Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Min Toyota

Toyota tilbake i rally

.

I dag bekreftet Toyota offisielt sin retur til FIA World Rally Championship (WRC). I de neste to årene vil Toyota Motorsport GmbH (TMG) fortsette sitt testprogram med Yaris WRC, i forberedelsene av sin retur til mesterskapet i 2017.

Bilen er stjernen

Den nye Yaris WRC får en 1.6-liters turbo-matet, direkte innsprøytingsmotor, som utvikler over 300 hestekrefter. Karosseriet er formet gjennom avansert simulering, testing og produksjonsteknikker.

Bilen er utviklet og bygget eksklusivt av TMG ved det tekniske senteret i Køln i Tyskland. Bilen har allerede fullført et innledende testprogram på asfalt- og grusetapper i Europa, noe som gir en lovende plattform å bygge videre på i de kommende månedene.

/

Gjennom de neste to årene vil bilen gjennomgå et fullt testprogram som inneholder flere WRC-etapper rundt Europa på varierte underlag. Samtidig vil teamet med dedikerte spesialister som skal forbedre og operere bilen bli utvidet.

/
Ser mot fremtiden

Ved siden av å finslipe Yaris WRC ytterligere, håper TMG å skape flere stjerner bak rattet med lanseringen av sitt utviklingsprogram for unge førere.

Den første som drar nytte av dette er franskmannen Eric Camilli (27), som allerede har testet Yaris Yaris WRC. Han vil nå fortsette utviklingsarbeidet sammen med den erfarne landsmannen Stéphane Sarrazin, som også er en av førerne i Toyotas FIA World Endurance Championship team, og Sebastian Lindholm, en finsk veteran og erfaren rallyfører.

/

Prøvekjøring av Toyota Yaris WRC

En rik rallyhistorie

Når Yaris WRC får sin konkurransedebut i 2017, vil det ha gått nesten to tiår siden Toyotas siste rally på dette nivået i 1999.

Den sesongen markerte slutten på 25 år med kontinuerlig rallyaktivitet hos TMG, som startet som Andersson Motorsport GmbH – navngitt etter grunnleggeren Ove Andersson – og konkurrerte siden i WRC som Toyota Team Europe (TTE).

/

Den gangen deltok TTE med ikoniske biler som Celica Twincam Turbo – og GT-Four varianter – og Corolla WRC, med legendariske førere som Carlos Sainz, Juha Kankkunen og Didier Auriol.

Siden 1972 har Toyota oppnådd 149 pallplasseringer, 43 seire, fire verdensmestere for førere - og tre for produsenter. En rik rallyhistorie vil nå få et nytt spennende kapittel.

Mer om motorsport

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler