Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

GT86 klar for WRC-debut i Tyskland

.

Etter nesten ett år med utvikling er GT86 CS-R3 klar for sin første oppvisning foran publikum. Bilen vil ikke delta i konkurransen, men spiller allikevel en viktig rolle. Når ADAC Rally i Trier, Tyskland arrangeres den 21.-24. august, er det nemlig GT86 CS-R3 som skal brukes for å sjekke sikkerheten på alle etappene.

De første stegene

TMG (Toyota Motorsport GmbH) har valgt å gå tilbake til rally-røttene sine ved å utstyre bilen med bakhjulstrekk for å underholde både førere og publikum. Dette betyr at de følger i sporene til den spektakulære Celica Twin Cam Turbo (TA64) som vant flere rally på 1980-tallet.

/
Verdensmester bak rattet

GT86 CS-R3 reflekterer dermed Toyotas globale tema ‘Fun to drive, again’, som er et initiativ for å øke interessen rundt små og store motorsportkonkurranser.

Det er den tidligere kvinnelige verdensmesteren Isolde Holderied som skal kjøre CS-R3. Hennes viktigste oppgave er å vurdere bilen før de endelige spesifikasjonene kan bestemmes.

En sekvensiell seks-trinns girkasse og limited slip differensial bak gir en følelse av høy ytelse, mens den modifiserte 2-liters boxer-motoren vil levere rundt 240-250 hk. CS-R3 vil være klar for salg til privatkunder og Toyota-forhandlere i første kvartal 2015 som et kit. Dette er en kostnadseffektiv måte å bygge rallybil på, som kan brukes enten man skal kjøre lokale konkurranser eller delta i WRC.

/

"Dette er spennende nyheter for TMG og for rally generelt, håper jeg." sier Nico Ehlert, sjefsingeniør for motorsport. "Det kommer til å bli spektakulært å se en ny rallybil med bakhjulstrekk i konkurransesammenheng for første gang. Det er viktig å nevne at GT86 CS-R3en som Isolde skal kjøre er ikke ferdig utviklet; vi trenger data fra Rally Tyskland for å ferdigstille den. Dette representerer derfor et viktig skritt i GT86 CS-R3s historie, og gir en klar indikasjon til våre fremtidige kunder om at dette prosjektet går raskt fremover."

Mer om motorsport

Toyota på Genève Motor Show 2017 Toyota på Genève Motor Show 2017 På den internasjonale bilutstillingen i Genève (9. – 19. mars), vil Toyota introdusere den nye 2017 Yaris ved siden av sin sportslige variant, Yaris GRMN. Toyota-standen vil også ha en verdenspremiere på konseptet i-TRIL og hele utvalget fra TOYOTA GAZOO Racing. Toyota leder WRC Toyota leder WRC For første gang siden Rally Kina i 1999, har Toyota vunnet en runde i FIA World Rally Championship. Og det allerede i det andre løpet etter comebacket. Toyota tilbake i WRC med sterk andreplass Toyota tilbake i WRC med sterk andreplass TOYOTA GAZOO Racing sikret en andreplass i årets første runde av FIA World Rally Championship (WRC) i Monte Carlo. En ny Yaris En ny Yaris På den kommende bilutstillingen i Geneve (9. – 19. mars, 2017) vil Toyota vise frem en ny Yaris-variant med ytelse. Denne nye sportsversjonen vil stå ved siden av nye Yaris WRC som får sin debut i Monte Carlo Rally den 19. januar. TOYOTA GAZOO Racing WRC klare til start TOYOTA GAZOO Racing WRC klare til start 13. desember lanserte TOYOTA GAZOO Racing sin nye Toyota Yaris WRC og presenterte førerne for 2017-sesongen. Toyota 2000GT: Japans første superbil Toyota 2000GT: Japans første superbil Oppdag Toyota 2000GT, Japans første superbil. Toyota i rampelyset i Geneve Toyota i rampelyset i Geneve Toyota-standen på den 85. Bilutstillingen i Geneve har alt en Toyota-fan kan ønske seg: nye modeller, innovativ teknologi, racerbiler og en revolusjonerende ny bil som kun slipper ut vann! Toyota tilbake i rally Toyota tilbake i rally I dag bekreftet Toyota offisielt sin retur til FIA World Rally Championship (WRC). I de neste to årene vil Toyota Motorsport GmbH (TMG) fortsette sitt testprogram med Yaris WRC, i forberedelsene av sin retur til mesterskapet i 2017. Seier til Toyota Racing Seier til Toyota Racing Etter at årets 8 runder er avviklet på baner fra Fuji i Japan til Austin i Texas, ble mesterskapet avgjort i Sao Paulo sist søndag. Toyota Trackday Toyota Trackday Banekjøring for Toyota-eiere 2. september GT86 med nøkkelrolle i «Børning» GT86 med nøkkelrolle i «Børning» Se tidenes billøp fra Oslo til Nordkapp på kino i høst. Børning er den første bilfilmen fra Norge, med et stjernelag av skuespillere og en Toyota GT86 i en nøkkelrolle.

Les mer om GT86

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler

OK