Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

GT86 klar for WRC-debut i Tyskland

.

Etter nesten ett år med utvikling er GT86 CS-R3 klar for sin første oppvisning foran publikum. Bilen vil ikke delta i konkurransen, men spiller allikevel en viktig rolle. Når ADAC Rally i Trier, Tyskland arrangeres den 21.-24. august, er det nemlig GT86 CS-R3 som skal brukes for å sjekke sikkerheten på alle etappene.

De første stegene

TMG (Toyota Motorsport GmbH) har valgt å gå tilbake til rally-røttene sine ved å utstyre bilen med bakhjulstrekk for å underholde både førere og publikum. Dette betyr at de følger i sporene til den spektakulære Celica Twin Cam Turbo (TA64) som vant flere rally på 1980-tallet.

/
Verdensmester bak rattet

GT86 CS-R3 reflekterer dermed Toyotas globale tema ‘Fun to drive, again’, som er et initiativ for å øke interessen rundt små og store motorsportkonkurranser.

Det er den tidligere kvinnelige verdensmesteren Isolde Holderied som skal kjøre CS-R3. Hennes viktigste oppgave er å vurdere bilen før de endelige spesifikasjonene kan bestemmes.

En sekvensiell seks-trinns girkasse og limited slip differensial bak gir en følelse av høy ytelse, mens den modifiserte 2-liters boxer-motoren vil levere rundt 240-250 hk. CS-R3 vil være klar for salg til privatkunder og Toyota-forhandlere i første kvartal 2015 som et kit. Dette er en kostnadseffektiv måte å bygge rallybil på, som kan brukes enten man skal kjøre lokale konkurranser eller delta i WRC.

/

"Dette er spennende nyheter for TMG og for rally generelt, håper jeg." sier Nico Ehlert, sjefsingeniør for motorsport. "Det kommer til å bli spektakulært å se en ny rallybil med bakhjulstrekk i konkurransesammenheng for første gang. Det er viktig å nevne at GT86 CS-R3en som Isolde skal kjøre er ikke ferdig utviklet; vi trenger data fra Rally Tyskland for å ferdigstille den. Dette representerer derfor et viktig skritt i GT86 CS-R3s historie, og gir en klar indikasjon til våre fremtidige kunder om at dette prosjektet går raskt fremover."

Mer om motorsport

Les mer om GT86

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler