Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

Seier til Toyota Racing

.

Etter at årets 8 runder er avviklet på baner fra Fuji i Japan til Austin i Texas, ble mesterskapet avgjort i Sao Paulo sist søndag – og Toyota står vinner av konstruktørmesterskapet foran Porsche og Audi!

Resultatet i årets siste løp, 6-timers racet i Sao Paulo, ble historisk i sportsvognsammenheng: For første gang var det en japansk produsent som vant dette mesterskapet – som har vært arrangert i forskjellige versjoner helt siden 1953.

I det spennende siste racet denne sesongen, avsluttet Toyotalagets bil nr 8, en Toyota TS040 Hybrid, på andreplass etter at sikkerhetsbilen måtte på banen og på den måten satte en effektiv stopper for ytterligere neglebiting i de siste rundene.

Toyotalagets nr 7 endte på fjerdeplass etter at bilen måtte ta en ekstra strafferunde innom depotet og mistet verdifull tid.

/
Ventetiden er over

Hos Toyota er fokus etter helgens triumf på innsatsen til laget og på at det nå er hele 15 år siden Toyota sist vant et verdensmesterskap for konstruktører - helt tilbake i 1999, da med førere som Carlos Sainz og Didier Auriol på laget.

/

Årets racingsesong er også stor seier for Toyotas hybridsystem i racingsammenheng. Riktignok var en Toyota Supra i 2007 den første hybridbilen som vant et større billøp, men den banebrytende teknologien med superkapasitorer er tatt til nye høyder i årene som er gått.

Bare siden fjorårssesongen er bilens vekt redusert, effekten er økt og drivstofforbruket redusert med 25%. Årets Toyotahybrider utvikler 1.000 HK og har firehjulsdrift. Med TS040 HYBRID vant Toyota fem av åtte runder, hadde første startposisjon fire ganger og førerne var på pallen hele 12 ganger. Det er prestasjoner som imponerer!

/

6 Timer i Sao Paulo - Se høydepunktene fra løpet

En tittel som gleder

Toyotasjefen, Akio Toyoda, er overveldet: ”Etter bare tre sesonger, har vi klart å vinne både konstruktør- og førermesterskapet med den nyutviklede TS040 HYBRID”.

/

Førstefører Anthony Davidson var litt skuffet over søndagens andreplass, men uttalte av det var morsomt å kjempe for seieren underveis.
Toyota har hatt en svært vellykket sesong og umiddelbart over jul starter forberedelsene til 2015-sesongen. Første løp er som vanlig 6-timersløpet på Silverstone i april fulgt av Spa i mai og Le Mans 24-timer i juni.

/

Vi venter i spenning og med forventning…

Mer om motorsport

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler