotas futuristiske Tokyo-trio

Konseptbiler på Tokyo Motor Show

Tre fascinerende konseptbiler fra Toyota gjorde sin debut på årets Tokyo Motor Show. Et fristende glimt inn i bilbransjens spennende fremtid, der fører og maskin er i harmoni og avansert teknologi forvandler miljø-biler om til energi-biler.

/

KIKAI: Får frem skjønnheten

Konseptbilen viser at skjønnhet er mer enn et ytre. KIKAI understreker sjarmen, som ofte blir skjult av et utstillingsvindu, ved å bære bilens indre arbeid på utsiden.

Som en sann konseptbil - fri fra tradisjonelle begrensninger - har KIKAI håndverk, enkelhet og bevegelse lokalisert under karosseriet, synlig for alle til å se. Denne uttrykksformen fortsetter gjennom detaljer, som drivstofftankene og eksosrør, mens inne i den analoge cockpiten er metere og brytere en hyllest til delene som vises på utsiden.

KIKAI er designet for å maksimere involvering av føreren. Den trekantede utformingen plasserer føreren sentralt i hjertet for å oppleve en mer instinktiv forbindelse til bilen. Ved førerens føtter vises dekk, fjæring og rushet av veien gjennom et lite vindu. Sidevinduene og den buede frontruten viser bilen i aksjon, og gir en panoramautsikt for en enda bedre kjøreopplevelse.

/

S-FR: Bil og fører blir en

Hvis du liker å kjøre på en åpen, svingete vei en søndag morgen, vil du elske den enkle, sportslige nye konseptbilen S-FR.

Ved å bygge videre på vår stolte arv av lette sportsbiler som er artige å kjøre, setter den nye inngangsmodellen fokus på responsiv kjøring. Konseptbilen oppmuntrer en ny generasjon til å forelske deg i kjøring igjen.Designet er inspirert av den arketypiske sportsbilens proposjoner med langt panser, bred sporvidde og korte overheng. S-FR huser en kompakt og lett kupé, med en førers favoritt; motor i front, bakhjulsdrift og uavhengig fjæring.

Denne fokuserte tilnærmingen gir fordelen av en jevn, responsiv kjøring. De fremragende kjøreegenskapene gir en reell følelse av kommunikasjon og intimitet mellom bil og sjåfør.

/

FCV Plus: Hydrogen energi-bil

Etter den revolusjonære lanseringen av verdens første masseproduserte brenselcelle-bil, Mirai, har konseptbilen Toyota FCV Plus blitt laget for å vise frem vår visjon for et hydrogenbasert samfunn.

Vi ser brenselcelle-biler, som FCV Plus, som mer enn bare transportmidler. Vi se dem som potensielle energikilder i samfunnet. I tillegg til hydrogentanken, kan elektrisitet genereres fra hydrogen som tilføres fra utsiden, og gjøre bilen til en stabil energikilde når den ikke er i bruk. Kraft som kan bidra i lokalsamfunnets energi-infrastruktur.

Under det aerodynamiske karosseriet ligger det en tredimensjonal rammestruktur som bidrar til å holde konseptbilen lett, men samtidig ekstremt solid. Det kompakte karosseriet skjuler en romslig kabin, takket være at motoren og hydrogentanken er montert foran og bak. Med fire uavhengige motorer i hjulene, kan føreren nyte en kjøreopplevelse som kombinerer optimal vektfordeling og god sikt i alle retninger.

Mer om konseptbiler

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler