Nye RAV4 - Design og interiør

For snart et kvart århundre siden skapte første generasjon RAV4 et nytt bilsegment; robust SUV med kompakte dimensjoner og like gode kjøreegenskaper på som utenfor veien. Nå er femte generasjon her, og den er akkurat like revolusjonerende.

Moderne utseende

Femte generasjon RAV4 er et kroneksempel på en tøff, allsidig og funksjonell design. Den nye TNGA-plattformen ga designerne spillerommet de trengte for å gi RAV4 et utseende som reflekterer kjøreegenskapene. Nye RAV4 er 10 mm lavere, 5 mm kortere og 10 mm bredere enn dagens modell. Det gir den et mer kraftfullt uttrykk. Linjene domineres av polygonale, eller mangekantede, former, som visuelt utstråler styrken og fleksibiliteten man ønsker seg i en SUV. De markante, definerte hjulbuene kombinert med halvannen centimeter økt bakkeklaring hinter ytterligere om hva som bor i nye RAV4.

RAV4 2019 side front white black roof
RAV4 2019 white black roof front
Funksjonell design

God oversikt har vært et av nøkkelelementene i designen. Et lavtliggende instrumentpanel med kraftige horisontale linjer som glir over i dørpanelene understreker den generøse bredden i kupéen, og gir god oversikt over veien. Det 15 mm lavere panseret bidrar alene med ytterligere to grader til sjåførens synsfelt. I tillegg er speilene flyttet lavere på dørene, Stolpene som omringer frontruten. A-stolpene, er slanker, linjen under sidevinduene er lavere og gir dermed større vindusflater som igjen gir forbedret sikt.

For en mer engasjerende sittestilling har setenes hoftepunkt blitt senket med 15 mm, mens rattjusteringenes rekkevidde er økt med 50 prosent. Sammen med sjenerøse innstillingsmuligheter av setene og presis posisjonering av pedalene, er man garantert å finne en ideell sittestilling. Akselavstanden er økt med 30 mm i forhold til dagens modell. Sammen med 10 mm økt bredde har det gitt en mer romslig kupé, som du kan lese mer om i interiøravsnittet.

Se første video av nye RAV4
Se film av ny RAV4 2019
Interiør

Sett deg inn i bilen og du møtes av en moderne, romslig kupé som preges av gjennomgående høy kvalitet. Det er myke overflater overalt, inkludert på dashbord og i dørpaneler. Bilens kontroller er nye, med integrerte knapper som er like behagelige å berøre som de er enkle å betjene. Alle RAV4-modeller er rikholdig utstyrt. Avhengig av utstyrsgrad vil elektrisk panoramatak, ventilerte seter, trådløs ladning for smarttelefoner og opptil fem USB-porter rundt i kupeen være standard, eller å få som ekstrautstyr.

Plassen til passasjerene bak er økt med 40 mm i bredden. Gulvet i bilen, fotbrønnene, er mer romslige og to egne ventiler sørger for frisk luft. Å komme seg inn bakdørene har også blitt enklere; åpningsvinkelen er økt, noe som forenkler plassering av for eksempel barneseter. Bagasjerommet som på dagens modell rommer 501 liter, har nå økt med ytterligere 79 liter.

Shift stick RAV4 2019
Inside door RAV4 2019
RAV4 2019 seats
RAV4 2019 Dash

Mer om RAV4

10 millioner solgte RAV4 på verdensbasis 10 millioner solgte RAV4 på verdensbasis RAV4 har kastet seg på statistikken over Toyota-modeller som har oppnådd et åttesifret antall solgte eksemplarer. Det totale salgstallet for den bestselgende SUVen passerte 10 millioner i slutten av februar 2020, fordelt på de fem generasjonene av modellen som har blitt produsert siden 1994. Toyota RAV4 plug-in Toyota RAV4 plug-in RAV4 Plug-in ble vist på Los Angeles Auto Show 20 november HYBRID SALGSSUKSESS Q2 HYBRID SALGSSUKSESS Q2 Salgstallene for mai viser at de selvladende hybridene fra Toyota blir stadig mer populære. Med nylanseringene av Corolla og RAV4 går Toyota til topps på salgsstatistikken. BARSKINGER I BARCELONA BARSKINGER I BARCELONA Vi tok en tur til Barcelona med klatreren Magnus Midtbø og nye RAV4 Hybrid. Der fikk vi demonstrert kraft, smidighet og manøvreringsegenskaper, både i klatreveggen og på veien.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler