The sky's the limit

Toyota i verdensmesterskapet i rally

Alle veier fører til noe bedre

Etter at Toyota Yaris WRC hadde en suksessrik debut i 2017, med seire i Rally Sweden og Finland, stiller TOYOTA GAZOO Racing opp i 2018-utgaven av FIA World Rally Championship (WRC) klar for å flytte grensene mot noe enda bedre. Lastet med mer viten, en forbedret Yaris WRC og en spennende gruppe av førere, er alt på plass for et uforglemmelig år hvor vi forsetter jakten på å lage enda bedre biler ved hjelp av utfordringene i rallyverdensmesterskapet.

Rallyaner

/

Toyotas ærerike historie i internasjonal motorsport, startet i 1957 med Rally Australia Rundt. Etter den første betydningsfulle seieren i WRC i 1.000 sjøers rally i 1975, fortsatte vi med å erobre en serie banebrytende førsteplasser i årene som fulgte. Takket være førere i stjerneklassen som Juha Kankkunen og Carlos Sainz bak rattet i legendariske biler som Celica GT-Four og Corolla WRC, husker mange fans med glede Toyotas innsats i WRC sent på 80- og 90-tallet.

Til vi sluttet med fabrikklag i 1999, skrev Toyota seg inn i WRC-historien med tre konstruktørmesterskap og fire førermesterskap. Vi hadde så et opphold frem til 2015 da Akio Toyoda annonserte at Toyota kom tilbake til WRC i 2017.

 


'Etter en svært gledelig første sesong i 2017,
gleder vi oss til å lære enda mer i år
som en del av vår ambisjon om å lage stadig bedre biler
Tommi Mäkinen (teamsjef)

 

2018 Toyota Yaris WRC

Toyota Yaris WRC er en ny generasjon rallybil, perfekt trimmet i tråd med de tekniske bestemmelsene for WRC 2017. Takket være den turboladede motoren på 1,6 liter, det intelligente 4WD-systemet og den fininnstilte aerodynamikken, kan den kjøres trygt på verdens mest krevende rallyetapper.

Basert på det vi har lært forrige sesong, er 2018-versjonen av Yaris WRC utstyrt med oppgradert stylingpakke som gir høyere marktrykk foran og forbedret kjølesystem med tanke på de WRC-løpene som skal kjøres i varmere strøk.

Spesifikasjoner

Motor: 1,6 liters rekkemotor med 4 sylindre og direkte innsprøyting

Maksimal effekt: Over 380 HK

Maksimalt dreiemoment: Over 425 Nm

Girkasse: 6-trinns med hydraulisk girskift

Toppfart: 201 km/t (avhengig av utveksling)


Bli kjent med Yaris

/

Siste nyheter

Les de siste nyhetene om Toyota i hver eneste runde av verdensmesterskapet i rally.

Få vite mer

Bli kjent med laget

Godt forberedt og klar for å utfordre grensene i 2018 stiller TOYOTA GAZOO Racing World Rally-laget
med en gruppe toppmotiverte spesialister med base i Puppolla i Finland. Teamsjef er den firedoble rallyverdensmesteren, Tommi Mäkinen.

/
/
Akio Toyoda

Sjef for laget

/
Tommi Mäkinen

Team Principal

/
Bil #7

Fører:  Jari-Matti Latvala

Land: Finland

WRC-starter: 182

Høydepunkter: WRC 2.-plass (2010, 2014 & 2015)

/
Bil #7

Kartleser: Miikka Anttila

Land: Finland

WRC-starter: 193

Høydepunkter: WRC 2.-plass (2010, 2014 & 2015)

/
Bil #8

Fører: Ott Tänak

Land: Estland

WRC-starter: 79

Høydepunkter: 3.-plass i World Rally Championship (2017)

/
Bil #8

Kartleser: Martin Järveoja

Land: Estland

WRC-strarter: 50

Høydepunkter: WRC 2.-plass (2010, 2014 & 2015)

/
Bil #9

Fører: Esapekka Lappi

Land: Finland

WRC-starter: 29

Høydepunkter: Første WRC-seier (Rally Finland, 2017)

/
Bil #9

Kartleser: Janne Ferm

Land: Finland

WRC-starter: 29

Høydepunkter: Første WRC-seier (Rally Finland, 2017)

Veiviser til WRC

Rallyverdensmesterskapets kombinasjon av heroisk kjøring, vekslende forhold og runder over hele verden, er det som gjør konkurransen så spektakulær. Til forskjell fra baneløp med fellesstart, kjører førerne i rally mot klokken (og hverandre) på lukkede veier med bare minutter mellom hver bil.

/

Å være underlaget overlegen

/
ASFALT
/
GRUS
/
SNØ
/
MIKS

WRC-kalender 2018

13 rally

/
1. RUNDE
Monte-Carlo
RALLY MONTE-CARLO
25.-28. januar
/
2. RUNDE
Sverige
RALLY SWEDEN
15.-18. februar
/
3. RUNDE
Mexico
RALLY GUANAJUATO MÉXICO
8. - 11. mars
/
4. RUNDE
Frankrike
RALLY KORSIKA
5. - 8. april
/
5. RUNDE
Argentina
YPF RALLY ARGENTINA
26. - 29. april
/
6. RUNDE
Portugal
VODAFONE RALLY PORTUGAL
17. - 20. mai
/
7. RUNDE
Italia
RALLY ITALIA SARDEGNA
7. - 10. juni
/
8. RUNDE
Finland
NESTE RALLY FINLAND
26. - 29. juli
/
9. RUNDE
Tyskland
ADAC RALLY TYSKLAND
16. - 19. august
/
10. RUNDE
Tyrkia
MARMARIS RALLY TYRKIA
13. - 16. september
/
11. RUNDE
Storbritannia
DAYINSURE WALES RALLY
4. - 7. oktober
/
12. RUNDE
Spania
RALLY RACC KATALONIA - RALLY SPANIA
25. - 28. oktober
/
13. RUNDE
Australia
KENNARDS HIRE RALLY Australia
15. - 18. november

Find out more about TOYOTA GAZOO Racing

Jegeren Catharina Jegeren Catharina Hilux, Land Cruiser eller RAV4 er kanskje mer typiske bilvalg for jegeren, men Catharina Fortun Fjeldstad ser litt annerledes på det. Folkets dom over Toyota Yaris Folkets dom over Toyota Yaris Vi i Toyota gikk sammen med Dagbladet for å finne fem personer som alle skulle få låne en Yaris hybrid i to uker. Målet var å få deres oppriktige og uretusjerte vurderinger. Nye Yaris GRMN limited edition Nye Yaris GRMN limited edition Etter 17 års fravær, er det seiersvante Toyotalaget tilbake i FIAs Verdensmesterskap i rally med 2017-modellen av Yaris WRC. Festens midtpunkt Festens midtpunkt Kvalitet og eleganse, smidig og overraskende kvikk og kraftfull. Beundrende blikk og fortjent oppmerksomhet. La oss presentere nye Yaris Hybrid. Toyota på Genève Motor Show 2017 Toyota på Genève Motor Show 2017 På den internasjonale bilutstillingen i Genève (9. – 19. mars), vil Toyota introdusere den nye 2017 Yaris ved siden av sin sportslige variant, Yaris GRMN. Toyota-standen vil også ha en verdenspremiere på konseptet i-TRIL og hele utvalget fra TOYOTA GAZOO Racing. Høy på hybrid Høy på hybrid Vi plottet Drøbak inn på kjøreruta i GPS-en og satte kursen mot Frogn kommune. Ikke for å se på den vinterkledde båthavna, men for å møte føreren av en Toyota Yaris Hybrid. New Toyota Yaris 2017 New Toyota Yaris 2017 Den nye Toyota Yaris gjør bilkjøring til en bedre opplevelse. Den tar deg frem dit du skal uten stress og med høy komfort slik at du føler deg opplagt og har god energi når du er fremme. Toyota tilbake i WRC med sterk andreplass Toyota tilbake i WRC med sterk andreplass TOYOTA GAZOO Racing sikret en andreplass i årets første runde av FIA World Rally Championship (WRC) i Monte Carlo. En ny Yaris En ny Yaris På den kommende bilutstillingen i Geneve (9. – 19. mars, 2017) vil Toyota vise frem en ny Yaris-variant med ytelse. Denne nye sportsversjonen vil stå ved siden av nye Yaris WRC som får sin debut i Monte Carlo Rally den 19. januar. Historien om Toyotas sportsbiler Historien om Toyotas sportsbiler Siden 1960-årene har Toyota overrasket og gledet folk med sine tolkninger av det som er en engasjerende, spennende og underholdende sportsbil. Best i TÜV-rapporten 2015 Best i TÜV-rapporten 2015 2014 nærmer seg slutten og vi tar en titt tilbake på noe av det Toyota har oppnådd i år. Nye Yaris Nye Yaris Helt etter europeisk smak.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler

OK