Konkurranse under alle slags forhold

For å lage enda bedre biler

På baner og i rally over hele verden kjøres konkurranser som tilskuerne følger med sitrende spenning. Blandingen av fart, motorstøy og førerferdigheter imponerer. Toyotas historie innen motorsport dekker 7 årtier og nå er alle aktivitetene våre verden over samlet under ett navn: TOYOTA GAZOO Racing.

Pushing the limits for Better

I TOYOTA GAZOO Racing samles Toyotas ambisjoner om å overvinne enhver hindring for å lage ”alltid-bedre” biler. For å forme nye teknologier og løsninger under de ekstreme forholdene i motorsport, er viljen til innovasjon ustoppelig.
Vi kjører bilene våre i konkurranser for at vi skal lære av tøffe utfordringer. Når vi kjører løp på alle slags veier og underlag, blir vi inspirert til å bygget ”alltid-bedre” biler. Vi utvikler Toyotas fremtidige DNA og konkurrerer for at alle skal kunne oppleve frihet, eventyr og glede som følger av det å ha bil.

Nytt navn, samme brennende ønske


Allerede på 1950-tallet var Toyotas grunnlegger, Kiichiro Toyoda, så overbevist om viktigheten av konkurranseresultater at han uttalte:

"Motorsport er mer enn bare underholdning. Det er viktig for utviklingen av den japanske bilindustrien. Akkurat som idrettsutøvere tester seg med maksimal innsats i de olympiske lekene, bruker bilprodusenter motorsport som en mulighet til å forbedre ytelsene så mye som mulig og konkurrere for å bli best, noe som setter dem i stand til å oppdage nye muligheter til å forbedre bilteknologien.

Det handler ikke bare om bilene i seg selv – maskiner må fungere i samspill med mennesker for å få ut det maksimale potensialet. Akkurat som hjulene på en bil, kan motorsport og japansk bilindustri bare flyttes fremover sammen.”

 
/


Dagens ”GAZOO” refererer til ordet ”garasje” og med det siktes det til et verksted hvor mennesker arbeider sammen for å forbedre selv den minste detalj for å kunne få frem ”alltid-bedre” biler og tjenester for alle kundene sine. Slik rommer navnet den filosofien som ligger til grunn for TOYOTA GAZOO Racing.

Toyotas aktiviteter i motorsport er nå samlet i TOYOTA GAZOO Racing og inkluderer: World Endurance Championship (WEC), fornyet deltagelse i World Rally Championship (WRC) fra 2017, 24 timersløpet på Nürbergring (for 10. gang på rad) og dessuten også ”Five Continets Drive Project” som er startet – et arrangement som involverer Toyotaansatte som skal kjøre gjennom fem kontinenter innen 2020 ikke bare for å kunne bygge ”alltid-bedre” biler, men også for å utvikle menneskene som produserer disse bilene.

Utvikling av Toyotas fremtidige DNA


WEC er spennende,  forfriskende og engasjerende og representerer et høydepunkt innen innovasjon, pålitelighet og samarbeid. Ni konkurranser rundt om i verden, inkludert det berømte 24-timers løpet i Le Mans, inngår i mesterskapet som Toyota kom tilbake til i 2012. I Le Mans har Toyota deltatt siden 1985. I 2016 deltok Toyota i Le Mans for 18. gang da seieren glapp bare minutter før målgang, men TOYOTA GAZOO Racing lover å stå på videre for å oppnå enda bedre resultater.

/

For å klare de ekstreme belastningene en slik konkurranse utsetter bilene for, stiller Toyota med to svært avanserte TS050 hybridbiler som har en motoreffekt på nærmere 1.000 HK. Disse sofistikerte hybridmaskinene har en eksplosiv akselerasjon og toppfarten er over 330 km/t. I likhet med Toyotas øvrige hybridmodeller, gjenvinnes energi under bremsing som lagres i batteriet og kan brukes senere.

 
/

Fra første gang Toyota deltok i WEC i 2012, via seieren i 2014 og frem til i dag, har vi høstet verdifulle erfaringer som har fått betydning for utviklingen av hybridteknologien i våre øvrige hybridmodeller, spesielt når det gjelder å lage komponenter mindre og lettere og innen kjøling, slik at vi blir i stand til å lage ”alltid-bedre” biler og levere kjøreglede til stadig flere.

Læring gjennom tøffe utfordringer


Å bygge rallybiler er mye mer enn teori. Det handler om evnen til å sette sammen en bil som kan kjøres på grensen til det mulige på alle slags veier og underlag under alle slags forhold, basert på omfattende erfaring og kunnskap. Etter en pause på 17 år, vender nå TOYOTA GAZOO Racing tilbake til WRC i 2017.

Det blir en spennende jakt på sekunder på alle mulige slags veier, steinete spor og isdekte stier på flere kontinenter. I WRC stiller modeller du kan kjenner igjen, som vår Yaris, som nå skal få prøve seg under de mest krevende forhold som finnes på planeten vår.

Etter lang tid med intensiv testing, ruller den helt nye Yaris WRC ned fra startrampen i Monte Carlo i januar 2017 klar for en beintøff sesong. Den er utstyrt med en helt ny 1,6 liters, direkte innsprøytet motor med turbo som utvikler rundt 380 HK og et chassis som er finjustert ved hjelp av simuleringsteknologi, produksjonsteknikk og testkjøring.

/

Du trenger mer enn bare en rask bil når du skal takle hårnålssvinger på fjellveier, gjørmehull, hundremetershopp og snødekte skogsbilveier. Du er avhengig av et lag av ambisiøse, talentfulle og innsastvillige fagfolk som alltid stiller opp for deg. WCR-satsingen i TOYOTA GAZOO Racing ledes av Tommi Mäkinen, 4 ganger rallyverdensmester, som har sin ”garasje” i Puuppola i Finland med en gruppe profesjonelle, dedikerte spesialister på bil og rally.

Sammen med den spennende, nye Yaris WRC er dette et kraftfull partnerskap og vi ser frem til at sesongen starter.

Verdens tøffeste billøp


 GAZOO Racing deltok første gang i utholdenhetsløpet over 24 timer på Nürnbergring i 2007. Løpet er kjent som verdens tøffeste. Både fabrikkstøttede og privatlag fra hele verden starter hemningsløst  på den 25 km lange banen – som også kalles ”Det grønne helvete” – for å bryne seg på en virkelig hard prøve.

/

I årets løp, arrangert for 44. gang, deltok Toyota GAZOO Racing for 10 gang med tre biler: Den helt nye Toyota C-HR i racingversjon, Lexus RC og Lexus RC F.  Toyota C-HR ble kjørt av et lag med fire førere. Etter 24 knallharde timer, kom laget inn på en 84. plass totalt og fikk 3. plass i sin klasse.

 
/

Vi får verdifulle tilbakemeldinger til utviklingen av våre ”normale” bilmodeller gjennom motorsport, og racing gir oss dessuten mulighet til å utvikle våre spesialister. Hvert år er våre ingeniører og mekanikere involvert i alle de forskjellige prosessene som inngår i forberedelsene til årets sesong. Og under løpene får de uvurderlig kunnskap og erfaring som de kan dele med sine kolleger, og den kompetansen som bygges kan brukes til å finpusse og forbedre fremtidens bilmodeller.

Five Continents Drive Project


 ”Five Continets Drive Project” er et resultat av det store, felles interessen for motorsport. Toyotas ”Five Continets Drive Project” utfordrer medarbeidere i Toyota til å krysse 5 kontinenter innen 2020. De vil møte en ubeskrivelig blanding av kulturer og klima og dette vil gi våre folk førstehåndskjennskap til viktigheten av kjøreglede. Dette er erfaringer som har betydning for oss nå og i fremtiden og som bidrar til at vi kan realisere visjonen om å bygge ”alltid-bedre” biler.

Ved siden av et antall kortsiktige mål – som det å vinne 24-timers løpet på Le Mans, etter at vi var så nære i år - og å vende tilbake til WRC, er det viktig at vi fortsetter å formidle tanken om GAZOO i alt vi gjør og å dele begeistringen over bilsport med våre kunder og tilhengere – folk som deler vår urokkelige lidenskap for motorsport.

Oppdag Toyotas reise fra rally til vei.

Prius Plug-in Hybrid setter en ny standard Prius Plug-in Hybrid setter en ny standard Nye Prius Plug-in Hybrid kombinerer fordelene fra den nye fjerdegenerasjons Prius med en klasseledende elektrisk rekkevidde og en rekke innovative teknologier. Nå har forhåndssalget startet i Norge med attraktive priser. Seier til Toyota Racing Seier til Toyota Racing Etter at årets 8 runder er avviklet på baner fra Fuji i Japan til Austin i Texas, ble mesterskapet avgjort i Sao Paulo sist søndag. 2015 Prius+ Seven 2015 Prius+ Seven Stor oppgradering av markedets eneste 7-seters fullhybrid Paris Motor Show: C-HR konsept Paris Motor Show: C-HR konsept Design, innovasjon og kjøreglede Toyota kåret til verdens grønneste bilprodusent Toyota kåret til verdens grønneste bilprodusent Toyota inne blant de fem prosent grønneste bedriftene globalt og topper kategorien for bilbransjen. Toyota Norges mest anbefalte varemerke Toyota Norges mest anbefalte varemerke Hvert år gjennomfører selskapet YouGov undersøkelsen BrandIndex. Der spør de blant annet om Brand advocacy, hvilke av mer enn 250 merkevarer respondentene ville anbefale til en venn eller kollega. Toyota topper listen og er med det Norges mest anbefalte merkevare. Samarbeid mellom bakker og berg Samarbeid mellom bakker og berg 71° Nord, verdens lengstlevende realityserie er tilbake på skjermen for nittende år på rad. Toyota er med på ferden. TOYOTA TRACKDAY TOYOTA TRACKDAY Sola står stadig lavere på himmelen, men på Vålerbanen en sommerlig septemberdag er stemningen høy. Det opplagte valget Det opplagte valget Med tre barn, hytte på fjellet og kajakk på taket var Auris Touring Sports et enkelt valg for Anne-Sofie Furuhaug. 5 tips som gjør hverdagen bedre 5 tips som gjør hverdagen bedre Ha nok plass i bagasjerommet, gjør barna fornøyde, ikke får en uforutsett regning og ikke bekymre deg! Toyota på Genève Motor Show 2017 Toyota på Genève Motor Show 2017 På den internasjonale bilutstillingen i Genève (9. – 19. mars), vil Toyota introdusere den nye 2017 Yaris ved siden av sin sportslige variant, Yaris GRMN. Toyota-standen vil også ha en verdenspremiere på konseptet i-TRIL og hele utvalget fra TOYOTA GAZOO Racing. Møt familien som har eid hele 40 Toyotaer Møt familien som har eid hele 40 Toyotaer Helt siden 1979 har denne familien sverget til det samme bilmerket. Fordelt mellom fem familiemedlemmer har de eid hele 40 Toyotaer, og flere skal det bli. Toyota dominerer hybrid-markedet Toyota dominerer hybrid-markedet Tjue år etter lanseringen av vår første Prius, har hybrid-salget fortsatt å stige. Vi er stolte av å kunngjøre en ytterligere milepæl i Toyota Hybrids vekst, nå som det globale salget har passert ti millioner hybrider. Toyota leder WRC Toyota leder WRC For første gang siden Rally Kina i 1999, har Toyota vunnet en runde i FIA World Rally Championship. Og det allerede i det andre løpet etter comebacket. Enklere blir det ikke Enklere blir det ikke Noen ting blir enklere jo eldre man blir, og det er ikke unormalt at man setter en aldersgrense på ting som man mener er for vanskelig å mestre for de som er litt yngre. Eller? Derfor velger nordmenn hybrid Derfor velger nordmenn hybrid Siden den første hybriden ble lansert i Norge for 17 år siden har nordmenn kjøpt over 40.000 hybrider bare fra Toyota, og i Europa passerte den japanske produsenten nylig 1 million solgte hybridbiler. Toyota tilbake i WRC med sterk andreplass Toyota tilbake i WRC med sterk andreplass TOYOTA GAZOO Racing sikret en andreplass i årets første runde av FIA World Rally Championship (WRC) i Monte Carlo. En ny Yaris En ny Yaris På den kommende bilutstillingen i Geneve (9. – 19. mars, 2017) vil Toyota vise frem en ny Yaris-variant med ytelse. Denne nye sportsversjonen vil stå ved siden av nye Yaris WRC som får sin debut i Monte Carlo Rally den 19. januar. TOYOTA GAZOO Racing WRC klare til start TOYOTA GAZOO Racing WRC klare til start 13. desember lanserte TOYOTA GAZOO Racing sin nye Toyota Yaris WRC og presenterte førerne for 2017-sesongen. Historien om Toyotas sportsbiler Historien om Toyotas sportsbiler Siden 1960-årene har Toyota overrasket og gledet folk med sine tolkninger av det som er en engasjerende, spennende og underholdende sportsbil. Toyota dominerte hybridsalget i 2015 Toyota dominerte hybridsalget i 2015 Auris var Norges mest solgte hybrid og Toyota hadde over 50 prosent markedsandel innen hybridbiler i 2015. Åtte ganger hurra for hybrid Åtte ganger hurra for hybrid Det er 18 år siden vi lanserte vår første hybrid, Prius. Salget fortsetter å stige, og vi er stolte av å kunngjøre enda en milepæl i veksten av Toyota Hybrid, nå som salget har passert åtte millioner biler. Toyota endrer verden Toyota endrer verden Fortune har kåret de 50 selskapene i verden som har størst innflytelse med tanke på å endre verden over tid. 8 millioner hybrider 8 millioner hybrider Med over 8 millioner hybrider på veiene, viser Toyota at teknologien har livets rett. Toyota 2000GT: Japans første superbil Toyota 2000GT: Japans første superbil Oppdag Toyota 2000GT, Japans første superbil. Mirai kan kjøres på kumøkk Mirai kan kjøres på kumøkk Hydrogen kan fremstilles på mange måter... Toyota Mirai Toyota Mirai Mirai – som betyr “fremtid” på japansk – markerer starten på en ny tidsalder for bilindustrien. Toyota i rampelyset i Geneve Toyota i rampelyset i Geneve Toyota-standen på den 85. Bilutstillingen i Geneve har alt en Toyota-fan kan ønske seg: nye modeller, innovativ teknologi, racerbiler og en revolusjonerende ny bil som kun slipper ut vann! Toyota tilbake i rally Toyota tilbake i rally I dag bekreftet Toyota offisielt sin retur til FIA World Rally Championship (WRC). I de neste to årene vil Toyota Motorsport GmbH (TMG) fortsette sitt testprogram med Yaris WRC, i forberedelsene av sin retur til mesterskapet i 2017. Toyota Mirai Toyota Mirai Viser veien til fremtiden Toyotas designprosess Toyotas designprosess Seks steg fra drøm til virkelighet Bildeling med kjøretøyer fra Toyota Bildeling med kjøretøyer fra Toyota Lanseres i Grenoble, Frankrike 1. oktober. TOYOTA FT-1: En bil for superhelter TOYOTA FT-1: En bil for superhelter Toyota avslører sin nyeste versjon av FT-1 sportsbilkonsept FT-1 med i Gran Turismo FT-1 med i Gran Turismo Designteamet hos CALTY design har skapt den ultimate racingbilen, FT-1 Vision Gran Turismo på PlayStation®. GT86 klar for WRC-debut i Tyskland GT86 klar for WRC-debut i Tyskland Etter nesten ett år med utvikling, er GT86 CS-R3 klar for sin første oppvisning foran publikum. Se eksteriørdesignet på vår brenselcellebil Se eksteriørdesignet på vår brenselcellebil For første gang viser Toyota frem designet på produksjonsmodellen av sin kommende brenselcellebil.
Toyota og cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg en bedre opplevelse når du besøker oss igjen. Hvis du er fornøyd og aksepterer dette, kan fortsette å bruke nettsiden som normalt, eller lese mer om informasjonskapsler og hvordan de benyttes på Toyotas hjemmeside under Bruk av cookies.