1. Toyota bZ4X x Klæbo
Jeg ønsker å...

bZ4X x KLÆBO

Slik lader Klæbo batteriene
 • Vi ble med da Johannes Høsflot Klæbo testet vinterføret på Skeikampen. Vi var så heldige at Toyota Motors Europe lånte oss et eksemplar av den helt nye helelektriske bZ4X. Johannes fikk oppleve bilen og pakket med seg en type ski du kanskje ikke har sett ham med før.

  Johannes Klæbo med ski på beina er et kjent syn for de fleste nordmenn. Vi er vant til å se den raske trønderen suse forbi konkurrenter og fullsatte skistadion, med krystallklart fokus, perfeksjonert teknikk og innbitt konkurranseinstinkt. Ikke sjeldent til svært gode resultater.


  Det er en litt annen Johannes vi møter en tidlig morgen på Skeikampen. Fartsdressen er byttet ut med løsere bekledning. Langrennsskiene med brede toppturski og klumpete støvler. Dagens taktikk: jevnt og rolig oppover, deilig cruising nedover. Nyte.

   

Elektrisk turkamerat

 • I tillegg til randoneeskiene, fikk Johannes testet Toyotas nye elektriske SUV, bZ4X, i snøen på Skeikampen. Bilen er laget med nordiske vinterforhold i tankene, og kommer med firehjulstrekksystemet AWD XMODE som benytter separate motorer på for- og bakhjul.

  “Det er helt supert med gode kjøreegenskaper når man skal ut på tur. Utfartsstedet for randoneeturer kan ofte ligge litt utenfor allfarvei, så det er det greit med en bil som klarer brasene.”

  For Johannes ble dette også første prøvekjøring av bZ4X, som han spent venter på å overta når bilen kommer til Norge på forsommeren.

  “Først og fremst synes jeg bilen er stilig, det visste jeg jo fra før. Nå har jeg fått bekreftet at den også er veldig god å kjøre og tar seg frem overalt. Det er veldig kult å ha disse egenskapene i en bil som er helt elektrisk. Så jeg gleder meg masse til å overta den”.

Boblebytte

 • Man skulle kanskje tro at en som bruker såpass mye tid med snø under beina, ville søke til andre elementer for avkobling. Det er ikke nødvendigvis tilfellet for den triple verdenscupvinneren, som prøver å komme seg på topptur så ofte han kan.

  “Selv om det er ski på beina, så skiller randonee seg veldig fra langrenn”, forteller Johannes. “For meg er det fantastisk avkobling, du kommer tett på naturen og får hverdagen litt på avstand. Det er godt å bryte ut av treningsbobla, og få forsvinne inn i en annen boble på tur med gode venner og familie”.

  Vil du vite mer om Toyota bZ4X?

Se filmen fra Johannes tok med seg bZ4X og randoneeski til Skeikampen